Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Zeneszerzői pályázat
Kiíró:
Muzsikál az Erdő Alapítvány; Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület
Határidő:
05/31/2018
Érvényes:
05/31/2018
Tárgymutató:
kórusmű megalkotása
Pályázhat:
bármely zeneszerző, muzsikus, korhatár nélkül
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Felhívás zeneszerzői pályázatra

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot ír ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi rendezvénysorozat alkalmából.

Pályázati feltételek, szempontok:
A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző, muzsikus, korhatár nélkül.
Pályázni kizárólag eddig be nem mutatott kórusművel lehet, amely Pászti Szabó Zoltán: Zengjen a dal c. versére íródott, több szólamú, a cappella (egynemű, vagy vegyeskari) kórusművekkel, melyek megszólaltatása ifjúsági és amatőr együttesek számára is megoldható feladatot jelent. A darabok 2-3-4 szólamúak lehetnek, szólamonként kettes divisi lehetséges. Időtartama max. 5 perc

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a darab elbírálásánál azt is figyelembe vesszük, hogy a kórusmű egy magas művészi színvonalon működő, de amatőr kórus részére íródjon!

A kiválasztott szöveg valamennyi sorának szerepelnie kell a dalban, de ha van a versben olyan sor vagy sorpár, amit refrénként is szolgálhat, nyugodtan megbonthatók a strófák vagy sorok. A verset átírni természetesen nem lehet.

Nevezési, részvételi díj nincs.
Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A pályázat díjazása:
A pályaműveket neves szakemberekből álló független zsűri bírálja el, a legjobb pályamű alkotóját szállásutalvánnyal jutalmazza, emellett értékes tárgy jutalmakat is kioszt.
A zsűri a beérkezett pályamunkák mennyiségétől és minőségétől függően dönti el, hogy összesen hány díjat oszt ki. A zsűrinek (ha úgy ítéli meg) jogában áll bármelyik díjat megosztani vagy nem kiadni.

Az eredményeket közzétesszük: http://www.voxmirabilis.5mp.eu és a http://www.muzsikalazerdo.hu honlapokon.
A Vox Mirabilis Kamarakórus vállalja a díjnyertes mű bemutatását. A bíráló bizottság javaslatot tehet további művek bemutatására is, az arra érdemes alkotások elhangoznak a "Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napokon, illetve a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület által szervezett rendezvényeken, koncerteken.

A pályázat ütemezése:
Pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.
Pályázat elbírálásának határideje: 2018. június 10.
A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója a "Muzsikál az erdő" Mátrai Művészeti Napok keretén belül 2018. július 2-án Mátraverebély-Szentkúton lesz, a díjnyertes mű/művek ősbemutatójára is ekkor kerül sor.

A pályázat benyújtása:
- elektronikus úton: a kottákat PDF formátumban, a hangzó anyagot wav vagy mp3 formátumban megküldve a zemlenyi@datatrans.hu címre, vagy
- zárt borítékban személyesen leadva - előzetesen telefonon egyeztetve (tel: +36 20 9 527 521), vagy
- postai úton a kórusegyesület székhelyének címére: Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület - Zemlényi Katica, 8000 Székesfehérvár, Zsolt u. 30.

A pályaműveket grafikus, lehetőleg számítógépes kottaíró programmal készített, nyomtatott formában, kell benyújtani, egy pályázó több kompozícióval is részt vehet a versenyben.
A pályaműveket 3 példányban, 3 példány szakmai önéletrajz, cím, telefon, email cím mellékelésével kérjük, úgyszintén kérünk készített demófelvételt (hanganyagot) mellékelni.
Kérjük a jogi nyilatkozatot is aláírva mellékelni.
A pályázat beérkezéséről a pályázó e-mailben kap visszaigazolást.
Érdeklődni a zemlenyi@datatrans.hu e-mail címen, ill. a +36 20 9 527 521-es telefonszámon lehet.

A zenemű szövegéül szolgáló vers:
PÁSZTI SZABÓ ZOLTÁN: ZENGJEN A DAL
- a Vox Mirabilis kórust hallgatva -
Zengjen a dal, hát
Nyisd ki a szíved.
Hallom a hangját
Angyali lénynek.
Súgjon a fák közt
Mennyei létet.
Jöjjön el hozzád,
Szálljon el érted.
Messze vidéken,
Távol, a fényben,
Boldog mosollyal
Otthon ölében.
Meglelve mindent.
Mindent, mi éltet.
Hirdeti lantján;
Szép ez az élet.
(Mátraalmás - "Muzsikál az erdő” emlékfa - 2017. 07. 04.)
A vers története:
A vers a "Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2017-es mátraalmási rendezvénynapján született a Vox Mirabilis Kamarakórus előadása közben. Pászti Szabó Zoltán költő a kórus koncertjét hallgatva kapott ihletet, s a verset fel is olvasta a helyszínen a jelenlévők örömére Koltai László szobrászművész által faragott "Muzsikál az erdő” emlékfa tövében. A vers bizonyíték a "Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat alkotások megszületését ösztönző hatására, a művészek, a művészeti ága kölcsönhatására - Vox Mirabilis Kamarakórus és Pászti Szabó Zoltán -, egymás erősítésére.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat benyújtása az alábbi feltételek elfogadásának minősül:
- A pályázat kiírója csak a változtatás nélküli, szöveghű irodalmi mű megzenésítésére vonatkozó pályázatot fogadja el.
- A nem díjazott zeneszerzőknek az irodalmi mű szerzőjétől külön engedélyt kell kérniük a közös művet eredményező megzenésítéshez.
- A győztes pályázónak a - zenei feldolgozása révén létrejövő közös művel kapcsolatos - szerzői jogainak gyakorlására A szerzői jogról szóló törvény rendelkezései az irányadók.
- A szerző hozzájárul, hogy a nyilvános előadás kapcsán a zeneszerzői jogok közös kezeléséből származó jogdíjakon kívül további honorárium nem illeti meg.
- A szerző vállalja, hogy műve kéziratának másolatát a pályázat kiíróinak letétként rendelkezésre bocsátja.
- A győztes pályázó a megzenésítésre nem szerez kizárólagos jogot.
- A mű bármely formában történő felhasználása esetén a vers- és a zene szerzőjét egyaránt kötelező szerzőként feltüntetni a művön, illetve a műre vonatkozó közleményben.

Jogi nyilatkozat -zeneszerzői pályázat-Muzsikál az erdő(2).pdfFelhívás zeneszerzői pályázatra 2018-1.pdfIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum