Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Legyen más a szenvedélyed! - országos alkotói verseny a prevenció tükrében / TÁMOP-5.2.9/13/1
Kiíró:
Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Határidő:
02/10/2015
Érvényes:
02/10/2015
Tárgymutató:
alkotói verseny a prevenció tükrében - Legyen más a szenvedélyed! / TÁMOP-5.2.9/13/1
Pályázhat:
10 és 20 év közötti fiatalok.
Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan, műhelyi háttérrel dolgozó alkotók, oktatási intézményektől függetlenül, vagy iskolai, nevelőotthoni szakkörök, műhelyek, intézmények (büntetés végrehajtás, gyermekvédelem alap- és szakellátás) háttértámogatásával. Készülhetnek az alkotások családi, közösségi, programként, vagy spontán szerveződő kreatív csoportokban, esetleg egyéni alkotásokként
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Az NCSSZI meghosszabbította „Legyen más a szenvedélyed” - Támop-5.2.9/13/1 alkotáspályázat beadási határidejét és az eredményhirdetés időpontját:
Nevezési határidő és az alkotások beérkezési határideje: 2015. február 10. 24 óra
Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás: 2015. 03. 13.-án, 11 órakor lesz
Legyen más a szenvedélyed!
TÁMOP-5.2.9/13/1
FELHÍVÁS

Országos alkotói verseny

"Alkotótevékenység a prevenció tükrében"
A TÁMOP 5.2.9.-13/1-2014-0001 - "Legyen más a szenvedélyed!" elnevezésű kiemelt projekt keretén belül a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet - Nemzeti Drogmegelőzési Iroda alkotói pályázatot hirdet 10 - 20 év közötti fiatalok részére.


A Nemzeti Drogellenes Stratégia fő üzenete a tiszta tudat, a józanság fontosságának hangsúlyozása, a megelőzéssel és ellátással kapcsolatos tudás átadása, az egészséges életmód tudatosítása, és a közösségi részvétel megteremtése. A "Legyen más a szenvedélyed!" projekt célja, elérni az ifjúsági korcsoportokat, az izgalmakat és élményeket kereső, szórakozni vágyókat, a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az üzenete mindenkinek szól, azoknak is, akik nemet tudnak mondani a kábítószereknek - számukra támogatást, megerősítést nyújt, és azoknak, akik szerfogyasztók, vagy kipróbálók, a felépülés, egészséges élethez való visszatérés reményét közvetíti a stratégia.

A pályázat kiírási ideje: 2014. 11. 01
Nevezési határidő és az alkotások beérkezési határideje: 2015. február 10. 24 óra

Pályázati művek kivitelezése:
1. Plakát,
2. MEME,
3. képregény,
4. montázs,
5. kollázs képek.

Pályázók köre
10 és 20 év közötti fiatalok.
Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan, műhelyi háttérrel dolgozó alkotók, oktatási intézményektől függetlenül, vagy iskolai, nevelőotthoni szakkörök, műhelyek, intézmények (büntetés végrehajtás, gyermekvédelem alap- és szakellátás) háttértámogatásával. Készülhetnek az alkotások családi, közösségi, programként, vagy spontán szerveződő kreatív csoportokban, esetleg egyéni alkotásokként.

A téma
A pályázók feladata a Nemzeti Drogellenes Stratégia céljaival egybecsengő üzenetek megfogalmazása, átadása egy művészeti alkotáson keresztül.

A főbb témakörök:
- Egészséges életmód, tiszta tudat, józanság, a kábítószer-használat helyett alternatív szabadidő eltöltése (sport, zene, alkotás, tudomány, barátok, hobbik... stb.), a szermentes élet pozitív üzenetének közvetítése. Miért jobb a tiszta életet választani a kábítószer helyett?
- Az alkotók műveikben kritikával is élhetnek a mozgásszegény életmóddal, a játékfüggőséggel, az internet és egyéb függőséggel, a dohányzással, a mértéktelen alkoholfogyasztással, a drog és kábítószer-használattal (dizájner dogok használatával) kapcsolatos életvitellel szemben.
- A designer drogok elkerülésének lehetősége. Hogyan jelenik meg a designer droghasználat a fiatalok életében? A drogprobléma megjelenésének esetleges színterei, a probléma észlelés módjai, lehetőségei, korai jelek a tipikus válaszreakciók, a lehetséges problémakezelési módok mik lehetnek? Ki, és mit tehet, ha a problémát észlelte? Megoldásközpontú válaszokat várunk az alkotásokban.

A kiírásunk azoknak a fiataloknak is szól, akik valamikor kipróbáltak már valamilyen szert, vagy volt olyan életszakaszuk, amikor túl nagy szerepet játszott az életükben egy-egy függőséget okozó tényező (internet, játékok, viselkedési addikciók, alkohol, kábítószer... stb.). Megfogalmazhatják alkotásaikban, hogy mi volt, vagy lehet ennek az időszaknak a tapasztalata önmaguk és mások számára.

A célcsoport és üzenet
Az alkotás a saját korosztály részére tartalmazzon információkat, üzeneteket. A humor finom közvetítő eszköz lehet a nehéznek tűnő témákban is. Milyen értelmes célokkal, tevékenységekkel kitöltött életet képzel el az alkotó maguknak és a következő generációknak?

A technika
Az alkotásokat és a nevezési lapot elektronikus formában kérjük beküldeni.
- Plakát: digitálisan kérjük beküldeni. Méret: A3 (297 x 420 mm), vagy A1-es (600 x 840 mm). Képanyagok felbontása: 300 Dpi, minél nagyobb méret.
- MEME: digitálisan beküldendő, ajánlott formátum: JPEG, 300 Dpi
- Képregény: A4-es formátum,
- Kollázs, montázs: fotó az alkotásról, JPEG, minél nagyobb felbontásban.

Nevezéssel kapcsolatos információk
A nevezés ingyenes, részvételi szándékát a preszl@hotmail.com e-mail címre jelezze.

Nevezési feltételek
Miután jelezte részvételi szándékát, jelentkezési lapot küldünk, amit, kérünk, az alkotással együtt, kitöltve küldjön vissza elektronikus és postai úton is.

1. Elektronikus beküldés: Az elkészült alkotások másolatát és a kitöltött nevezési lapot e-mailen küldje el legjobb minőségben a preszl@hotmail.com címre.
2. ÉS postai beküldés: Az eredeti alkotásokat pedig, szintén a kitöltött nevezései lappal, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda címére postázzák.

Postacímünk:
Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet
Nemzeti Drogmegelőzési Iroda
1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.

Tárgy: "Alkotótevékenység a prevenció tükrében"
Kérjük, bizonyosodjanak meg a megadott e-mail címük helyességében, mert a nevezés elfogadásáról és az alkotások beérkezéséről is e-mailben tájékoztatjuk.
Keressen bennünket a "Legyen más a szenvedélyed" hivatalos Facebook oldalán https://www.facebook.com/pages/Legyen-m%C3%A1s-a-szenved%C3%A9lyed-T%C3%A1mop-529131/1435625026719788?fref=ts

Díjazással kapcsolatos információk
A témaválasztás és a kivitelezés szabadon választott. A 3 legjobb alkotás és a különdíjas mű az összes beküldött pályázatból kerül kiválasztásra.

Díjazás: A nyertes pályaműveket kinyomtatjuk és kiállításra kerülnek. Megtekinthetőek lesznek a díjátadón illetve az országos Roadshow részét képezik.
Like - verseny: A beérkezett munkákat a közönség is értékelheti a "Legyen más a szenvedélyed!" hivatalos Facebook oldalán. A legtöbb Like megszerzője, illetve az alkotása különdíjban részesül.

Díjak: műszaki cikkek, kreativitást segítő rajzeszközök, szabadidő hasznos eltöltését szolgáló lehetőségek.
1. helyezett (40 000 Ft értékben)
2. helyezett (30 000 Ft értékben)
3. helyezett: (20 000Ft értékben)
4. Különdíj: (10 000Ft értékben)

Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás: 2015. 03. 13.-án, 11 órakor lesz
Kérjük, figyeljen arra, hogy alkotása tartalma, és formája ne legyen:
- másolat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot sértő),
- hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú,
- az NCSSZI, az NDI érdekeit sértő,
- harmadik személy szerzői jogait sértő,
- faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó,
- egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító,
- bűncselekményre felbujtó,
- védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő,
- tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel forduljon szakértőnkhöz!
Pályázatot koordináló szakértő: Preszl Éva
06-70-3891535, http://www.facebook.com/ Preszl Éva, eletrevalo.egyesulet@hotmail.com

Alkotói pályázat kiírás.pdfNCSSZI_logo_cmyk.jpghatter.jpgAlkotói pályázat kiírás nevezési lap.docIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum