Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Minimál 1x-2x
Kiíró:
Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete
Határidő:
01/31/2018
Érvényes:
01/31/2018
Tárgymutató:
nagyszerű minimalista képek készítése
Pályázhat:
MAOE Fotóművészeti Tagozatának tagjai
A MAOE Fotóművészeti Tagozatának "Minimál 1x-2x" című pályázati kiírása tagjai részére
Minimál 1x-2x
című pályázati felhívása

Általános meghatározás:
A minimalizmus több modern művészeti irányzat (zenei, építészeti, formatervezési, egyéb) összefoglaló neve, amik közös jellemzője, hogy műveiket a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek létrehozni. A formák és a színek letisztultak, egyszerűek, amiből a stílusirányzat neve is ered.
Modern művészeti irányzatként az 1960-as, 1970-es évek Amerikájában alakult ki, virágkora is ekkorra tehető.
A minimalizmus hívei abból az alapfeltevésből indultak és indulnak ki, hogy a kevesebb többet jelent, és hogy a geometriai forma közös tapasztalaton alapul.

Az egyre bonyolultabbá, élhetetlenebbé váló, rohanó világban van-e időnk megállni a bennünket körülvevő világ apró, sokszor hétköznapi kis csodái felett?
Észrevesszük-e ezeket egyáltalán? A fotográfia az egyik legegyszerűbb és talán a legalkalmasabb megközelítés a minimalista témák megörökítésére. Különösen a mobiltelefon, ami a közeli felvételi távolság és a viszonylag nagy látószög, és a gyors helyzetbe hozás miatt nagyszerű minimál fotóeszköz.
Innen a projekt címe is. Az egyszeres jelenti a minden egyéb fotográfiai eszközt, a kétszeres pedig a méretében is minimál mobiltelefont. Természetesen ebben a projektben nem feltétel a képek mobiltelefonnal való készítése, az eszköz itt sem determináló, egyedül a végeredmény.

Készítsetek tehát nagyszerű minimalista képeket! Kevés tónus, kevés szín, kevés forma, az egyszerűségre törekedjetek, találjátok meg a felvezető szövegben rejlő lényeget: tegyétek az egyszerűt nagyszerűvé az érzékeny szemetekkel és a fotográfiai találékonyságotokkal.

Jelentkezni az egyesulet.maoe@alkotok.hu címen tudtok, az email címeként a tárgy rovatba kérjük a pályázat címét írjátok bele: Minimál 1x-2x
Felhívjuk a kedves kollégák figyelmét, hogy a kiállításon csak rendezett MAOE tagdíjjal rendelkező tagjaink vehetnek részt.

Jelentkezési határidő: 2018. január 31.
http://alkotok.hu/hu/palyazatok/a-maoe-fotomuveszeti-tagozatanak-quotminimal-1x-2xquot-cimu-palyazati-kiirasa-tagjai-reszere/561


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu