Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Körtvélyes Éva újságírói díj
Kiíró:
Egészség Hídja Összefogás az Egészségért, a Mellrák Ellen! Egyesület
Határidő:
09/10/2018
Érvényes:
09/10/2018
Tárgymutató:
díj, újságírói
Pályázhat:
újságírók
Pályázat Körtvélyes Éva újságírói díjra

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért, a Mellrák Ellen! Egyesület az idén első alkalommal hirdet újságírói pályázatot a közelmúltban elhunyt Körtvélyes Éva újságíró emlékére, akit a magyarországi mellrákellenes civil fellépés talán legmarkánsabb képviselőjeként ismertünk: évtizedekig dolgozott azon, hogy a magyar nők minél többet tudjanak erről a betegségről, Ő alapította meg és szervezte az Egészség Hídja Összefogás mozgalmat és egyesületet.
A pályázatokat elbíráló kuratórium a díjat annak a magyar újságírónak ítéli oda, aki 2017. szeptember 1.-2018. szeptember 1. közötti időszakban a mellrák és a petefészekrák témájában a szűrésről, diagnosztizálásról és a terápiákról olyan tudományos igényű és az ismerhető evidenciáknak nem ellentmondó cikket-cikkeket publikál(t), vagy rádiós, televíziós anyagot készített, amelyek társadalmi hatásuk és hasznosságuk következtében nagymértékben hozzájárulnak a témáról való korrekt és korszerű ismeret-anyag széleskörű terjesztéséhez. Szolgálják egyúttal a kérdéskör kapcsán meglévő társadalmi szintű félelem csökkentését, a gyógyításba vetett hit erejét, segítik az egyén döntési képességét szokatlanul nehéznek tűnő, de távolról sem megoldhatatlan problémájának feldolgozásában és megértésében.
A díj összege: nettó 200 000 forint, mely a nyertes bankszámlaszámára kerül átutalásra.

A pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai:
- Dr. Vass László PhD., FIAC, patológus és citopathológus főorvos, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület elnöke, a kuratórium elnöke
- Palugyai István, Tudományos Újságírók Klubjának örökös tiszteletbeli elnöke, a kuratórium alelnöke
- Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója
- Dr. Jellen Judit, egészségügyi szakjogász
- Jó Marianna, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület alelnöke
- Mátray Katalin, K&M Congress Kft. ügyvezetője

Pályázni a nyomtatott vagy elektronikus sajtóban, rádióban, televízióban megjelent anyagokkal lehet.
A nyomtatott vagy elektronikus sajtóban megjelent cikkek terjedelme 3000 és 8000 karakter között, a rádiókban, televíziós műsorokban közölt anyagok terjedelme 5-25 perc lehet.
A nyomtatott írásokat (beszkennelve vagy pdf. formátumban), a televíziós, rádiós műsorokat, blogokat, elektronikus (link) formában kérjük eljuttatni a kozpont@egeszseghid.hu e-mail címre.
A pályázati anyagok címében kérjük feltüntetni: Pályázat a Körtvélyes Éva újságírói díjra.
A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul nevének közléséhez és a pályázati anyag nyilvánosságra hozásához annak ismételt közlésével.
Pályázat beküldhető a szerző által, illetve más/harmadik személy által is. Ebben az esetben szükséges a jelölt személy telefonos elérhetőségét is megadni.
A nyertes pályázó nevét és pályaművét a lebonyolító szervezet a honlapján (http://www.egeszseghid.hu) közzéteszi, a díj és az ezzel járó oklevél ünnepélyes átadásáról a nyertes pályázót külön értesíti.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. szeptember 10. éjfél.

Díjátadás: 2018. szeptember 30.-án, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen kampányrendezvényén Budapesten.
A bíráló bizottság megbízásából Jó Marianna (+3620 9627382)
"Hiszek benne, hogy az emberekhez közel kell hozni a felvilágosítást és egyszerű, különleges eszközökkel kell számukra megmutatni a megoldást." (Körtvélyes Éva)Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu