Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
MAGYAR KÉZMŰVESSÉG - 2018 valamint MÁTYÁS KIRÁLY ÉS KORA - KÉZMŰVES SZEMMEL
Kiíró:
A Magyar Kézművességért Alapítvány
Határidő:
06/20/2018
Érvényes:
06/24/2018
Tárgymutató:
kézműves kiállítás
Pályázhat:
hazai és határon túli magyar alkotók

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Előző négy sikeres kiállításunkhoz hasonlóan idén is a Belváros egyik legszebb neobarokk épületében működő Duna Palota ad otthont Alapítványunk
jubileumi, 25. alkalommal megrendezendő nyári kiállításának.
A kiállításon való részvételre Alapítványunk az IPOSZ-szal
és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve

MAGYAR KÉZMŰVESSÉG - 2018 valamint MÁTYÁS KIRÁLY ÉS KORA - KÉZMŰVES SZEMMEL

címmel kettős tematikájú, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára.

Kiíró: A Magyar Kézművességért Alapítvány
A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók - népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek - maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek. (A funkcionálisan összetartozó tárgy-együttes, készlet, garnitúra 1 alkotásnak számít, de a rendezők fenntartják a jogot, hogy - elfogadás esetén - a kiállítás arányai érdekében egy sok darabból álló készlet nem teljes terjedelemben kerül kiállításra.)
- A pályázat első részére kötöttség nélkül, szabadon választott alkotásokat lehet beadni. A pályamunkák egy-egy tájegység néprajzi motívumkincsét, forma- és színvilágát felhasználó, vagy a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, illetve egyéni tervezésű tárgyak - pl. az otthon (a nappali, a konyha, az ebédlő, a gyerekszoba) igényes berendezésére, díszítésére alkalmas használati eszközök, dísztárgyak; az öltözködés-kultúra elemei (viseletek, öltözékek, kiegészítők, ékszerek); játékok, hangszerek, kések és egyéb tárgyak; vagy ritka, kihalófélben lévő kézműves szakmák produktumai - lehetnek.
Szívesen fogadjuk a helyi értéktárba vagy a hungarikumok közé már bekerült vagy elbírálás alatt álló alkotásokat is.
- A pályázat másik része - a Mátyás király Emlékévhez csatlakozva - konkrét tematikaként Hunyadi Mátyást és korát állítja a középpontba. Erre a részre Mátyás uralkodásának, a róla szóló legendáknak, mondáknak, meséknek és ezek alakjainak megjelenítését valamint a kor magyar reneszánsz emlékeinek kézműves feldolgozását pl. öltözeteinek, ékszereinek, textíliáinak, ötvös- és kerámia-tárgyainak, fegyvereinek, egyéb használati és dísztárgyainak korhű másolatait várjuk a jelentkezőktől.

Regisztrációs határidő: 2018. június 20.
Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon. Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2018. június 24.
- Nevezési lap megküldése
A honlapunkról letölthető nevezési lapot kitöltve, e-mailen: Word-formátumban, az amka@amka.hu címre kérjük megküldeni. (Képformátumban - jpg, bmp, nem szerkeszthető pdf stb. - elektronikusan küldött nevezési lapot nem tudunk elfogadni.) Amennyiben ez elektronikus formában nem megoldható, postán (az Alapítvány címére) vagy időpont-egyeztetés után személyesen kérjük a nevezési határidőig eljuttatni.
- Nevezési díj befizetése
A nevezési díjat ugyancsak a nevezési határidőig kérjük az Alapítvány OTP-nél vezetett 11705008-20436209 sz. számlájára átutalni vagy (lehetőleg OTP-fiókban) befizetni. Az Alapítvány földrajzi címe helyett minden esetben ezt a számlaszámot kell feltüntetni. Számlát kizárólag a befizető nevére állíthatunk ki. A nevezési díj elutasított pályázat esetén sem jár vissza.
- Nevezési díj:
egyéni jelentkezőknek: 4.500 Ft
az Alapítvány támogatóinak, ipartestületi és BKIK-tagoknak: 3.500 Ft
alkotóközösségeknek (kollektív pályamunkák esetében): 6.500 Ft

Az anyaggyűjtés helyszíne: a Duna Palota (Budapest, V. ker., Zrínyi utca 5.)
Az anyaggyűjtés időpontja: 2018. július 1-2-3. 10-16 óra között. - Figyelem! A Zrínyi utca sétálóutca, behajtani szállítás céljából kizárólag délelőtt 10 óráig lehet, ezért a nagyméretű vagy nehéz alkotásokat 9-10 óra között várjuk.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat erre az alkalomra felkért szakértőkből: néprajzkutatókból és iparművészekből álló zsűri végzi. A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülő pályázók a hivatalos ünnepélyes megnyitó során oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotók ezen túlmenően különböző díjakat, elismeréseket vehetnek át.

A kiállítást a nagyközönség a Duna Palota Klementina és Falk Miksa termeiben 2018. július 17. és augusztus 27. között tekintheti meg.
Az eredményhirdetéssel összekötött díjkiosztó ünnepség tervezett időpontja: 2018. augusztus 7. 14 óra.
A kiállított alkotások visszaadásának időpontja: 2018. augusztus 28-29-30. 10-16 (ill. nehéz vagy nagyméretű tárgyaké 09-10) óra között.

Ezúttal is tervezzük, hogy a díjkiosztó ünnepségre elkészítjük a kiállítás anyagát színes fotókon bemutató háromnyelvű albumot, amelyben a kiállításra bekerült minden pályázó 1-1 munkája szerepelni fog!

A részletes információk az Alapítvány honlapjára (http://www.amka.hu) és Facebook oldalára folyamatosan feltöltésre kerülnek,
illetve Gál Annától kaphatóak.
Levélcím: Gál Anna, IPOSZ, AMKA, 1087 Bp., Luther u. 4-6.; Tel: 20/570-7085 e-mail: amka@amka.hu


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu