Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Butterfly-effect/ Pillangó-hatás
Kiíró:
Ludwig Múzeum Budapest - Kortárs Művészeti Múzeum
Határidő:
09/22/2019
Érvényes:
09/22/2019
Tárgymutató:
képzőművészeti alkotások, a pillangóhatás változtatása a világon
Pályázhat:
15 és 19 év közötti diákcsoportok
Butterfly-effect/ Pillangó-hatás

AZ IDEI TÉMA: Butterfly-effect/ Pillangó-hatás
Vajon okozhat-e egy pillangó aprócska szárnycsapása jelentős változást a világ másik felén? Vajon milyen hatással lehetnek a jövőnkre cselekedeteink és a napról napra történő kis változtatások az életünkben? Az újrahasznosítás, a veszélyeztetett fajok védelme, az ökológiai lábnyomunk csökkentése megmentheti a világunkat?

Neked mi a véleményed erről? Az idei Van művészi vénád? pályázaton képzőművészeti alkotások formájában mutathatod meg, hogy a te pillangóhatásod mit változtatna a világunkon.

KINEK?
A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezését várjuk. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek.

MIÉRT?
A pályázat célja, a középiskolások és képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek azzal a világgal, amelyben élnek. S nem mellékesen új ismeretekkel, új készségekkel, új tapasztalatokkal gazdagodjanak.

MIKOR?
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 22. (éjfél)

Felkészítő alkalmak tervezett időpontja: 2019. október 8. és 9. (10.00-15.30) a Ludwig Múzeumban

A projektek fényképes, szöveges dokumentációjának feltöltési határideje: 2019. december 8., éjfél

Zsűri döntésének határideje: 2019. december 15., éjfél

A zsűri által kiválasztott művek installálása: 2020. január 27-29. (Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria)

2020. január 31.: a kiválasztott projektek prezentációja, díjátadó és kiállítás megnyitó a Ludwig Múzeumban illetve a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában

A VERSENY TÖRTÉNETE
A "Van művész vénád?" nyílt művészeti verseny 2009-ben indult Csehországban, ahol a prágai Nemzeti Galéria, a DOX Modern Művészeti Központ, a Galéria Rudolfinum és a Morva Galéria adják a pályázat támogatói hátterét. A jelentkező iskolák és diákok számára a partnergalériák a projektvezető szervezettel közösen az év során olyan programokat és műhelyeket szerveznek, melyek közelebb hozzák a résztvevőkhöz az év témáját. A téma minden évben más, és olyan izgalmas kérdésekre keressük együtt a választ, ami összekapcsolja a művészettörténet hagyományait a kor modern megfogalmazásaival. A diákok a tanév során közösen, csoportokban dolgoznak az adott téma kidolgozásán és megvalósításán, majd a kész alkotásokat eljuttatják a bemutatónak helyt adó galériába, ahol a legjobb alkotásokat alkotóik egy "prezentáció" keretében bemutatják. A szakértő zsűri a projektbemutatók után kiválasztja az év legizgalmasabb alkotását. Az adott országok első helyezett csapatai egy nemzetközi találkozón mutathatják be munkájukat a többi nyertes csapatnak.

További részletek és a regisztráció lap linkje: https://www.ludwigmuseum.hu/muzeumpedagogia/palyazatok/van-muveszi-venad-20192020


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu