Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Óvodai Képes Biblia pályázat
Kiíró:
Palánta Sorsfordító Alapítvány
Határidő:
04/18/2021
Érvényes:
04/18/2021
Tárgymutató:
óvodai Képes Biblia
Pályázhat:
Magyarországon működő óvodák és óvodai csoportok
Óvodai Képes Biblia pályázat

A Palánta Sorsfordító Alapítvány
Pályázatot hirdet értékes kiadványok ajándékozása céljából magyarországi óvodák, óvodai csoportok és óvodapedagógusok számára

Pályázat tartalma:
A Palánta Sorsfordító Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) támogatja a Magyarországon működő óvodákat, óvodai csoportokat és óvodapedagógusokat Képes Gyermek Bibliák adományozásával

Kiíró:
Palánta Sorsfordító Alapítvány
1074 Budapest, Rottenbiller u. 24.
Tel.: 06-1-3220034, e-mail: palanta@palantamisszio.hu

Pályázat célja:
Az Alapítvány célja, hogy az óvodák és óvodai csoportok (beleértve a nem vallásos hátterű óvodásokat is), életkoruknak megfelelő kiadásban, értékteremtő céllal, kézbe vehessék, megismerjék az európai kultúrában alapvető műveltség részét képező Biblia legfőbb történeteit, mint a későbbi oktatásban következő irodalom és a történelem tananyag részét, az erkölcsi nevelés fontos kiegészítő forrását. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekekért felelősséget hordozó óvodapedagógusok - akik a jelen járványidőszakban hűséggel és gondoskodással vannak jelen a gyermekek között - is megkaphassák ezt az értékes kiadványt.

Pályázók köre:
A pályázattal elért Magyarországon működő óvodák és óvodai csoportok.

Pályázat formája:
A pályázati adatlap elküldése által.
A Pályázó az elnyert Képes Bibliákat személyesen vagy megbízottja útján a budapesti elosztó központból veheti át.
A megpályázott Képes Bibliáknak az óvodához és óvodai csoportokhoz való szállítása és szétosztása a Pályázó feladatát képezi. (Ha ennek a feladatrésznek megszervezése elháríthatatlan akadályokba ütközik, és a pályázat célkitűzése csak emiatt válna megvalósíthatatlanná, a pályázóval személyes megbeszélésben keressük meg a megoldást.)
A megpályázott Képes Bibliák kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, nem értékesíthetők, az ajándékozáson kívül semmilyen más formában tovább nem adhatók.
Az Alapítvány a pályázati folyamat során díjat nem számol fel.

Fontos szempontok:
1./ A pályázat Képes Biblia ajándékozását fogja át.
Az óvodások számára az ő korosztályuknak megfelelő, (a szülők, nevelők által) kényelmesen olvasható, nagyobb betűvel nyomott, A/5-ös méretben készült, puha kötésű, gazdagon illusztrált Képes Biblia pályázható. Címe: "Gyerekek Bibliája". Méretei: 20,5*15 cm., 0,37 gramm, 268 oldal.
A könyvbe ezen a linken tekinthet bele: https://www.palantamisszio.hu/hu/kepesbiblia/gyerekek-bibliaja

2./ A kiadvány értéke igen magas. (Könyvesbolti forgalomban a példányok értéke 3-4 ezer HUF.) Az ajándékozás tényéről egy rövid, a kiadványt ismertető alapítványi levél tájékoztatja majd a megajándékozottakat, melyet az Alapítvány a Képes Bibliákban kér elhelyezni.
3./ A könyvek 32 db-os csomagban lesznek majd. Egy-egy csomag 12 kg.
4./ A kiadványok kiosztásáról a pályázati cél megvalósulása után az Alapítvány visszajelzést kér a pályázat nyerteseinek kiküldött megvalósulási űrlapon, a tanév vége előtt.
5./ Szállításra vonatkozó tervek: javasoljuk, hogy kérje a helyi önkormányzat, lelkészi hivatalok valamelyike, a települési segítő szolgálatok, ill. a pedagógusi kar és/vagy a szülők segítségét. Több, egy környéken működő óvoda összefogása az elszállításnál segítséget jelenthet. Ha a pályázásnál az elszállítás lenne a legnehezebb körülmény, Alapítványunk munkatársa szívesen konzultál Önökkel.

Pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 18. éjfél

Eredményhirdetés: e-mailértesítő
Pályázati adatlap letöltése:
https://www.palantamisszio.hu/hu/kepes-biblia-palyazat-ovodaknak-2021

Pályázat benyújtásának módja:
A mellékelt adatlapot kitöltve az alábbi e-mailcímre küldve: kepesbiblia777@gmail.com
Kérjük, hogy a levél tárgyában ez álljon: Óvodai Képes Biblia pályázat

Az elbírálás szempontjai:
Az Alapítvány célja, hogy amennyire lehet, az óvoda és óvodai csoport teljes létszáma megkaphassa a kiadványokat! (Lehetőség szerint ne jutalom jelleggel, hiszen tapasztalataink szerint a magatartási vagy egyéb problémával küzdő gyerekekre nézve a minőségi ajándékban részesülés pozitív hatásai még kiemelkedőbben érvényesülnek.)
A pályázatok elbírálása során előnyt élveznek azok az óvodák és óvodai csoportok, ahol nem csak "válogatott óvodások", vagy az óvodások egy szűkebb része számára válnak elérhetővé a megpályázott kiadványok.
Az Alapítvány célkitűzése akkor valósul meg, ha a Képes Bibliák olyan kézbe kerülnek, ahol azt valóban forgatják, hasznosítják. A Pályázó, e fenti területen végzett előkészítő munkáját, a könyvek tervszerűen megvalósított kiosztását, (ideértve a megfelelő felvezetéssel, kísérő mondatokkal történő átadását), Alapítványunk nagyra értékeli. Alapítványunk köszönettel veszi, ha az ezzel kapcsolatos terveket a pályázati adatlap 3. pontja alatt röviden részletezik számunkra.


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu