Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Bőlcsődei fejlesztési program
Kiíró:
Pénzügyminisztérium
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
03/18/2019
Tárgymutató:
bölcsődei fejlesztés
Pályázhat:
önkormányzatok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja a bölcsődefejlesztéseket

A kormány politikájának egyik legfontosabb eleme, hogy minél nagyobb mértékben járuljon hozzá a családok élethelyzetének javításához, a gyermekvállaláshoz és a gyermeknevelés költségeihez - emelte ki Varga Mihály a Pénzügyminisztérium legújabb bölcsődefejlesztési pályázatának bejelentésekor.

A pénzügyminiszter Novák Katalin család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkárral közös sajtótájékoztatón elmondta: a 4,5 milliárd forintos keretösszeggel elinduló program önkormányzati bölcsődék és mini bölcsődék kialakításához, a meglévő férőhelyek számának növeléséhez nyújt támogatást.

2018 a családok éve Magyarországon, mert a jó gazdasági teljesítményre alapozva az eddigieknél is többet tudunk a gyermeknevelés támogatására fordítani - hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: míg 2010-ben 960 milliárd forintot fordítottak erre a célra, addig ez az összeg 2018-ra megközelítette a 2000 milliárd forintot. A gyermekeket ellátó intézményrendszer fejlesztése a kormány azon alapelvére épül, amely szerint lehetővé kell tenni, hogy a gyermekeket nevelő szülők egyszerre választhassák a családot és a munkavállalást - mutatott rá a miniszter. Kiemelte: az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a nők foglalkoztatási rátája mára 62 százalékra emelkedett a 2010. évi 50 százalékhoz képest, elérve ezzel az uniós átlagot. Varga Mihály örvendetes ténynek nevezte, hogy a kisgyermeket nevelő nők foglalkoztatási szintjét is jelentős mértékben sikerült emelni.

A tájékoztatón elhangzott: a "Bölcsődei fejlesztési program” kiírása ma jelent meg, és legkésőbb 2019. március 18-áig lehet benyújtani a pályázatokat. Ugyanakkor az önkormányzatoknak érdemes minél előbb élni ezzel a lehetőséggel, mert az idén november 30-ig beérkező pályázatok esetében már a jövő év februárjában megszülethet a döntés.

A sajtótájékoztatón részt vett Láng Zsolt II. kerületi polgármester, aki elmondta, hogy a települési önkormányzatoknak fontos lehetőséget jelent a kormány újabb pályázata. Kiemelte: a II. kerületben az elmúlt tíz évben megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma, ami összhangban van a gyermeknevelés feltételeinek folyamatos javításával.

Beadási határidő 2019. március 18-ig folyamatos.
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/a-kormany-4-5-milliard-forinttal-tamogatja-a-bolcsodefejleszteseket

Bölcsődei fejlesztési program - pályázati kiírás 2018.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum