Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Pályázat ingyenes Mars-atlaszra csillagász szakköröknek
Kiíró:
Mars Zsebatlasz szerkesztősége
Határidő:
01/30/2021
Érvényes:
01/30/2021
Tárgymutató:
Mars-atlasz csillagász szakköröknek
Pályázhat:
csillagász szakkörök
Pályázat ingyenes Mars-atlaszra csillagász szakköröknek

2021 februárjában, majd áprilisban is várhatóan űrszondák szállnak a Marsra. Erre az alkalomra lett időzítve a 36. marsi év Mars-atlasza, melyet az strassbourgi székhelyű European Science Foundation / Europlanet Central European Hub támogatott és többek a magyar mellett angol és cseh nyelven olvasható.

A magyar készítésű atlasz a hagyományos földrajzi atlaszok szerkezetét és szemléletét követi, és 30 dupla oldalon tartalmaz földrajzi (marsrajzi), valamint éghajlati térképeket és diagramokat is. Az Europlanet ezen projektjének célja, hogy a magyar - és más közép-európai országok diákjai bolygótudományi munkákhoz jussanak. Ezért a kiadványt szeretnénk eljuttatni a lehető legtöbb magyarországi csillagászati szakkör diákjainak.
Mivel a kiadvány ezen terjesztésben ingyenes, nem szeretnénk, ha a diákok afféle eldobható szórólapként tekintenének rá, ezért egyfajta játékot hirdetünk.

A könyvet beszerezni kívánó szakkör résztvevőit arra kérjük, hogy készitsenek egy 1-2 (egy-két) oldalas pályamunkát, "Föld és Mars 2050" cimmel, akár rajzban, akár írásban, vagy más megoldással. A címen túl a szakkörre van bízva a konkrét téma kitalálása.

A legjobb pályamunkákat beküldő csoportok (reméljük, minden pályamunka legjobb lesz) minden tagja ingyenesen megkapja a "Mars 36" c., 80 oldalas Mars Zsebatlaszt és munkái felkerülhetnek a zsebatlasz (most készülés alatt levő) honlapjára is.

A feltétel, hogy a szakkör 2021 elején is aktívan, személyes részvétellel (vagy a vírus miatt ideiglenesen online) működő legyen, a tagjai rendszeresen találkozzanak a szakkör keretében és ifjúsági (12-18) éves korosztály legyen.

Egyéni pályázatot nem fogadunk el, csak csoport pályázhat, a szakkör vezetőjének irányításával.
Az Atlasz ugyanakkor egyénileg is megrendelhető, 3000 Ft+ postaköltség áron (a lenti e-mailcímen).
A beérkező legjobb pályamunkák beküldőinek (azaz a csoport tagjainak, de egy közös csomagban) február elején postázzuk az atlaszokat, hogy a február 18-i marsraszállást már követhessék rajta.

Ha részt kívánnak venni, kérjük tehát a kövekezőket:
- A csillagászati csoport neve, taglétszáma (ennyi atlaszt küldünk), korosztálya
- Postacíme, ahol postai csomagot tudnak fogadni
- A pályamunka digitálisan (szkennelve, fotózva, fájlban stb.)

A cím, ahova a pályamunkákat küldeni kell, és további információk: planetarymaps@gmail.com
Beküldési határidő: 2021. január 30, szombat 18.00h


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu