Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása / EEÖR-KP-01-2021
Kiíró:
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Határidő:
11/02/2020
Érvényes:
11/02/2020
Tárgymutató:
egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása / EEÖR-KP-01-2021
Pályázhat:
1. A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 10.-11. §-a szerinti egyházi jogi személyek, amelyek a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 21/2012. (IV. 16.) KIM rendelet 2. melléklete szerinti egyházi jogi személyek valamelyik GFO kódjával rendelkeznek (GFO kódok szerint: 551, 552, 555, 556, 557, 558, 559).
2. Határon túli magyar ajkú egyházi jogi személyek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása / EEÖR-KP-01-2021

EEÖR-KP-01-2021
Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása
kategóriában
Magyarország Kormánya nemzetünk szellemi és lelki megújulásában kiemelt partnerként tekint az egyházakra, melyek egyedülálló szolgálatukkal fontos szerepet töltenek be a társadalom életében. A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának célja jelen Felhívás közzétételével az, hogy felmérje azon támogatási igényeket, amelyek a 2021. költségvetési év során az egyházi jogi személyek templom- és kápolna-felújításainak, beruházásainak megvalósításához szükségesek.
Közös felelőssége a magyar államnak és az egyházaknak a magyar gazdaság mikro szereplőinek felkarolása - különösen a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel így jelen Felhívás a beruházásokon keresztül közvetve ezt a célt is szolgálja.

A támogatás célja:
Jelen támogatási kategória az egyházi hitéleti ingatlanok védelmét, felújítását, bővítését szolgálja. Ezen belül kizárólag templom, kápolna felújítása és építése támogatható.
Az elbírálásnál előnyt élveznek a templomok külső felújítására és állagmegóvására vonatkozó igények, melyek a településkép változására is pozitív hatással vannak.

A támogatás formája és mértéke
A támogatás formája: vissza nem térítendő egyedi támogatás.
Az elnyerhető támogatás összegének alsó határa 1 000 000 Ft.
Az elnyerhető támogatás összegének felső határa 15 000 000 Ft.
A támogatás rendelkezésre bocsátása egyösszegben, támogatási előleg formájában történik, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.
Támogatás intenzitása mértéke: 100%.
A támogatás elnyeréséhez saját forrás biztosítása nem szükséges.
A támogatási összeg az igényelt összegnél alacsonyabb összegben is megállapítható.

A támogatott tevékenység megvalósítási időszaka
A felhívás keretében támogatott tevékenység megvalósítási időszaka:
2021. január 1.-2022. május 31.

Nem nyújtható be támogatási kérelem:
Abban az esetben, ha a benyújtott kérelem véglegesítésének időpontjában az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások előirányzat terhére nyújtott támogatáshoz kapcsolódó lejárt és nem teljesített beszámolási kötelezettséggel rendelkezik.

A támogatás igénybevételére jogosultak köre
1. A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 10. - 11. §-a szerinti egyházi jogi személyek, amelyek a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 21/2012. (IV. 16.) KIM rendelet 2. melléklete szerinti egyházi jogi személyek valamelyik GFO kódjával rendelkeznek (GFO kódok szerint: 551, 552, 555, 556, 557, 558, 559).
2. Határon túli magyar ajkú egyházi jogi személyek

A támogatási kérelem benyújtása
A támogatási igényt kizárólag elektronikusan, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (a továbbiakban: NIR) lehet benyújtani, magyar nyelven. Egy kérelmező kizárólag egy támogatási igényt nyújthat be jelen felhívás keretében. A regisztrációt a Regisztrációs kézikönyvben, illetve segédletben leírtak szerint kell elvégezni.
Felhívjuk figyelmét, hogy a NIR-t a https://nir.bgazrt.hu oldalon lehet elérni. A kérelem benyújtását megelőzően minden, regisztrációval nem rendelkező igénylőnek regisztrálnia kell, amelyhez rendelkeznie kell érvényes e-mailcímmel.
A kérelem benyújtása csak abban az esetben lehetséges, ha a NIR-ben minden kötelezően kitöltendő mező kitöltésre, és minden kötelezően csatolandó melléklet feltöltésre került. A NIR formai hibák és a kötelezően megadandó adatok hiánya esetén nem engedi a benyújtást, és figyelmeztető üzenetben jelzi a benyújtást akadályozó hibát a regisztráló részére.
Felmerülő kérdés esetén a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (továbbiakban: Alapkezelő) munkatársai az alábbi elérhetőségen nyújtanak segítséget: +36/1-795-5300 vagy egvhaz@bgazrt.hu
A támogatási kérelem elektronikus benyújtásának határideje: 2020. november 2. 23 óra 59 perc

A támogatni kívánt kérelmezők kiértesítése
Miután megtörtént a rendelkezésre álló keretek felosztása, írásban fogjuk értesíteni a kérelmezőket.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kedvezményezettek a támogatásra a támogatási jogviszony létrejöttével szereznek jogosultságot, a támogatást a támogatási jogviszony létrejöttét követően kapják meg támogatási előleg formájában.
Az előirányzat pénzügyi lebonyolítását és a támogatási jogviszony létrehozásával kapcsolatos feladatokat az Alapkezelő végzi.
Bízom benne, hogy a 2021. évi támogatásoknak köszönhetően tovább tudjuk folytatni a közösen megkezdett munkát egyházaink és nemzetünk egész közösségének a javára.
Isten áldása kísérje további szolgálatát!

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum