Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Last Words pályázat
Kiíró:
Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Határidő:
11/29/2020
Érvényes:
11/29/2020
Tárgymutató:
alkotáspályázat és kiállítás
Pályázhat:
általános iskolás és középiskolás diákok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Last Words pályázat

- Halld meg a veszélybe került állatok utolsó szavait!

SZÓLJ HOZZÁ! REAGÁLJ! FORMÁLJ VIZUÁLIS VÉLEMÉNYT!
A debreceni NDK-Neue Debreczenische Kunst - művészcsoport, és a Deák17 Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy kortárs művészek és diákok alkotásain keresztül járjon körül egy sok kérdést felvető globális problémát: az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulását, a biodiverzitás csökkenését. A kiállítás kortárs művészek és diákalkotók munkáinak párhuzamos bemutatásával lehetőséget teremt a különböző generációk tapasztalatainak és gondolatainak cseréjére, a jövő gondolkodásának alakítására, alternatívák felvázolására. A kiállítás gerincét az NDK művészcsoport, valamint a meghívott kortárs képzőművészek témára reflektáló munkái adják, mely kiegészül a pályázatra beérkező, szakmai zsűri által válogatott diákmunkákkal.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA:
A pályázattal és a kapcsolódó kiállítással szeretnénk felhívni a figyelmet, a Földünket veszélyeztető megannyi probléma egyikére: az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás csökkenésére. A biodiverzitás szerepe az emberiség életében felbecsülhetetlen. Az emberi társadalom léte elképzelhetetlen a minket körülvevő élővilág nélkül. Mégis, a biodiverzitás csökkenése napjainkban is folyamatos. Az utóbbi évtizedekben az emberiség, eddig soha nem látott mértékben és sebességgel alakította át természetes környezetét, a legfőbb természetformáló erővé válva. Óriási területeket bevonva terjeszti ki mezőgazdasági és ipari tevékenységét, kiirtva vagy elüldözve az őshonos növény- és állatvilágot. Vajon át tudunk-e lépni saját árnyékunkon? Mindez csak rajtunk áll.
A mi felelősségünk, hogy hogyan használjuk egyre gyarapodó tudásunkat. Tudunk-e együtt élni a környezetünkkel, képesek vagyunk-e meghallani a veszélybe kerülő élőlények utolsó szavait, segélykiáltását, suttogó kérését vagy néma testbeszédét? A biodiverzitás megőrzése a fenntarthatóság alappillére, gyermekeink élhető jövőjének záloga. A te gyerekeid jövőjéé is.

PÁLYÁZÓK KÖRE:
Országos nyílt pályázat általános iskolás és középiskolás diákok részére.

RÉSZVÉTEL, ZSŰRIZÉS:
A pályázat ingyenes, részvételi díj nincs. Pályázni kizárólag digitális úton lehet, az oldal alján található online űrlapon keresztül. A digitálisan beküldött pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a Deák17 Galériában kiállításra kerülő alkotásokat. A szervezők célja, hogy a főváros szívében, jól megközelíthető helyen, többszáz négyzetméteres kiállítótérben biztosítsanak bemutatkozási lehetőséget tehetséges, fiatal alkotóknak, akik kortárs képzőművészekkel közösen állíthatják ki munkáikat, párbeszédbe állítva gondolataikat, reflexióikat.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
1. Pályázni digitális úton lehet egyéni, valamint közös, csoportos munkákkal is, Typeform felületen keresztül nyújtható be.
2. Technikai, műfaji megkötés nincs. A pályamunka lehet festmény, rajz, grafika, fotó, installáció, térbútor, szobor, fényfestés, számítógépes program, animáció, videó. (Videófeltöltés esetén a YouTube-ra feltöltött nem listázott (nem nyilvános) videóként kérjük a videó linkjének megadását a pályázat benyújtása során az oldal alján található Typefrom felületen keresztül.)
3. A pályamunka mérete a helyi adottságok, felfüggeszthetőség és szállíthatóság miatt:
- Síkbeli munkák esetén: maximum A/2
- Térben elhelyezhető nagyobb szobrok, installációk esetén: maximum 1,5 mxm, maximális tömeg cca. 10 kg
4. Digitális alkotások esetén a pályázót kérjük, a kiállításra való beválogatás esetén a munka személyes leadása előtt egyeztessen a Deák17 Galéria munkatársaival a technikai feltételekről
5. A szervezők egyértelmű elvárása, hogy a téma vizuális feldolgozását a pályázók kellő tisztelettel közelítsék meg. Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai, vallási elemeket. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria célközönsége a 3-23 év közötti gyerekek és fiatalok, így a kiállításra kerülő anyagok tekintetében szükséges figyelembe venni, hogy a korosztályba nagykorúak mellett óvodások, kisiskolások is tartoznak.
6. A kiállításra beválogatott alkotások hátoldalára kérjük felragasztani a pályázati oldalon mellékelt átvételi elismervényt számítógéppel kitöltve! Átvételi elismervény nélküli munkákat nem áll módunkban átvenni, a kitöltött dokumentum hiánya a pályázatból való automatikus kizárást vonja maga után. Kérjük, hogy amennyiben a kiállításra szánt munka több részből áll, mindegyik darab hátoldalán legyen feltüntetve név és elérhetőség, valamint a pályázati anyag csomagolását is lássák el a szükséges információkkal!
7. 16 éven aluli pályázó esetén szülői engedély beküldése szükséges a pályázáskor.

FONTOS DÁTUMOK:
- A pályázatok beküldési határideje digitális formában: 2020.11. 29., éjfél
- A beérkezett pályamunkák zsűrizése: 2020.11. 30.-12. 07.
- Pályázók értesítése: 2020. 12. 08-18.
- A kiállításra beválogatott munkákat személyesen vagy postai úton várjuk a Galériába: 2021. 01. 05-08. között, hétköznapokon, nyitvatartási időben. Személyes behozatal esetén e-mailben történő előzetes időpont egyeztetése szükséges. Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 1052. Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet
- Kiállításmegnyitó: 2021. 01. 15.
- A kiállítás megtekinthető: 2021. 01. 16-02. 27.
- Kiállított pályamunkák elszállítása: 2021. 03. 02.-03. 31., e-mailben előre egyeztett időpontban

UTÓGONDOZÁS:
A szervezőknek nem áll módjában a kiállított műveket visszapostázni, helyhiány miatt az alkotásokat a kiállítás után tovább megőrizni. Ezért kérjük a pályázókat, hogy a kiállítás lebontását követően a megadott időszakban gondoskodjanak alkotásaik elszállításáról. A pályázók pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a beküldött alkotásaikat értesítésüket követően további helyeken is kiállíthassák a szervezők.

Figyelem! A határidőn túl beérkező pályamunkákat nem áll módunkban befogadni!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, KAPCSOLATTARTÁS:
deak17galeria@gmail.com, +36-1-266-0482
http://www.deak17galeria.hu/palyazatok/last-words

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum