Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó pályázati felhívás
Kiíró:
Európai Bizottság
Határidő:
01/26/2021
Érvényes:
01/26/2021
Tárgymutató:
európai zöld megállapodás
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó pályázati felhívás

Az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó pályázati felhívás: 1 milliárd euró értékű beruházás a zöld és digitális átállás fellendítésére
Az Európai Bizottság ma úgy határozott, hogy 1 milliárd euró értékű pályázati felhívást tesz közzé olyan kutatási és innovációs projektekre, amelyek az éghajlati válságot kezelik, és hozzájárulnak Európa egyedülálló ökoszisztémáinak és biológiai sokféleségének védelméhez. A "Horizont 2020" keretében finanszírozott, az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó pályázati felhívás - amelyre holnaptól lehet regisztrálni - ösztönzi a koronavírus-válságból való európai kilábalást azáltal, hogy a zöld kihívásokat innovációs lehetőségekké alakítja át.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos így nyilatkozott: "Az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó, 1 milliárd euró összegű pályázati felhívás a Horizont 2020 utolsó és egyben legnagyobb pályázati felhívása. Ez az innovációt középpontba helyező beruházás felgyorsítja azt az igazságos és fenntartható átállási folyamatot, amelynek eredményeképpen Európa 2050-re klímasemlegessé válik. Mivel nem akarjuk, hogy bárki is kimaradjon ebből a rendszerszintű átalakulásból, olyan konkrét intézkedések megvalósulását várjuk, amelyek újszerű módon vonják be a polgárokat és javítják a társadalmi relevanciát és hatást."

Ez a zöld megállapodáshoz kapcsolódó felhívás több fontos szempontból is különbözik a Horizont 2020 korábbi felhívásaitól. A megoldandó kihívások sürgősségére tekintettel a felhívás arra törekszik, hogy rövid és középtávon egyértelmű és kézzelfogható eredményeket érjen el, de lehetővé tegye a tartós változást. A pályázati felhívás a szokásosnál kevesebb, de célzottabb, nagyobb és láthatóbb cselekvést irányoz elő, amelyeknél fontos szempont, hogy könnyen méretre szabhatók, terjeszthetők és elfogadhatók legyenek.

Az e felhívás keretében finanszírozott projektekkel szemben elvárás, hogy kézzelfogható előnyökkel járjanak tíz területen:
az európai zöld megállapodás fő munkafolyamatait tükröző nyolc tematikus területen, melyek:
1. az éghajlatvédelmi törekvések fokozása
2. a tiszta, megfizethető és biztonságos energia
3. a tiszta és körforgásos gazdaságot szolgáló ipar
4. az energia- és erőforrás-hatékony épületek
5. a fenntartható és intelligens mobilitás
6. "a termelőtől a fogyasztóig" stratégia
7. a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák
8. a szennyezőanyag-mentesség, a mérgező anyagoktól mentes környezet
és két horizontális területen, melyek a tudás megerősítése és a polgárok szerepvállalásának növelése, és hosszú távú perspektívát nyújtanak az európai zöld megállapodásban előirányzott változások sikeréhez.
Az 1 milliárd eurónyi beruházás folytatni fogja az európai tudásrendszerek és infrastruktúrák kiépítését. A Párizsi Megállapodás és a fenntartható fejlesztési célok összefüggésében a pályázati felhívás lehetőségeket rejt a kevésbé fejlett - különösen afrikai - országok szükségleteinek kielégítésére irányuló nemzetközi együttműködés fejlesztésére is.

A pályázatok benyújtásának határideje 2021. január 26., a kiválasztott projektek megvalósítása pedig várhatóan 2021 őszén kezdődik.
A Horizont 2020 keretében szervezett, az európai zöld megállapodás pályázati felhívásával kapcsolatos információs napra és partnerkereső rendezvényre a 2020. szeptember 22–24-én tartandó virtuális európai kutatási és innovációs napok részeként kerül sor.

Háttér-információk
Az európai zöld megállapodás az Európai Bizottság arra irányuló elképzelése és ütemterve, hogy Európa 2050-re az első klímasemleges kontinens legyen, amely a "senki ne maradjon ki" elvre épülő, fenntartható gazdasággal rendelkezik.
E 2050-re vonatkozó cél elérése érdekében a gazdaság valamennyi ágazatában fel kell lépni, többek között biztosítva a következőket:
- beruházás a környezetbarát technológiákba;
- az innováció előmozdítása az ipari szereplők körében;
- a tisztább, olcsóbb és egészségesebb egyéni és közösségi közlekedési formák terjedése;
- az energiaágazat széntelenítése;
- az épületek energiahatékonyságának biztosítása;
- együttműködés nemzetközi partnereinkkel a világszintű környezetvédelmi szabványok javítása érdekében.
Sajtókapcsolat
- Johannes BAHRKE
Telefonszám
+32 2 295 86 15
E-mailcím
johannes.bahrke@ec.europa.eu
- Marietta GRAMMENOU
Telefonszám
+32 2 298 35 83
E-mail-cím
marietta.grammenou@ec.europa.eu
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/ip_20_1669

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum