Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Helyi párbeszéd - Ortsgespräche
Kiíró:
Goethe Intézet
Határidő:
10/01/2018
Érvényes:
10/01/2018
Tárgymutató:
helyi kulturális érték támogatása
Pályázhat:
Egyéni: koreográfusok, táncosok, táncegyüttesek vezetői, Közösségi: magyarországi (Budapesten kívüli) székhelyű, formális és informális előadóművészeti csoportok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Helyi párbeszéd - Ortsgespräche

A budapesti Goethe Intézet pályázatot hirdet a “Helyi párbeszéd - Ortsgespräche” kezdeményezésben való részvételre olyan formális és informális csoportok számára, amelyek Budapesten kívüli magyar városokban előadóművészettel, különösen táncművészettel foglalkoznak.

Ötlet
A "Helyi párbeszéd - Ortsgespräche" kezdeményezést a Goethe Intézet azzal a felismeréssel hozta létre, hogy a fővárosok pezsgő élete mellett vidéki városok köztudatban kevésbé számon tartott kulturális értékeinek bemutatására is lehetőség nyíljon. A kezdeményezés célja olyan kortárs mozgásművészeti projektek létrehozásának ösztönzése, amelyek ezeket a helyi értékeket kortárs elemekkel ötvözik. Ezért keresünk olyan együttműködő partnereket, akik a fővároson kívül gyökerekkel rendelkeznek. Fontos megjegyezni, hogy a pályázat nem a források odaítélésére, hanem az együttműködés kialakítására vonatkozik.

Ütemterv
A "Helyi párbeszéd - Ortsgespräche" kezdeményezés első szakaszában a pályázók projektötleteit várjuk, melyeket összegyűjtünk, kiértékelünk, majd kiválasztjuk azokat, amelyeket közös kidolgozásra javaslunk.
A pályázati határidő 2018. október 1., a kiértékelési folyamat 2018. október végén zárul le.

A második szakaszban részletesebben és együtt kidolgozzuk a kiválasztott projektötleteket. A közös munkafolyamatban a pályázó, a Goethe Intézet Budapest és külsős szakértők vesznek részt. A kidolgozási szakasz, mely magába foglal több találkozót az idei év végén indul, és 2019-ben is folytatódik. Összesen kb. 4-6 hónapot vesz igénybe.

A harmadik szakaszban megvalósítjuk a kidolgozott projekteket, és az eredményt bemutatjuk a helyi közösségnek, a pályázó városában. A bemutatót beszélgetések és viták (“Helyi párbeszéd - Ortsgespräche”) kísérik, melynek során a közönség betekintést nyerhet a munkafolyamatba, valamint a város művészeti és kulturális helyzetébe.

A Goethe Intézet a teljes alkotói és projekt-megvalósítási folyamat során pénzügyi és szakmai támogatást nyújt.

Pályázni olyan ötletekkel lehet, amelyek valamely akár konkrétabb, akár elvontabb helyi kulturális értékre építenek és azt nyitott, kreatív és mindenekelőtt kortárs módon interpretálják.

Jelentkezők köre
Egyéni: koreográfusok, táncosok, táncegyüttesek vezetői
Közösségi: magyarországi (Budapesten kívüli) székhelyű, formális és informális előadóművészeti csoportok

A pályázati anyag tartalma
- Projektötlet (kiindulási ötlet, kutatási terv, motivációs levél (miért az adott témát választották), lehetséges együttműködés a helyi közösséggel kb. 1000 szóban
- Az előadóművészeti csoport bemutatása, amelynek weboldalak, videók stb. linkjeit is tartalmaznia kell (ha az együttes nem egy megalakult formáció, akkor kérjük, csatolja a tagok szakmai önéletrajzát)
- 100 szavas művészeti misszió

Döntéshozatali folyamat
A pályázatok benyújtását követően a munkacsoport kiválaszt legalább két magyar városból benyújtott projektet további kidolgozásra. A végső döntés joga mint kezdeményezőt és szervezőt a budapesti Goethe Intézetet illeti meg.

A pályázatokat a 2018. október 1-jei határidőig a következő e-mail-címre várjuk: il-budapest@goethe.de
https://www.goethe.de/ins/hu/hu/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21354280

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum