Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Duna Művészeti Mestere 2018
Kiíró:
GWP Magyarország Alapítvány; Global Water Partnership Central and Eastern Europe; Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság
Határidő:
06/15/2018
Érvényes:
06/15/2018
Tárgymutató:
a vizek partján talált tárgyakból többdimenziós alkotások létrehozása
Pályázhat:
6-18 éves korú diákok
Duna Művészeti Mestere 2018
Tegyünk együtt az egészségesebb Dunáért!

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2018-ban ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot.

A pályázaton 6-18 éves korú diákok jelentkezését várjuk. A verseny feladata, hogy a pályázók folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hatására - az ott talált tárgyakból, anyagokból háromdimenziós alkotásokat hozzanak létre.

A mű olyan képzőművészeti alkotás lehet, amely a vízből, vízpartról származó természetes, vagy mesterséges elemek felhasználásával készült. Fontos, hogy a felhasznált anyagok közvetlenül kötődjenek a Duna, vagy bármely mellékvizének életteréhez, mint például a sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

Kérünk minden pályázót, hogy engedje szabadon fantáziáját, gondolkozzon el azon, hogy mit jelent számára a folyó és környezete! Az idei verseny témája, "Tegyünk együtt az egészségesebb Dunáért". Ennek a gondolatnak a keretében kérjük az alkotások létrehozását!

Jelentkezés és nevezés feltételei

Mindenki csak egy alkotással pályázhat, egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban.

Az alkotásokat háromdimenziós (3D) formátumban (például: szobor) kell elkészíteni. Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadunk el.

A nevezéshez az elkészült alkotásokról 1 darab digitális fényképfelvételt kell készíteni és eljuttatni a szervezőkhöz. Az alkotáshoz készített fényképhez egy találó fantázianevet kérünk magyar és angol nyelven!

A digitális fényképet JPEG formátumban kérjük, melynek minimális mérete 1 MB lehet (150 DPI).

Az alkotó(k) nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és az alkotás fantázianevét kérjük az e-mailben minden esetben feltüntetni!

Beküldés határideje: 2018. június 15.

Beküldési cím és további információ:
GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány
1119, Budapest Etele út 59-61.
vagy
gwpmo@gwpmo.hu

Az idén ismét meghirdetünk egy alkategóriát, amely a verseny témájának megfelelő, maximum 1 perces hosszúságú videofelvétel elkészítését jelenti (a felvétel okostelefonnal is készíthető). Az ezzel kapcsolatos részleteket csak azoknak küldjük el, akik jelzik, hogy készen állnak a kisfilm elkészítésére.

A hazai kiírás helyezettjeinek díjátadási ünnepségére a 2018. évi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A nyerteseket külön értesítjük az ünnepség részleteiről.

A hazai verseny győztes alkotása részt vesz a 14 Duna-menti országban meghirdetett nemzetközi versenyben is, ahol a legjobb alkotót a "Duna Művészeti Mestere" címmel tüntetik ki. A nemzetközi versenyben részvevő alkotások az idei évben először a közönség által a "Legjobban Kedvelt Alkotás” címért is versenyeznek.
http://www.gwpmo.hu/


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu