Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Úton
Kiíró:
Info-Szponzor Kft.
Határidő:
08/13/2018
Érvényes:
08/13/2018
Tárgymutató:
alkotáspályázat nyári antológiába, Úton
Pályázhat:
bárki
Úton

Kedves Író Barátunk!

Korunkban, amikor annyi mindenért meg kell küzdenünk, amikor annyi mindenről le kell mondanunk, különösen fontos a lélek táplálása.
Erre különleges lehetőséget kínál egy olyan válogatás, amelyben magunk és mások írásait, alkotásait élvezhetjük és amelyet továbbadhatunk azoknak, akik számára fontosak vagyunk és akik a számunkra fontosak.

Kiadónk már tizedik éve színvonalas nyomtatott megjelenéshez tudott segíteni sok-sok amatőr írót a Verselő Antológiák, a nyaranta megjelenő tematikus antológiák és a Kézen-fogva antológiák lapjain. Ezekről a kötetekről az íróktól és olvasóktól visszaérkezett sok-sok pozitív vélemény jelzi, hogy sikerült elérhető áron magas minőséget nyújtanunk.

Ezeknek az antológiáknak a sorát folytatjuk az Úton című nyári antológia pályázatának kiírásával. Az eddig megjelent nyári antológiákról a legyenkonyved.hu oldalon olvashattok.

A kiadvány adatai: A/5-ös méretű, ragasztott kivitelű és a jobb tartás érdekében, a borító teljes-oldalas füllel ellátott. Egy oldal: 32-33 sor * 60-62 karakter, 12-es betűnagyság. Tervezett oldalszám: 300-350 oldal.

A kötetbe pályázat útján kerülhetnek be a művek. Egy-egy alkotó 4-22 oldalon jelenhet meg. Pályázni lehet bármilyen írott művel (vers, próza stb.), vagy fekete-fehér képzőművészeti alkotással (rajz, fotó stb.), ami megfelel a kötet tartalmi követelményének.

Részvételi díj: 2950 Ft/oldal (már sok éve nem változott, bár a papír és a munkák árai is növekedtek!)
...és ezt az összeget is csak megjelenés esetén kell megfizetni.
Ráadásul!
A részvételi díj tartalmazza a megjelenés és a postázás költségét egy megadott magyarországi szállítási címre, valamint minden négy oldal után öt tiszteletpéldány árát.

Mi a különbség a pályázati díj és a részvételi díj között? A pályázati díj olyan összeg, melyet a pályázat benyújtásakor meg kell fizetni, majd a pályázat eredményétől függetlenül a pályázat kiírójánál marad. Tehát ha nem jelenik meg a szerző írása, akkor is pénzébe került a próbálkozás. Az általunk alkalmazott részvételi díjat csak abban az esetben kell megfizetni, ha a pályázat részben vagy egészében elfogadásra került és mindig az elnyert oldalszámnak megfelelő összeget.
Tehát...
Pályázati díj: nincs.

Az igényelt oldalakon a műveken kívül helyet kap egy fekete-fehér fénykép a szerzőről és egy rövid bemutatkozó szöveg, összesen fél oldal terjedelemben.

A pályázat benyújtása:
A pályázati anyag benyújtható e-mailben, az infoszponzor@gmail.com címre küldött levélben, a legegyszerűbb formában, jegyzettömbben vagy szövegszerkesztőben, csak alapformázásokkal (sorok, vastag, dőlt, aláhúzott, középre vagy jobbra, balra igazított).
Kérjük, hogy az anyag a felsoroltakon kívül ne tartalmazzon semmilyen különleges formázást!

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
- az írásos és/vagy képes pályázati anyagot
- egy fekete-fehér fotót a szerzőről
- egy bemutatkozást (max. 1000 karakter)
- és egy postázási címet is.

A pályázatokat az infoszponzor@gmail.com címre kérjük eljuttatni. Pályázati határidő: 2018. augusztus 13.

Valamennyi pályázót értesítjük, hogy pályázati anyaga (részben vagy egészében) bekerülhet-e a kötetbe. Bekerülés esetén elküldjük a részvételi díj befizetéséhez szükséges adatokat (befizetendő összeg, számlaszám).

Amint az anyag szerkesztésével elkészültünk, a pályázónak PDF formátumban elküldjük a szerkesztett anyagot.
Ezt már úgy fogja látni, ahogy a kötetben megjelenik. A pályázó ellenőrzés után visszaküldi a PDF fájlt és jelzi, ha javítási igénye van. Ha szükséges, javítás után újabb ellenőrzésre ismét megkapja az anyagát.

Amikor a szerkesztett anyag mindenben megfelelő (természetesen ez remélhetőleg már az első alkalommal így lesz), akkor a pályázó a PDF fájl visszaküldésével jelzi, hogy a szerkesztett anyag tartalma és formája számára megfelelő és a megjelenéshez hozzájárul.

Amikor a kötetek elkészülnek, a kiadó a postázási címekre minden négy megjelent oldal után öt tiszteletpéldányt eljuttat a szerzőkhöz.

A részvételi díjon felül a pályázóknak semmilyen más jogcímen további fizetni valójuk nem lesz. A befizetett összegről természetesen mindenki számlát kap, amit a kötetekkel együtt juttatunk el a szerzőkhöz.

A tiszteletpéldányokon felül is rendelhetők további kötetek. Ezek ára: 1890 Ft/db.

A kötetek ISBN számmal rendelkeznek, így hivatalosan is könyveknek számítanak és a kötelespéldányok révén a megjelenés után megtalálhatók lesznek a hat legjelentősebb magyar könyvtár polcain.

A kötetből Net-Kötet is készül, ami azt jelenti, hogy a megjelenés után néhány hónappal az interneten is elérhetővé válik, lapozható formában. Korábbi nyári antológiáink Net-Kötet formátumban.

A kötet témája: Úton - vagyis minden, ami ezzel a szóval és a szó olvastán bennünk keltett érzésekkel kapcsolatos, kapcsolatba hozható.

Úton: ...elindulástól, megérkezésig: születéstől a halálig, egy kapcsolat kezdetétől a lezárásáig, a változás vágyától a változás befejeződéséig.
Úton: ...gyakran az "útonlevés" az egyetlen lehetőség arra, hogy új dolgok kerüljenek az életünkbe, új ismeretségek szülessenek, új kapcsolatok épüljenek, új ismereteket, új tapasztalatokat szerezzünk…
Úton: ...amelyen járva megtalálhatjuk azt, akivel megoszthatjuk az "útonlevés" minden örömét és nehézségét, akivel minden pillanat elindulás és megérkezés is.
Úton: ...Úton járni természetesen kockázatokat is jelent, de az egyetlen lehetőség arra, hogy megtaláljuk Önmagunkat, ha az Úton figyelmesen járunk.
Úton: ...bár az Úton nagyon sok hatás ér bennünket - az, hogy az utunk hasznos lesz-e, hogy örömteli változásokat hoz-e, az csak rajtunk múlik.
Úton: ...a folytonos elindulások izgalma és a megérkezések csodája csak úgy élhető át, ha Úton vagyunk.
Úton: ...minden megérkezés egy újabb elindulás. Ahogy a régről ismert mondás mondja: Úton lenni az Élet, megérkezni a Halál.

Engedjétek szabadjára a fantáziátokat, válogassatok a kész műveitek között, alkossatok újakat és küldjétek el őket, hogy eljuthassanak mások kezébe, olvashassák, csodálhassák azokat, hogy hatni tudjanak rájuk, hogy megmaradjanak az örökkévalóságnak!

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: infoszponzor@gmail.com
A kiadóról további információkhoz a honlapon, http://www.legyenkonyved.hu.


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu