Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája
Kiíró:
Kutató Diákokért Alapítvány
Határidő:
11/05/2019
Érvényes:
11/05/2019
Tárgymutató:
Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája
Pályázhat:
minden diák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája- Felhívás

A Kutató Diákok Mozgalma a 2019/20-as tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2020), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt.

Általános tudnivalók
A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül. Művészeti vagy egyéb nem tudományos munkával pályázó diákok jelentkezését nem áll módunkban elfogadni. A konferencián minden diák indulhat, aki az érettségi bizonyítványát 2019-ben szerezte, vagy 2019 után szerzi meg. Alsó korhatár nincs.

A TUDOK 2020 konferencián való indulás feltétele egy online nevezési lap kitöltése a http://www.kutdiak.hu oldalon keresztül.
Az első forduló (írásbeli forduló), mely során egy összefoglaló absztraktot kell feltölteni az online rendszerbe, csatolva mellé az iskola, felkészítő tanár delegálásáról szóló nyilatkozatot. Ezt követően a második (területi, tematikus) fordulók, a szóbeli válogatók Magyarországon tematikus alapon, a határon túli fordulók regionális alapon Erdélyben, Felvidéken és Vajdaságban kerülnek megrendezésre.
A Kárpát-medencei Döntőn a magyarországi tematikus vagy a határon túli regionális konferenciák zsűrijének döntése alapján lehet indulni.

A konferenciák tervezett időpontjai és helyszínei
- Erdélyi Regionális Konferencia (Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely, 2019. december 6-8.)
- Felvidéki Regionális Konferencia (Vámbéry Ármin Alapiskola, Dunaszerdahely, 2019. november 29.)
- Vajdasági Regionális Konferencia (Vegyészeti-Technológiai Iskola, Szabadka, 2019. december 7.)
- Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, 2020. február 14-15.)
- Humán- és társadalomtudományi Tematikus Konferencia (Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Csurgó, 2020. február 21-22.)
- Műszaki- és reáltudományi Tematikus Konferencia (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém, 2020. február 14-15.)
A Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciája Döntőjének helyszíne, időpontja: Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen (2020. március 27-28.)

Jelentkezés
A 2019/20-as TUDOK-ra csak a http://www.kutdiak.hu oldalon lehet jelentkezni!
A honlap jobb felső sarkában a "bejelentkezés" gombra kell kattintani.
Bejelentkezés után lehet a versenyekre jelentkezni a versenyjelentkezés menüpont alatt 2019. szeptember 15-től!
Jelentkezési határidő: 2019. november 5. éjfél
Programjainkon csak KutDiák tagok vehetnek részt. A tagság feltételéről honlapunk ad tájékoztatást! (http://www.kutdiak.hu/hu/)

A verseny menete
A verseny első fordulója, egy írásbeli forduló, a nevezési lap kitöltésével egy időben, egy 1200-2000 karakter hosszúságú absztrakt feltöltése az online rendszeren keresztül, csatolva hozzá az iskola, felkészítő tanár, mentor delegálásáról szóló nyilatkozatot. (Ez a nyilatkozat 2019. szeptember 15-től lesz elérhető és letölthető a http://www.kutdiak.hu oldalon keresztül)
Az első forduló során beküldött absztraktokat szakértő zsűri bírálja el, és a jelentkezési határidő lejártát követő 10 napon belül értesítést küld arról, hogy a diák a kutatási szakterületének megfelelően melyik tematikus konferencián vehet részt. A tematikus konferenciákon egy szekcióban (kategóriában) szekcióösszevonás nélkül max. 9 nevezés szerepelhet, ha összevonásra kerül sor, akkor max. 13 nevezés indulhat egy szekcióban.
A határon túli indulók a megfelelő határon túli regionális konferenciákon indulnak.
A második forduló során a versenyzők a saját kutatásukat a konferencia helyszínén személyesen, egy előadás keretében mutathatják be. Egy előadásnak maximálisan két szerzője lehet.

A tematikus és határon túli konferenciáról továbbjutott előadások alapján a szervezők szekciókat állítanak össze a harmadik fordulóra, a TUDOK Kárpát-medencei Döntőre, mely minden esetben magyarországi helyszínen kerül megrendezésre. A döntőn egy szekcióban (kategóriában) összevonás nélkül max. 9 nevezés vehet részt, ha összevonás szükséges akkor max. 13 nevezés indulhat egy szekcióban. A döntő szekcióinak száma a jelentkezők számától függően: 15-20.

Az absztrakt (első forduló) formai követelményei
Az első forduló során az előadás összefoglaló absztraktját fel kell tölteni az online rendszerbe, ez alapján történik a kutatás értékelése. A szakértő bizottság az absztrakt szakmai szempontok alapján történő elfogadását követően, szekciókba sorolja a pályamunkákat. Az absztrakt terjedelme minimum 1200, maximum 2000 karakter lehet (szóközökkel). A jelentkezés során meg kell adni a szerző/szerzők nevét és iskoláját, a felkészítő tanár(ok) és mentor(ok) neveit és munkahelyét, az előadás címét. Emellett csatolni kell az iskola, felkészítő tanár, mentor delegálásról szóló nyilatkozatot, mellyel a felkészítő tanár/mentor/iskola javaslatot tesz a pályamunka nevezésére.
Az absztraktnak tartalmaznia kell egy bevezető részt, a célkitűzéseket, a felhasznált anyag és módszertani eszközöket, valamint az elért eredményeket, következtetéseket.
A tematikus konferenciákra jelentkezőknél, az első forduló esetében - amennyiben jelentkezéskor a téma kezdetlegessége miatt absztrakt benyújtására nincs lehetőség - kutatási tervet kell benyújtani a nevezőnek. A kutatási terv csak a nevezési szándékot jelöli, de nem minősül jelentkezésnek. Terjedelme: min. 500 karakter. Ilyen esetben a végleges absztrakt feltöltésének határideje 2020. január 15.
Abban az esetben, ha a kutatási terv címe eltér az absztrakt címétől, kérelmet kell benyújtani email-ben a kutdiak@kutdiak.hu címen, melyet a Kutató Diákok Mozgalma 3 napon belül elbírál.

Az előadás (előválogató és a döntő) formai követelményei
Az önálló kutatási munka bemutatására minden szerzőnek/szerzőpárosnak 10 perc áll rendelkezésre, melyet maximum 5 perc vita követ.
Az előadáshoz számítógépes prezentációt lehet készíteni, valamint szemléltető eszközök alkalmazásra is mód van. A zsűrinek bármit ajándékozni szigorúan tilos, kizárást von maga után!

Az előadás értékelésének a szempontjai
Az előadásokat mind az előválogató, mind a Kárpát-medencei Döntő konferencián szakértő, szakmai zsűri értékeli. A tematikus és regionális előválogató konferenciákon az előadások értékelése az elvégzett tudományos munka ténye és színvonala alapján történik. A továbbjutott versenyző a döntő konferencián csak az előválogató konferencián elhangzott témával szerepelhet. Az előadásban elhangzottak bővíthetőek az időközben elkészített, új kutatási eredményekkel.
A TUDOK döntőn összesen 40 pont érhető el:
- A kutatás eredetisége 5 pont
- A kutatási munka minősége 5 pont
- Szakmai kompetencia és háttérismeret 5 pont
- A kutatás felépítettsége és logikai kapcsolatai 5 pont
- Helytállás a vitában 5 pont
- Előadásmód 5 pont
- Prezentáció formai követelményei 5 pont
- Szakirodalom ismerete, szakmai tájékozottság 5 pont

A verseny díjazása
Az előválogató konferenciák legjobb előadásainak a szerzői a döntő konferenciára (TUDOK 2020) való továbbjutáson túl egyéb jutalmakban is részesülhetnek.
A TUDOK Kárpát-medencei Döntőn a következő díjak kerülnek kiosztásra:
- Nagydíj (a konferencia legjobb előadásai, szekciónként maximum 1)
- Első díj (a szekció legjobb előadása)
- Második díj, illetve Különdíj (az adott szekcióban lévő előadások maximum 25%-áig adhat a zsűri különdíjat, amelytől csak rendkívüli esetben van mód eltérésre)
A Nagydíjas és Első díjas előadások szerzői 30, illetve 20 felvételi pluszpontot kapnak az adott szekcióhoz rendelt tantárgyból.
A TUDOK Kárpát-medencei Döntő díjazottjai meghívást kapnak az ingyenes, nyári, Balaton melletti, Káptalanfüredi Diákkonferenciára.
A díjazottakat különböző publikációs lehetőségek várják, illetve lehetőségük van, hogy kijussanak a stockholmi Nobel-díj átadóra, valamint induljanak a kétévente a felsőoktatásban kutatást végző hallgatók számára megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

További információk
A Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájának szervezője a Kutató Diákokért Alapítvány.
Elérhetőség: kutdiak@kutdiak.hu, +36-30-2199951
https://www.kutdiak.hu/hu/2019/09/06/tudomanyos-diakkorok-xx-karpat-medencei-konferenciaja-felhivas/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum