Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Alakítsd te a holnapot!
Kiíró:
Bridge Budapest
Határidő:
03/15/2021
Érvényes:
03/15/2021
Tárgymutató:
alakítsd te a holnapot!
Pályázhat:
diákok és tanárok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Alakítsd te a holnapot!

Hozz össze egy csapatot, dolgozzátok ki a nyerő megoldást egy olyan problémára, ami nem csak számotokra, hanem akár az egész világra is hatással lehet! Ezzel nyerhettek ti is, az iskolátok is és a világ is!
Ha ti vagytok a legjobbak, iskolátokkal 1.5 millió forint értékben válogathattok a Samsung Megoldások eszközlistájából.

A holnapot te alakítod
A világ alakulásának mindannyian részesei vagyunk, de nem mindegy, hogy hogyan élünk ezzel a felelősséggel. Mi most gondoltunk egy merészet, és összehozzuk a diákokat, a tanárokat és a hazai tudományos élet kiemelkedő alakjait, hogy együtt dolgozzanak a tudomány és a technológia segítségével, olyan valós problémákon, amik akár mindannyiunk életére hatással lehetnek.

Ez az EdisonKids Samsung támogatásával indított kihívása. A program alapját a Samsung nemzetközi sikereket elért Solve for Tomorrow, Megoldások a holnapért kezdeményezése adja. Magyarországon idén először élhetsz a lehetőséggel, és fejlesztheted STEM (Science, Technology, Engineering, Maths - természettudományok, technológia, mérnöki ismeretek és matematika) tudásod mellett az olyan szociális készségeidet is, mint a kritikai gondolkodás, a csoportmunka, a kreativitás vagy a strukturálatlan problémák megoldása.
Kik a résztvevők?
Diákok és tanárok, együtt. Minimum két diák és egy tanár alkothat csapatot. Legyetek 12 és 18 év közöttiek, nem kell, hogy egy évfolyamra járjatok, viszont az fontos, hogy ugyanabban az iskolában tanuljatok. A pedagógusok esetében nincs korhatár.
Mi a feladat?
Nézz körül az iskoládban vagy a tágabb környezetedben. Látsz olyan problémát, ami megragadja a fantáziád, amit szívesen megoldanál a csapatoddal együtt? Mindezt a tudomány és a technológia segítségével? Itt a helyetek!
Melyik területhez áll a legközelebb az ötletetek?
Egy vagy akár több téma is inspirálhat benneteket, most rajtatok a sor, hogy kitaláljátok milyen nyomot hagytok a világban.
Olyan megoldásokat keresünk, amelyek legalább 1000 ember életére hatással lehetnek.
Mit nyerhetünk ezzel?
Egy jobb világot mindenképp!

Emellett pedig szuper technológiai eszközökkel szerelhetitek fel magatokat és az iskolátokat a Samsung jóvoltából. A három nyertes csapat összesen 2.5 millió forint értékben választhat Samsung termékeket a Samsung Megoldások eszközlistából.

Sőt, ha a vírushelyzet már lehetővé teszi, akkor a top 3 csapatot elvisszük a Samsung jászfényszarui televízió gyárába, gyárlátogatásra is!
A csapat tagjai 500 000 forint értékben, az iskolájuk 1 000 000 forint értékben választhat új Samsung eszközöket.
A csapat tagjai 250 000 forint értékben, az iskolájuk 500 000 forint értékben választhat új Samsung eszközöket.
A csapat tagjai 250 000 forint értékben választhatnak új Samsung eszközöket.
Az első három helyezett csapat pedagógusa pedig
1-1 Samsung Galaxy Tab S6 Lite (10.4", Wi-Fi) táblagéppel (SM-P610NZAAXEH) gazdagodik.
Több mint egy verseny
Szerezzetek jövőbarát készségeket
A Megoldások a holnapért kihívás nemcsak egy verseny, hanem egyben lehetőség a fejlődésre is. A bejutó csapatoknak és tanáraiknak képzéseket, és folyamatos mentori támogatást nyújtunk, hogy a legtöbbet hozhassátok ki mind magatokból, mind az ötleteitekből. Ha szeretnéd felvértezni magatokat a jövőhöz szükséges készségekkel, a Megoldások a holnapért a ti versenyetek!
Legyél te is EdisonTanár
Azokat a menő, lelkes, jövőbe tekintő oktatókat keressük, akik szívesen dolgoznak együtt a diákjaikkal a jelen kihívásain. Ha pedagógusként a közösséged problémáiban nem akadályokat, hanem lehetőségeket látsz, ha szeretsz közösen alkotni a tanulóiddal, akkor téged keresünk!

A lépések részletesen
A csapat összehívása
12-18 év közötti diákokat várunk a programba. Az ideális csapatméret 2-4 fő (és egy tanár); a javaslatunk, hogy ennyien nevezzetek.
Bemutatkozó videó
Forgassatok egy 1 perces videót, ahol:
elmondjátok, kik vagytok;
milyen problémát láttok a környezetetekben, amely legalább 1000 embert érint;
mi az ötletetek a probléma megoldására;
és miért ti vagytok a legalkalmasabbak ennek a problémának a megoldására.
 
A kész videót nem nyilvános (unlisted) videóként töltsétek fel YouTube-ra, és a linkjét küldjétek el nekünk a jelentkezési űrlapon keresztül.
 
Hozzájáruló nyilatkozatok
A verseny lebonyolításához szükségünk van pár személyes adatra (például a nevetekre), illetve a program során megjelenhettek majd a médiában, és a mi felületeinken is. Emiatt szükségünk van arra, hogy a csapat minden tagja, diákok és tanárok is aláírjanak egy-egy Hozzájáruló Nyilatkozatot.
 
Ha készen vagytok, a beszkennelt nyilatkozatokat töltsd fel a jelentkezési űrlapon keresztül, amikor leadod a nevezéseteket.
 
Egy csapat, egy jelentkezés
Fontos, hogy csak egy jelentkezést adjatok le csapatonként. Az űrlapot az töltse ki a csapatból, aki a kapcsolattartótok lesz - őt fogjuk keresni minden információval a verseny során. A javaslatunk, hogy a kapcsolattartó a tanárotok legyen, de ez nem kötelező.
 
Ha elakadnátok, vagy kérdésetek lenne
Itt vagyunk, és segítünk. Írj bátran a hello@edisonplatform.hu címre, igyekszünk nagyon gyorsan válaszolni.

Jelentkezési határidő: 2021. március 15. 23:59

Célunk, hogy kiemeljük és elismerjük ezt az extra erőfeszítést, a mindennapokhoz hozzáadott pluszt, és közösen ünnepeljük az EdisonTanárokat és fejlesszük közösségüket.
https://www.edisonkids.org/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum