Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Tehetségkutató rajzpályázat - fiatal jelentkezőket keresünk képregény hagyományos technikával való elkészítésére
Kiíró:
Képregény Kedvelők Klubja; Farkasfalka; RePrint képregénymagazin
Határidő:
04/01/2016
Érvényes:
04/01/2016
Tárgymutató:
tehetségkutató rajzpályázat, Képregény Kedvelők Klubja
Pályázhat:
aki 2016. február 21. (a pályázati felhívás nyilvánosságra hozatala) napja előtt még nem töltötte be a 21. életévét
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Tehetségkutató pályázat
- fiatal jelentkezőket keresünk képregény hagyományos technikával való elkészítésére

A Képregény Kedvelők Klubja, a Farkasfalka és a RePrint képregénymagazin a klasszikus magyar képregény hagyományainak ápolása és fiatal alkotói tehetségek megjelenéshez segítése jegyében pályázatot hirdet ifjú rajzolók számára.

A pályázaton bárki részt vehet, aki 2016. február 21. (a pályázati felhívás nyilvánosságra hozatala) napja előtt még nem töltötte be a 21. életévét.

A feladat, melyet a pályázóknak meg kell oldaniuk, a következő:

Kiss Ferenc egy képregény-forgatókönyvének alapján készítsenek egy egy oldalas képregényt. Az érdeklődők részvételi szándékukat 2016. április 1. napjáig elektronikus levél útján itt jelenthetik be, s kapják meg a válaszlevélhez csatolt file-ban a forgatókönyvet, amit majd meg kell rajzolniuk.

A képregényt hagyományos alkotói technikával (ceruzával előrajzolva, tussal, tollal kihúzva) kérjük elkészíteni: kartonlapon, A/4-esnél nagyobb, A/3-asnál kisebb formátumban. A ceruzás segédvonalakat a pályázók ne távolítsák el, "tisztára” radírozott pályaműveket nem áll módunkban elfogadni. A szöveg a rajzba illesztésének technikáját a pályázókra bízzuk: ez történhet kézzel való beírással vagy a kinyomtatott szöveg beragasztásával.

Minden pályázó egy művel pályázhat. A leadásra a Képregény Kedvelők Klubjának 2016 áprilisi rendezvényén kerül sor (ennek pontos idejét a képregényes fórumok fogják majd közölni) - annak, aki ezen nem tud részt venni, s ezt előre, vagy legkésőbb a rendezvényt követő három napon belül jelzi, a postai úton történő beküldési lehetőséget is biztosítani fogunk. Elektronikus úton benyújtott pályázatot nem fogadunk el.

A pályaműveket három tagú zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Fazekas Attila, képregényrajzoló, grafikusművész, tagjai Kroboth Jenő és Verebics János, a RePrint Magazin munkatársai.

A pályázat nyertese 21 000 Ft pályadíjban részesül, az olvasók szavazatai alapján pedig egy 10 000 Ft-os közönségdíj is átadásra kerül. A díjak kifizetésére vagy a KKK 2016 májusi rendezvényén, vagy - a nyertesek rendelkezése szerint - e rendezvény napjáig postai úton illetve átutalással kerül sor. A díjnyertes mű a RePrint magazin 2016. évi 3. számában megjelentetésre kerül.

A pályázat kiírója fenntartja azt a jogot, hogy - amennyiben a zsűri véleménye szerint nem született arra érdemes munka - a díjat ne adja ki, vagy több azonos értéket képviselő pályázat esetében megosztva adja ki. A közönségdíj mindenképpen kiadásra kerül. A pályázók a pályázat benyújtásával hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáik a közönségszavazás elősegítése érdekében az Interneten minden korlátozás és külön alkotói díjigény nélkül közzétételre kerüljenek. A közönségszavazásra a Képregény Kedvelők Klubja Facebook-csoportjában (https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F1464336630521037%2F), illetőleg más, csatlakozó képregényes csoportokban 2016. május 1. és 5. között kerül majd sor - a részleteiről a verebics.janos blogon (http://verebics.blogspot.hu/) adunk majd tájékoztatást.

A pályázatra benyújtott, arra érdemes műveket a RePrint magazin a szokásos tarifával (3000 Ft/oldal) megjelentetheti - ehhez a pályázók a rajzok benyújtásával előzetesen hozzájárulnak.

Kérjük a pályázókat, hogy nevüket, lakcíműket, telefonos és elektronikus levelezés útján való elérhetőségüket a benyújtott művek hátulján jól olvasható módon szíveskedjenek feltüntetni.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum