Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasoknak
Kiíró:
Német Felsőoktatási Információs Központ; Informationszentrum Budapest; Német Felsőoktatási Csereszolgálat; Deutscher Akademischer Austausch Dienst
Határidő:
11/15/2013
Érvényes:
11/15/2013
Tárgymutató:
ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasoknak
Pályázhat:
egykori ösztöndíjasok pályázhatnak, már legalább három éve visszatértek a hazájukba
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Deutscher Akademischer Austauschdienst
Német Felsőoktatási Csereszolgálat
Informationszentrum Budapest
Német Felsőoktatási Információs Központ
Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasoknak

Az ösztöndíj célja
A németországi felsőoktatáshoz vagy művészeti területhez fűződő kapcsolatok fenntartásának valamint új kapcsolatok felépítésének érdekében erre a programra azok az egykori DAAD ösztöndíjasok pályázhatnak, akik a "Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak" programon vagy "Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára" programon vagy "Graduális tanulmányi ösztöndíj művészek és építészek számára" programon részt vettek, amennyiben az eredeti ösztöndíjuk hat hónapnál hosszabb időre szólt. Egykori NDK-beli ösztöndíjasok is pályázhatnak, akik legalább egy évet tanultak az NDK-ban.
Az ösztöndíj kutatói- vagy munkatervek megvalósítását támogatja németországi egyetemeken, főiskolákon vagy kutatóintézetekben. Azok az egykori ösztöndíjasok, akik jelenleg a tudományterületén kívül dolgoznak, más - gazdasági, közigazgatási, kulturális intézményekben, illetve a médiában eltöltendő tartózkodásra is pályázhatnak.

Az ösztöndíj időtartama
A továbbképzés időtartama a pályázó ütemtervétől függően 1 és 3 hónap között mozoghat az elbírálás évének májusa és a következő év januárja között.

Az ösztöndíj összege
A DAAD a pályázó beosztásától függően havonta 2000 euró ösztöndíjat biztosít a tanársegédeknek, adjunktusoknak és docenseknek, a professzoroknak pedig 2150 euró ösztöndíjat juttat.

Pályázati feltételek
A DAAD "Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasok“ programjára azok a fent nevezett egykori ösztöndíjasok pályázhatnak, már legalább három éve visszatértek a hazájukba.
A tudományterületen kívülre eső munkaterv esetén a pályázó szakmai karrierjére tartós hatást kell gyakorolnia a multiplikátori effektusnak pl. a tervezett publikációk és/vagy a Németországgal történő kapcsolattartás erősítése által.
A DAAD ösztöndíját kutatásra az "Ösztöndíj felsőoktatási oktatóknak a művészet és építészet szakterületéről" valamint a "Kutatói ösztöndíj tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak" program keretében három éven belül csak egyszer lehet igénybe venni.

A pályázati dokumentumok
A DAAD "Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasok“ programjára három példányban benyújtandó dokumentumok köre (teljes körű és kötelező érvényű felsorolása az "Ellenőrző lapon" található, amely következő honlapon olvasható: http://www.daad.info.hu/mstipendiendaad.html):
Kötelező érvényű ellenőrző lap
MÖB online-pályázati adatlap
DAAD pályázati adatlap
Táblázatos típusú szakmai önéletrajz
Publikációs jegyzék
A német fogadó professzorral tartalmilag és időpont tekintetében egyeztetett munkaterv kutatási ütemtervvel helyre és időre lebontva
A tudományos együttműködést megerősítő, a pályázó konkrét projektjére is kiterjedő német intézménytől vagy német egyetemi professzortól származó írásbeli nyilatkozat, amelyből kiderül, hogy a projekt a fogadó intézményben megvalósítható, valamint a fogadó intézmény igazolása, hogy fizetés nélküli munkahelyet, azaz a munkához szükséges feltételeket a pályázó számára biztosítja.

A pályázás helye
Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB)

Pályázati határidő: 2013. november 15. (postai bélyegző)

Általános tudnivalók
Kérjük, mindenképp vegyék figyelembe a "Pályázati útmutató" (http://www.daad.info.hu/mstipendiendaad.html) erre a programra is vonatkozó pályázati feltételeit és eljárását!

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
Pályázati kiírás
Részletes pályázati útmutató
Kötelezõ érvényû ellenõrzõ lap
MÖB online-pályázati regisztráció
Segítség a MÖB online regisztrációhoz
DAAD pályázati adatlapIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum