Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
EU in my Region
Kiíró:
Európai Bizottság
Határidő:
08/31/2018
Érvényes:
08/31/2018
Tárgymutató:
fotópályázat, Európa a régiómban
Pályázhat:
bárki
EU in my Region
Fotópályázat

Vegyen részt az #EUinmyRegion fotópályázaton
Keressen uniós támogatásban részesülő projekteket, adjon bele mindent a fotózásba, és küldje be a fotókat!
Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra.
A 30 nyertes fényképből egy Európát beutazó vándorkiállítást állítunk össze.

A versenyen 2018. augusztus 31-én éjfélig lehet részt venni.

A pályázat témája
Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága meghívja az "Európa a régiómban” című fotópályázatban való részvételre, melynek célja, hogy az EU által finanszírozott projekteket mutassanak be szerte Európában.

A nevezés módja
A résztvevők az "Európa a régiómban” című pályázatra pályaműveik következő linkre történő feltöltésével.

Részvételi feltételek
A pályázatban részt vehet bármely EU tagállam állandó lakosa vagy előcsatlakozási támogatásban részesülő ország (Albánia, Bosznia és Hercegovina, a Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Koszovó1, Montenegró, Szerbia és Törökország) lakosa.
Kizártak a pályázaton való részvételből a pályázat szervezőjének, a szervező anya- vagy leányvállalatainak vagy kapcsolt vállalkozásainak munkavállalói és azok közvetlen hozzátartozói, valamint bármely más, a jelen pályázattal kapcsolatban levő személyek. Lásd a Pályázati feltételek 4. pontját.
18 éves vagy annál idősebb pályázók nevezhetnek.
Az összes pályaművet gondos moderálásnak vetik alá.

Pályaművek
A feltételeknek megfelel bármely olyan fotó, amely egy, az Európai Unió által finanszírozott projektet mutat be az Európai Unió valamely tagállamában vagy valamely tagjelölt országban vagy potenciális tagjelölt országban.
A pályázható fotópárok száma nincs meghatározva.
Minden pályaműnek két képből kell állnia: az egyik kép ábrázolja az uniós társfinanszírozásban részesülő projektet, a másik pedig a tájékoztatótáblát (hirdetőtábla, plakett, uniós zászló stb.). Minden képet pontosan meg kell nevezni (a pályázó neve, a projekt típusa, a projekt helyszínéül szolgáló város, ország), például:
1. Kovács János_iskola_Budapest_HU_projektfotó
2. Kovács János_iskola_Budapest_HU_EU tábla
Engedélyezett a kollázsok - egy, az EU által finanszírozott projekt fotóinak gyűjteményes formája - benyújtása is, amely alatt két vagy több önálló kép érdekes módon való egymás mellé helyezése értendő.
Kompozit képek benyújtása - melyek több, külön képet tartalmaznak egy képpé kombinálva, ezáltal megváltoztatva az eredeti képek jelentését - nem engedélyezett.
Engedélyezett a fotók szerkesztése és filterek (szűrők) alkalmazása. Benyújthatók különböző módszerekkel - pl. hosszú exponálási idő, fókuszsorozatos ("stacking”) technika alkalmazása -, valamint a fényképezőgépbe beépített effektusok használatával készült képek.
A sértő, rágalmazó vagy obszcén, valamint a szükségtelen személyes információkat tartalmazó pályaműveket kizárjuk a pályázatból.
Kizárjuk a vízjeleket és szöveget tartalmazó képek is, azonban engedélyezettek a csak dátumot vagy címet tartalmazó fotók.

Szerzői jog
Minden pályaműnek eredeti alkotásnak kell lennie, és az azt benyújtó résztvevőnek a szerzői jog kizárólagos tulajdonosának vagy engedményesének kell lennie.
A pályamű benyújtásával a résztvevők teljes mértékben megtartják a képeikre vonatkozó szerzői jogokat. A résztvevők ugyancsak elfogadják a Gleam jogi feltételeinek kötelező erejét. A résztvevők engedélyezik az Európai Bizottság számára a feltöltött képek közzétételét és kiállítását.
A fentiek szerinti használatért az Európai Bizottság nem tartozik díjat fizetni.
A résztvevőknek be kell szerezniük minden 18 éves vagy annál idősebb, a képen azonosítható személy írásbeli hozzájárulását. A 18 év alatti személyekről készült képek esetén a kiskorú gyermek szülőjének/gondviselőjének írásbeli hozzájárulását kell beszerezni.
A résztvevők felelőssége biztosítani, hogy a szükséges hozzájáruló nyilatkozatok rendelkezésre álljanak. A résztvevőknek meg kell tartaniuk minden hozzájáruló nyilatkozatot, mivel kérhetik tőlük annak igazolását, hogy beszerezték ezeket.
A résztvevőknek meg kell tartaniuk benyújtott pályaműveik eredeti digitális fájlját/negatívját, mivel kérhetik tőlük műveik tulajdonjogának igazolását, valamint annak érdekében, hogy a fotót a lehető legnagyobb felbontásban bocsássák a szervező rendelkezésére.

Moderálás
A galériába való felvétel előtt minden fotót ellenőrzünk annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljen a pályázat szabályainak. Kizárólag azok a pályaművek kerülnek a galériába, amelyek projekteket ábrázolnak (a tájékoztatótáblákat ábrázoló képek nem jelennek meg a Gleam galériájában). A győztes fotókat azonban a tájékoztatótáblákkal együtt mutatjuk be a kiállításon).

A nevezési időszak
A pályázatra a 2018. április 23-tól 2018. augusztus 31. napján 23:59 percig (közép-európai időzóna, nyári időszámítás) tartó időszakban nyújthatók be pályaművek.

A győztes művek kiválasztása
A három fényképészeti vagy közösségi média szakértőt tartalmazó zsűri harminc győztest választ ki.

Szavazás:
A szavazás április 23. napjával indul és augusztus 31. napján zárul. Szavazati korlátozás személyenként nincs.
A szavazatok száma jelentős tényező a zsűrik számára.

Zsűri általi kiválasztás: A fotósokból és közösségi média szakértőkből álló zsűri 30 győztes fotót fog kiválasztani.

A zsűri döntése végleges, arra vonatkozóan további levelezésre nem kerül sor. A zsűri általi kiválasztás időszakának végén a zsűri által kiválasztott harminc győztes e-mail útján kap értesítést. A végleges kiválasztási körbe jutott fotók mindegyikének rendelkezésre kell állnia nagy felbontásban, ellenkező esetben kizárható a pályázatból.

Csalás
Kérjük a résztvevőktől, hogy tisztességesen, a többi résztvevőt tisztelve versengjenek. Amennyiben bármely résztvevőről megalapozottan gyanúsítható, hogy csalt - ideértve a tisztességtelen szavazatszerzés esetét is, de nem korlátozva erre -, a résztvevőt kizárják a pályázatból, pályaművét pedig törlik a galériából.
Erre vonatkozóan további levelezésre nem kerül sor.

Díjak
A kiválasztott 30 fotó egy olyan fotókiállítás részét képezi majd, amely végig utazza majd Európát, és az Európai Bizottság csatornáin (honlapján, közösségi médiáin) keresztül nyilvánosságot szerezhet.
A pályázat szabályainak elfogadása
A fotópályázatra való nevezéssel a résztvevők elfogadják a Szabályokat, beleértve a pályaművek szerzői jogára vonatkozó rendelkezéseket is.

http://ec.europa.eu/regional_policy/hu/policy/communication/euinmyregion/photo_contest/


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu