Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Mesehősök növényei
Kiíró:
Szamóca Kiskertész Tanoda; Füvészkertért Alapítvány
Határidő:
03/30/2018
Érvényes:
03/30/2018
Tárgymutató:
rajzpályázat, mesehősök növényei
Pályázhat:
3-10 éves gyerekek, óvodás csoportok és osztályközösségek (1-5 osztály)
"Mesehősök növényei"
rajzpályázat 3-10 éves gyerekek, óvodás csoportok és osztályközösségek (1-5 osztály) részére

A Szamóca Kiskertész Tanoda és a FŰFA Tankert (Füvészkertért Alapítvány) pályázatot hirdet 3-10 éves gyerekeknek, óvodás csoportoknak és osztályoknak (1-5.osztály), a "Mesehősök növényei" programban való részvételre.
A nyertes osztályok/csoportok egy gyakorlati kertészkedős foglalkozáson vesznek részt a Szamóca Kiskertész Műhelyben, a Füvészkertben, ahol megismerkednek választott mesehősük kedvenc növényeivel, ültetnek, alkotnak.
Az egyéni jelentkező nyereménye, hogy a Szamóca Kiskertész Klubban megtartsuk a kedvenc mesehőse köré épített foglalkozást. Ezen a foglalkozáson a nyertes gyerek, és 3 gyerek meghívottja díjmentesen vehet részt.

Kertészkedj kedvenc mesehősöddel: ültess egy katicalánnyal, keresd meg az örökké termő fát egy mókussal, szüretelj tündérekkel, csodáld meg egy virág szépségét, ahogy a Kis herceg tette. Belépünk a mesék birodalmába, hogy a mesehősökkel együtt tapasztaljuk meg azt a csodát, hogy hogyan lesz egy pici magból, egy égig érő paszuly. Gyertek, lépjetek be kedvenc mesétekbe, segítsetek a főszereplőknek vetni, locsolni, kincset keresni, és cserébe egy olyan kalandokkal tarkított utazásra viszünk, mely végigvezet a dzsungeltől a pusztáig, idegen bolygókat, és a holdat is érintve. Az aktuálisan zajló "Mesehősök növényei" programról itt olvashatsz: http://www.gyerekkertesz.hu/mesehosok-novenyei/

Rajzoljátok, vagy bármilyen más technikával mutassátok be, kedvenc mesehősötöket és a hozzá köthető növényeket. (Például: Bogyó és Babóca napraforgója, Harry Potter és a mágikus növények, Kis herceg és a rózsa, az akácfa melyre Nemecsek, Boka és Csónakos elbújt a Füvészkertben a vörösingesek elől...) Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát, a lényeg, hogy növények is szerepeljenek az alkotáson.
A nyerteseket szakmai zsűri választja ki.
A nyertesek száma: 1 osztály, 1 óvodás csoport és 1 egyéni jelentkező (3-10 éves)
(Amennyiben sikerül programunkra támogatókat találni, úgy bővülhet a nyertes csoportok létszáma.)
A nyertes csoportok, a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával egy gyakorlati kertészkedős foglalkozáson vesznek részt a FŰFA Tankertben (ELTE Füvészkert). A nyertes csoportokat április, május, június hónapokban fogadjuk, a nyertesekkel egyeztetett időpontban.
Az egyéni jelentkező nyeremény foglalkozása a Szamóca Kiskertész Klubban, egy szombati napon 2018. szeptember-2018. december között lesz, előre egyeztetett időpontban. A foglalkozás helyszíne: FűFa Tankert, Füvészkert.

A pályázaton tüntessék fel a résztvevők:
- Egyéni jelentkezők esetében a gyerek/szülő nevét, elérhetőségét, a gyerek életkorát.
- Csoportok esetében: csoport/osztály és óvoda/iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus nevét,elérhetőségeit.

A pályázat célja:
A Mesehősök növényei programunk célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.

Pályázati feltételek:
A pályázók köre: a pályázaton indulhat bármely óvoda és 1-5 osztályos iskolai osztály, valamint egyéni jelentkezők esetében: 3-10 éves gyerekek.
A jelentkezés feltételei: A pályázó elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket, és a nyertesek kiválasztásának módját.
A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázati anyagot (rajzokat, képeket, esszéket, információkat) a kiíró felhasználja a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

A pályázati anyag tartalma:
1 db rajz vagy bármely más technikával készült képzőművészeti alkotás. A pályázó adatai: gyerek/szülő illetve óvoda/iskola neve, kapcsolattartó neve elérhetősége.

A pályázatok beküldési módja, határideje:
A pályázatokat kizárólag elektronikus úton a szamoca@gyerekkertesz.hu címre várjuk, vagy fel lehet tölteni a https://www.facebook.com/Szamocatanoda/ oldalon a "Szamóca Kiskertész" csoportba. Az installációkról, képzőművészeti alkotásokról fotókat várunk.
A pályázat beadásának határideje: 2018. március 30.

A pályázatok megvalósítása:
A nyertes csoportok fogadása 2018. április, május hónapok folyamán előre egyeztetett időpontban történik. A foglalkozás időtartama 1 óra. A foglalkozás a FűFa Tankertben (ELTE Füvészkertben) zajlik.
Az egyéni jelentkező nyeremény foglalkozása a Szamóca Kiskertész Klubban, egy szombati napon 2018. szeptember-2018. december között lesz, előre egyeztetett időpontban. A foglalkozás helyszíne: FűFa Tankert, Füvészkert.
A pályázat nem tartalmazza a helyszínre utazás költségét!

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés: A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.
Eredményhirdetés: 2018. április 10.
További részletek: http://www.gyerekkertesz.hu
https://www.facebook.com/Szamocatanoda/


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu