Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Formatervezési pályázat 2014 - AXOR márka
Kiíró:
Hansgrohe Magyarország Kft.; Caracalla Fürdőszoba Stúdió
Határidő:
11/28/2014
Érvényes:
11/28/2014
Tárgymutató:
formatervezés, AXOR márka
Pályázhat:
minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Formatervezési pályázat 2014

A pályázat célja
A Caracalla Fürdőszoba Stúdió és a Hansgrohe Magyarország Kft. AXOR márkája formatervezési pályázatot hirdet a fiatal tehetségek számára. Közös célunk, hogy támogassuk a következő generáció újszerű látásmódjának kibontakozását és megjelenési lehetőséget biztosítsunk ennek bemutatására.
A pályázat tárgya
Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva - avagy hogyan feszegethetjük a határt a megvalósíthatóság és a kivételesen egyedi, akár meghökkentő design között. A funkcionalitás, a környezettudatos vízfelhasználásra való törekvés és a megvalósíthatósági szempontok nem gördítenek gátat az újító formavilágnak és anyaghasználatnak. A Hansgrohe mindig élen járt e szempontok együttes, innovatív megvalósításában. Néhány példa erre az Hansgrohe AXOR márkájától a fürdőszobai világítást és a zuhanyfejet egyesítő Nendo, valamint a Phillippe Starck által tervezett Starck V család, mely egyedülálló üvegtestben engedi láttatni a víz útját.
A pályázókat arra kérjük, hogy mutassák be egy zuhany vagy egy csaptelep (opcionálisan mindkettő) tervét, mely egyedi, szokatlan designt képvisel, ugyanakkor megvalósítható.
A pályázók köre
A pályázatban minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák részt vehet. Pályázat egyénileg és csoportosan is benyújtható. Egy pályázó maximum 3 pályamunkát nyújthat be.
A pályázaton való részvétel feltételei
Pályázni csak olyan saját, egyedi tervvel lehet, amely más személy szerzői, illetve iparjogvédelmi jogát nem sérti. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díj átadását követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázat beküldésével a pályázó beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és azok anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója a nyilvánosság előtt bemutathatja. Amennyiben a kiíró valamely pályázatot megvalósításra érdemesnek találja és a termék megvalósítását, forgalmazását kezdeményezi, abban az esetben pályázóval külön megállapodást köt.
A pályázat menete, benyújtásának módja és határideje
A pályázat egyfordulós. A benyújtásra kerülő pályamű bármilyen technikával, szoftverrel, kézi rajzzal, modellel készülhet. A pályázatot elektronikus formátumban, 5 MB-ot nem meghaladó méretben, PDF formátumban, a palyazat@caracalla.hu e-mail címre kell elküldeni. Amennyiben a pályázathoz makett/modell is készült, arról kérjük a pályázati anyaghoz fotót csatolni. A pályázathoz kérünk csatolni egy JPG formátumú összefoglaló képet, montázst (maximum 1 MB méretben), melyen szerepel a pályázó neve és a pályamű rövid bemutatása, látványterve (ez az összefoglaló kerül bemutatásra a közönségszavazáson, illetve ez a kép kerül kiállításra a 2015. tavaszán sorra kerülő Caracalla Design Days rendezvényen).
A pályázatok leadásának határideje: 2014. november 28.
A pályázat tartalma
- A pályázó neve, e-mail címe, telefonszáma, valamint annak a felsőoktatási intézménynek a megnevezése, melyben tanulói státusza áll fenn.
- A tervezett tárgy, koncepció leírása (max. 1500 karakter).
- Vázlatterv, látványterv
- Összefoglaló, montázs, mely tartalmazza a pályázó nevét és a tervezett termék bemutatását, látványtervét (max. 1 MB, JPG formátumban)
Zsűrizés
A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, mely a Caracalla és a Hansgrohe Magyarország Kft. képviselőiből, illetve a hazai szaksajtó és belsőépítész szakma képviselőiből áll össze.
A zsűri elnöke Philip Grohe, a Hansgrohe cég alapító családjának tagja, az AXOR márka termékmenedzsere.
Császár Zoltán - ügyvezető igazgató, Hansgrohe Magyarország Kft.
Csurgó Ági - tulajdonos, Caracalla Fürdőszoba Stúdió
Martinkó József - az Oktogon Magazin vezető szerkesztője, design szakértő
Bogár Róbert - belsőépítész
Értékelési kritériumok és eredményhirdetés
- Koncepció egyedisége
- A kiírásban megfogalmazott téma kreatív feldolgozása
- Újszerű anyag és formakezelés, innovatív látásmód
- Megvalósíthatósági, ergonómiai szempontok figyelembevétele
- Precizitás, leadott pályamű általános színvonala, minősége
A szakmai zsűrizés mellett a közönségnek is módja lesz a szavazásra. A közönségszavazás a Caracalla Facebook oldalán zajlik majd, ahol a szavazók a pályázók névvel ellátott összefoglaló anyagára adhatják le szavazataikat. A nyertes a legtöbb szavazatot kapott pályamű lesz.
Közönségszavazás időtartama: 2015. január 12-30. között
A pályázat eredményhirdetése: 2015. február 2.
Az ünnepélyes díjátadó 2015. február 25-én, a Caracalla Design Days 2015 nyitóestjén lesz, ahol a nyertes pályamunkák és a legkiemelkedőbb pályázatok is kiállításra kerülnek. Ezen a rendezvényen a hazai belsőépítész, illetve lakberendezői szakma és a sajtó képviselői tekinthetik meg a vezető nemzetközi gyártó cégek legújabb termékeit, valamint a pályázat anyagaiból készülő kiállítást (összefoglaló kép, illetve modell, amennyiben a nyertesek a pályázati anyaguk részeként ilyet is készítettek).
Díjazás
1. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 100 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
2. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 75 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
3. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
Közönségdíj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyeremények díjanként értendőek, tehát amennyiben a nyertes pályázat csoportmunkában készül, úgy a díj megosztásáról a nyerteseknek kell dönteniük, melyről a szakmai út résztvevőjének személyét illetően legkésőbb az ünnepélyes díjkiosztóig értesíteniük kell a szervezőket.
További információk:
http://www.caracalla.hu
http://www.facebook.com/pages/caracalla/168069386570738
palyazat@caracalla.hu
A Caracalla Stúdióról
A Caracalla Fürdőszoba Stúdió 20 éve alakult, és mára a piac meghatározó szereplőjévé vált. A Caracalla a piac szinte összes kiemelt szereplőjének termékeit forgalmazza. Néhány évvel a fürdőszoba-stúdió megalakulását követte a Caracalla Konyhastúdió is, mely egyedi igényekre szabva valósít meg minden, a konyhával kapcsolatos vásárlói igényt. Az elmúlt két évtized alatt a cég töretlenül fejlődött, alapértékeink azonban változatlanok maradtak: a minőség iránti elkötelezettség és a szakértő, ámde barátságos hangulat, ami a cég szezonról szezonra megújuló Dohány utcai üzletében fogadja a vásárlókat és a partnereket.
Az AXOR-ról
Az Axor márkát az 1901-ben alapított, németországi székhelyű Hansgrohe hozta létre 1993-ban. A Hansgrohe gyár több mint százéves történetének középpontjában mindig is a formatervezés állt. A Hansgrohe volt az első nagyvállalat a szaniterpiacon, amely több mint harminc évvel ezelőtt, jól ismert formatervezőkkel kezdte meg együttműködését. Ez a design-orientált filozófia teljesedett ki a kilencvenes évek kezdetén, amikor az Axor 1994-ben piacra dobta első, majd világhírnévre szert tevő kollekcióját az Axor Starckot. Az Axor fürdőszoba-koncepciói mára olyan nagy nevekhez fűződnek Starckon kívül, mint Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Tord Boontje, vagy a Phoenix Design.
http://www.caracalla.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum