Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Lifechanger program
Kiíró:
United Way Magyarország
Határidő:
10/30/2020
Érvényes:
10/30/2020
Tárgymutató:
pénzügyi ismeretek általános iskolásoknak
Pályázhat:
Magyarország területén általános iskolaként és/vagy gyermekotthonként működő intézmény
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:
A kiíró meghosszabbította a határidőt 2020.október 30-ra


LIFECHANGER PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GYERMEKOTTHONOK SZÁMÁRA
Pénzügyi Ismeretek Általános Iskolásoknak

A pályázat témája:
A pénzügyek tudatos és magabiztos kezelése elengedhetetlen feltétele lesz annak, hogy a mai gyerekek felnőttként jól boldoguljanak majd az őket körülvevő komplex világban és képesek legyenek biztos kézzel irányítani a pénzügyeiket. Sokat segít az, ha a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve betekintést nyerhetnek a pénz világába és koruknak megfelelő szituációkban bővíthetik ismereteiket, tehetik próbára tudásukat. Mivel Magyarországon a szülők többsége sajnos maga is hiányos pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, az általános iskolákra ezen a téren is több feladat hárul. A United Way Magyarország és a MetLife ebben szeretné támogatni az általános iskolákat azzal, hogy a 2020/2021-es tanévben is folytatja a "LifeChanger" programot, amelyre ezen pályázat útján lehet jelentkezni. A programról további információ itt: http://www.unitedway.hu/gazdalkodj-jatekosan/, a tavalyi évről készült hangulatvideó itt található: https://www.youtube.com/watch?v=x5VnjgzN8oI

A pályázat célja:
A program célja, hogy segítsen a 8-11 éves általános iskolás korosztálynak abban, hogy egy ingyenes, élménypedagógián alapuló oktatási programon keresztül sajátíthassanak el a korosztályuknak releváns, fontos pénzügyi ismereteket és közben olyan készségeik és képességeik is fejlődjenek, amelyek támogatják majd őket tehetségük kibontakoztatásában, álmaik megvalósításában. A program egy félnapos élménypedagógiai módszertanra épülő oktatóprogramból és egy erre épülő, az élménynap során tanult fogalmak és ismeretek beépülését, valamint a szociális kompetenciák fejlődését célzó motivációs pontgyűjtő rendszer, az OkoShop bevezetéséből áll. Az élménynap során a gyerekek megismerkednek az életkoruknak megfelelő pénzügyi fogalmakkal, a következő tanévben pedig lehetőséget kapnak arra, hogy egyéni és csoportos döntéseiket ’pontokra válthassák’ és az előre meghatározott pontrendszer szerint összegyűjtött pontjaikat az iskola "boltjában", OkoShopban különböző tárgyakra és/vagy élményekre költsék. (A pontgyűjtő rendszerről bővebben lsd. az 1. sz. függeléket.)

A program menete:
- A jelen pályázati kiírásra jelentkezők közül a szakmai zsűri 3 általános iskolát/gyermekotthont választ ki, amely nyertes intézmények (ill. azok 3., 4. és 5. osztályos tanulói) részesülnek majd a LifeChanger pénzügyi tudatossági oktatócsomagjából, amely magában foglal: 1. egy játékos pénzügyi oktatónapot, 2. egy pedagógus szakmai napot, 3. pénzügyi támogatást az OkoShop iskolai bolt elindításához. Az élménynap megvalósulásának helyszíne a nyertes általános iskola/gyermekotthon területe, a pedagógus szakmai napra online kerül sor. Amennyiben a járványhelyzet miatt az élménynapok, fentiek szerint leírt megvalósítása nem lehetséges, alternatív megoldást fogunk javasolni.
- Az élménynap megvalósítása az általános iskolák és gyermekotthonok részéről egy-egy dedikált fél napot (az egyes osztályoktól 3-3 egymást követő tanórát), míg a pontgyűjtő rendszer kialakítása az iskolavezetés részéről minimum 3 hónapos elköteleződést igényel.
- Az élménynap tanóráit az adott osztály tanítójának/osztályfőnökének felügyelete mellett a MetLife két-két önkéntese tartja.
- a programban résztvevő iskolák pedagógusai találkozhatnak egymással a pályázat kiírója által szervezett szakmai napon, melynek céljai a tudásmegosztás, tapasztalatcsere, a program további fejlesztése és országos pedagógus-hálózat kialakítása a program tananyaga köré.

A pályázatban történő részvétel feltételei:
- Nyertes pályázó csak Magyarország területén általános iskolaként és/vagy gyermekotthonként működő intézmény lehet. Az inkluzív nevelést folytató intézmények a pályázat elbírálásakor előnyt élveznek.
- A pályázat akkor érvényes, ha a pályázó a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltve határidőn belül elektronikus úton eljuttatta a kiírásban szereplő e-mailcímre.

A program megvalósításában a pályázat kiírója vállalja, hogy:
- ingyenesen biztosítja a program megvalósításához szükséges, általános iskolai pedagógusok és pénzügyi szakértők által fejlesztett oktatócsomagot és minden eszközt,
- biztosítja és a program megvalósítására felkészíti a programban résztvevő MetLife önkénteseket,
- megszervezi a szakmai napot, ezzel a tudásmegosztás lehetőségét nyújtva a program továbbfejlesztéséhez és hosszútávon történő fenntartásához,
- a Szakmai Napon szakértelmének megosztásával támogatja, hogy a résztvevő iskola elkezdhesse kapcsolatainak kiépítését helyi/országos vállalkozásokkal, így elősegítve az OkoShop motivációs pontrendszer fenntartásához szükséges iskolai bolt készletének folyamatos biztosítását,
- meghatározott összegű induló tőkét biztosít az OkoShop iskolai bolt elindításához.

A program megvalósításában a pályázó iskola vállalja, hogy:
- 2021. február 22.-március 31. között az alábbi napok valamelyikén: február 26, március 5, vagy március 12. előzetes közös egyeztetés után fél napot biztosít az intézményben az élménynap megvalósítására és az adott napon az összes 3., 4. és 5. osztály részt vesz;
- egy-egy osztály 3 egymást követő tanórában vehet részt az élménynapon;
- befogadja az élménynapot és ingyenesen biztosítja az iskolában az oktatás helyszíneit;
- hozzájárul ahhoz, hogy osztályonként 2-2 MetLife önkéntes párban tarthassa meg az élménynapot a tanárok felügyelete mellett;
- részt vesz az OkoShop motivációs pontgyűjtő rendszer tesztelésében és a 2021. szeptember - december közötti időszakban megvalósítja az iskolában az 1. sz. függelékben részletezett OkoShop pontgyűjtő motivációs rendszert. Ennek részeként létrehozza az iskolai boltot (melynek indulásához anyagi támogatást kap), valamint a pályázat kiírója felé beszámol a rendszer működésének eredményeiről, tanulságairól, mely tudásanyagot kiíró megosztja a tesztelésben résztvevő összes intézménnyel.

A pályázatok értékelésének főbb szempontjai:
- hátrányos helyzetű célcsoport elérése
- elkötelezettség és motiváció
- várható hatás
- izgalmas, motiváló környezet biztosítása

A pályázat benyújtásának módja menete:
- A pályázati adatlap kitöltése és eljuttatása az alapítványhoz elektronikus úton, e-mailben 2020. október 30-ig a veronika.csertoi@unitedway.hu e-mailcímre.
A pályázat ütemezése
A pályázat kiírása 2020. szeptember 11.
A pályázat beküldési határideje 2020. október 30.
A pályázat elbírálásának határideje és közzététele 2020. november 6.
A nyertes iskolák értesítése 2020. november 9.
A program indulása 2021. február 1.
A program zárása 2021. március 31.

Kapcsolat
Minden pályázót biztatunk arra, hogy kérdéseikkel, problémáikkal keressék meg az alapítványt. Érdeklődni a veronika.csertoi@unitedway.hu e-mail címen vagy a +36 20/383 0893-as telefonszámon lehet.

MetLife
A MetLife, Inc. (NYSE: MET) leányvállalatain és tagvállalatain keresztül ("MetLife") a világ egyik legnagyobb életbiztosító társasága. Az 1868-ban alapított MetLife világszerte kínál életbiztosítási és életjáradék programokat, alkalmazotti juttatásokat valamint vagyonkezelői szolgáltatásokat. A mintegy 100 millió ügyfelet kiszolgáló MetLife közel 50 országban van jelen, és piacvezető szerepet tölt be az Egyesült Államokban, Japánban, Latin-Amerika, Ázsia, Európa és a Közel-Kelet országaiban. További információért átogassa meg a http://www.metlife.hu honlapot.

A United Way Magyarországról röviden
A United Way Magyarország (UWH) alapítványi formában működő, közhasznú nonprofit szervezet, amely azért küzd, hogy a Magyarországon élő emberek egészségben, anyagi biztonságban élhessék életüket és színvonalas oktatásban részesülhessenek. Felkutatja a társadalom égető oktatási, pénzügyi és egészségügyi problémáit és arra törekszik, hogy széles társadalmi összefogással, a civil, az állami és az üzleti szféra erőforrásainak mozgósításával mély és tartós pozitív változásokat segítsen elő Magyarországon.

FINAL_Life_Changer_2021_Palyazati_FELHIVAS.pdfFINAL_Life_Changer_2021_Palyazati_ADATLAP.docIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum