Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Munkásszállások kialakítása
Kiíró:
Budapest Főváros Önkormányzata
Határidő:
05/15/2019
Érvényes:
05/15/2019
Tárgymutató:
munkásszállások kialakítása
Pályázhat:
helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok
Munkásszállások kialakítása

"Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci program keretében nyújtható támogatás
A harmadik alkalommal meghirdetett 5 milliárd forintos keretösszegű programban a korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására.

A mobilitás elősegítését célzó kormányzati programban a települések mindössze húsz százalékos önerővel alakíthatnak ki megfelelő munkásszállásokat, a fennmaradó összeget az állam finanszírozza, a támogatáshoz 100% előleg adható. A támogatás keretében a munkásszállás építési és felújítási költségei, valamint a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök költségei számolhatók el. A támogatás részben vagy egészben visszatérítendő vagy vissza nem térítendő formában nyújtható.

Az önkormányzat a munkásszállás megépítését, illetve felújítását követően bérleti szerződést köt a munkaadókkal, így a munkásszállás működtetése a bérbeadásból származó bevételből biztosítható.

A szállót az önkormányzatnak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartania.
A program keretében a kérelmek 2019. május 15. napjáig nyújthatók be a helyi önkormányzat, vagy önkormányzati társulás székhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró megyei vagy fővárosi kormányhivatalokhoz.

A támogatás részletes feltételeiről, valamint a benyújtandó dokumentumokról a http://www.kormany.hu és a http://www.munka.hu honlapokon közzétett programútmutató nyújt tájékoztatást.

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályára a fővárosi székhelyű önkormányzatok nyújthatnak be kérelmeket. A program útmutatója, a letöltendő dokumentumok elérhetőek a http://fovaros.munka.hu nyitó oldalon is.


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu