Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Natura 2000 fotópályázat
Kiíró:
CEEweb
Határidő:
11/15/2012
Érvényes:
11/15/2012
Tárgymutató:
fotópályázat, fenyegetett fajok védelme
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Az Élőhelyvédelmi
Irányelv 20. évfordulója alkalmából a CEEweb a Biológiai
Sokféleségért Egyesület Kelet-közép-európai tagszervezetek
támogatásával Natura 2000 fotópályázatot hirdet.

A Natura 2000 egy, az Európai Közösség egészére kiterjedő természtvédelmi területek hálózata, amelyet részben az 1992-es Élőhelyvédelmi Irányelv alapján hoztak létre.

A hálózat célja, hogy biztosítsa Európa legértékesebb és legfenyegetettebb fajainak és élőhelyeinek hosszú távú túlélését. Egy ilyen jellegű hálózat szükségességének a felismerése válasz volt a vadvilág élőhelyeinek nagyarányú rombolására és elaprózására, és velük együtt az általuk nyújtott szolgáltatások (talajképződés, szén- és vízkörforgás, árvíz- és katasztrófavédelem, szabadidős tevékenységek, alapanyok stb.) csökkenésére, aminek sajnos még ma is tanúi vagyunk.

Jelenleg a Natura 2000 területek az Európai Unió szárazföldi részének 18%-át teszik ki és így több mint 1000 állat- és növényfajt védelmeznek. Az általuk nyújtott ökológiai szolgáltatások értéke (alapanyagok, árvízvédelem, vízszűrés, pollináció stb.) elérhetik az évi 300 milliárd Eurót. Mind az infrastrukturális, mind a mezőgazdasági illetve erdészeti tevékenységek egyre intenzívebbé válása miatt a vadvilág természetes élőhelyei évről évre zsugorodnak, ezért a Natura 2000 kulcsszerepet játszik az Európai Unió biológiai sokszínűségének (biodiverzitásának) megóvásában.

Az Élőhelyvédelmi Irányelv születésének 20. évfordulója alkalmából, illetve hogy ennek apropóján megmutassuk az európai biológiai sokféleség igazi értékeit és felhívjuk a figyelmet ezen területek fontosságára, a CEEweb a Biológiai Sokféleségért Egyesület a Kelet-közép-európai tagszervezetek támogatásával fotópályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:
- Natura 2000 fajok és élőhelyek - védjük meg természeti örökségünket! Mutasd meg természeti örökségünk szépségét és készíts képet a Natura 2000 hálózat valamelyik védett élőhelyéről vagy a hálózat egy védett növény-, vagy állatfajáról.

Túlélésünk kulcsa a Natura 2000 hálózat nyújtotta ökológiai szolgáltatások

A Natura 2000 hálózat számos szolgáltatást nyújt nekünk a kikapcsolódástól a mezőgazdasági terményeken át egészen a természeti katasztrófáktól való védelemig.
További információ, nevezési feltételek és a díjak megtalálhatóak ezen a címen. A pályázatokat a photocontest@ceeweb.org email címre várjuk 2012. november 15-ig. Eredményhirdetés 2012 november 27-én, valamint a nyertes képeket a II. Green-Go nemzetközi rövidfilm verseny és fesztivál helyszínén, december 1-jén levetítjük.
További információ:
Zólyomi Ágnes (zolyomi@ceeweb.org); Gazdag Zoltán (gazdag@ceeweb.org)
http://www.ceeweb.org

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum