Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Válasz mindenkitől
Kiíró:
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára
Határidő:
03/17/2019
Érvényes:
03/17/2019
Tárgymutató:
országos irodalmi pályázat, Válasz mindenkitől
Pályázhat:
16 éves kort betöltött írók
Válasz mindenkitől

Válasz mindenkitől. Címzett: Márai Sándor - Országos irodalmi pályázatot indít a Levéltár
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára által meghirdetett irodalmi pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a levéltár gyűjteményében található értékes iratanyagra, elmélyítse a Levéltár és a nagyközönség közötti kapcsolatot, valamint tisztelegjen az irodalom egyik kiemelkedő alakja előtt. A választott gépelt levelet, Márai Sándor 1982-ben írta magyar-amerikai barátjához, Sziklay Andor íróhoz. A pályázatra jelentkezők Márai személyes hangvételű levelére írásban válaszolnak. A legjobb válaszleveleket a Levéltár értékes nyereményekkel díjazza.

Kik pályázhatnak?
16 éves kort betöltött írók válaszleveleit várjuk.

A pályázat célja
A pályázók feladata, hogy az MNL OL Facebook oldalán és honlapján közzétett Márai Sándor által írt levélre írásban válaszoljanak.

A pályázat menete
A pályázók 2019. március 17-ig elküldik válaszlevelüket, nevükkel és telefonszámukkal együtt a valaszmindenkitol@mnl.gov.hu e-mailcímre. A nyertes pályázókat 2019. április 3-ig e-mailen vagy telefonon keresztül értesítjük. A nyertes pályázóknak április 11-én 16 órakor kezdődő díjátadó ünnepségen adjuk át nyereményüket.

A beküldött pályázat
A beküldött pályázat maximum 2000 karakter lehet. A beküldött pályázatot kérjük MS word dokumentumként csatolják az emailhez, a kitöltött adatlappal együtt, amelyet a http://mnl.gov.hu/valaszmindenkitol oldalról tudnak letölteni. A megadott karakterszámnál hosszabb pályázatokat, illetve a sérült fájlokat nem tudjuk elfogadni. A pályázatokat csak és kizárólag kitöltött adatlappal tekintjük érvényesnek.

Díjazás
A pályaműveket előzsűri szűri, amit követően szakmai zsűri hozza meg a végső döntést. A nem nyertes pályaműveket az elbírálást követően nem őrizzük meg. A stilisztikailag és tartalmilag legjobb első három írást pénzjutalommal díjazzuk. Közreműködő partnereink, a Libri Könyvkereskedelmi Kft., a Libri-Bookline Zrt. és a Helikon Kiadó Kft. jóvoltából értékes ajándék- és könyvcsomagokat kapnak nyerteseink, valamint az első helyezettet megajándékozzuk egy két napos kassai kirándulással és két belépővel a Márai Sándor Emlékszobába, ahol ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt.
1. díj - 40 000 Ft + ajándékcsomag + kirándulás Kassára és belépő a Márai Sándor Emlékszobába (2 fő részére, 2 nap útiköltséggel, szállással és tárlatvezetéssel együtt)
2. díj - 30 000 Ft + ajándékcsomag
3. díj - 25 000 Ft + ajándékcsomag
A szakmai zsűri:
Simon Márton - költő, slammer, műfordító
Wirth Imre - költő, író
Kiss Judit Ágnes - költő, író, tanár
http://mnl.gov.hu/valaszmindenkitol


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu