Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Mi otthonunk
Kiíró:
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Határidő:
12/07/2018
Érvényes:
12/07/2018
Tárgymutató:
irodalom és képzőművészet
Pályázhat:
azon természetes és jogi személyek jelentkezését várjuk, akik a megadott konzorciumi településeken lakóhellyel, székhellyel rendelkeznek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
„MI OTTHONUNK” IRODALMI ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdet „MI OTTHONUNK” címmel. A pályázat célja a helyi lakosság identitástudatának növelése, Bács-Kiskun megyéhez való kötődésének erősítése. Célja továbbá, hogy a pályázatot benyújtók az alkotói munka során kutassák fel megyénk látnivalóit, értékeit, leljék fel azokat a nevezetességeket, programokat, melyek miatt igazán otthon érzik itt magukat, s vessék papírra érzéseiket, gondolataikat. A beérkezett pályamunkák közül a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek ki a győztesek.
A pályázaton való részvétel feltételei
- A pályázatra azon természetes és jogi személyek jelentkezését várjuk, akik a megadott konzorciumi településeken lakóhellyel, székhellyel rendelkeznek.
EFOP 1.5.3-16-2017 Kunszentmiklós
Területi lehatárolás: Kunszentmiklós, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass
EFOP 1.5.3-16-2017 Tiszakécske
Területi lehatárolás: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug
EFOP-1.5.3-16-2017 Kiskunmajsa
Területi lehatárolás: Kiskunmajsa, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Móricgát, Jászszentlászló, Bugac, Bugacpusztaháza
- Egy pályázó maximum 2 db munkával nevezhet.
- Csoportos nevezés a pályázatra nem lehetséges.
- A pályázaton való részvétel díjmentes.
- Pályázatot az alábbi korcsoportok szerinti bontásban lehet benyújtani:
- 10-14 év
- 15-18 év
- 19- 50 év

Tartalmi és formai követelmények
A pályázat témája: A pályázóknak a beadott pályaművükben saját vagy fiktív élmények alapján kell bemutatniuk azt, hogy miért jó Bács-Kiskun megyében élni. Ez történhet esszé, vers, vagy blog írásával és festmény készítésével.
Irodalom kategória (blog, esszé, vers): minimum 1000, maximum 10 000 karakter terjedelemben.
- Blog: az adott témában az interneten közzétett személyes, egyéni napló, melynek lényege, hogy közvetlen hangvételű (a bejegyzésről - ha élő weboldalon is megjelenik - képernyőfotót kérünk mellékelni, illetve a szöveget külön papíralapon, vagy Word dokumentumban is kérjük eljuttatni a megadott postai, vagy e-mail címre).
Képzőművészet kategória:
- Festmény készítése: akrillal, pasztellkrétával vagy olajfestékkel készülhet, A/3-as méretben.

A pályázat benyújtása
A pályázat benyújtási határideje: 2018. december 7.
A pályamunkákat az alábbi címre várjuk: Kecskemét, Deák Ferenc tér 3, 6000
A borítékon szerepeljen a pályázat címe: „MI OTTHONUNK” irodalmi és képzőművészeti pályázat és a pályázó pontos lakcíme.
Irodalom kategóriában az alábbi e-mail címre is várjuk a pályamunkákat: debreceni.vanda@bacskiskun.hu
Az e-mail tárgya: „MI OTTHONUNK” irodalmi és képzőművészeti pályázat.
A beérkezett pályamunkák hátoldalán fel kell tüntetni az alábbi adatokat: név, életkor, település (lakcím pontos megadásával).
A pályázat egyfordulós, hiánypótlási lehetőség nincs, a később beküldött pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

Kötelezően benyújtandó anyagok:
- pályamunka

További felmerülő kérdéseiket a pályázati felhívással, illetve a benyújtás módjával kapcsolatban a debreceni.vanda@bacskiskun.hu e-mail címre várjuk, vagy a +36 30 225-3316 telefonszámon érdeklődhetnek.

Értékelés és díjazás
A beérkezett pályaműveket három tagból álló zsűri értékeli, döntésük végleges, fellebbezés nem lehetséges. A nyerteseket e-mail-ben és postai úton értesítjük.
Díjak
1. helyezett: 40.000 Ft értékű ajándékutalvány
2. helyezett:35.000 Ft értékű ajándékutalvány
3. helyezett: 25.000 Ft értékű ajándékutalvány

A díjak a három korcsoportban irodalom és képzőművészet kategóriában külön-külön értendőek.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat fenntartja a jogot magának, hogy a pályázatot indokolás nélkül eredménytelennek minősítse vagy minden kategóriában háromnál kevesebb díjat osszon ki.
Adatnyilvánosság, szerzői jogok
A pályázat benyújtásával a pályázó kijelenti, hogy beküldött anyaga saját műve, amely harmadik személy szerzői és egyéb jogait nem sérti, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért teljes körű felelősséggel tartozik. A javasolt pályamunkát nem jegyeztette be sem Magyarországon sem külföldön. Amennyiben jelen pályázaton 1-3. helyen végez, nem áll szándékában semmilyen módon levédeni azt. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, eredményhirdetés után kiderülő jogsértés esetén a díjat köteles visszaadni, illetve az ajánlatkérőnek okozott kárt megtéríteni.
A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy a pályázati felhívásban feltüntetett díjazáson felül további díjazásra – illetve az azzal kapcsolatos szerzői jogok átadásával kapcsolatban – a pályázó semmilyen jogcímen nem tart igény.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az 1-3. helyezést elért nyertes pályamunkák felhasználására teljes, kizárólagos, térben és időben korlátlan felhasználási és használati jogot szerez, a pályamunkákat szabadon felhasználhatja, illetve a nyertes pályázat anyagát és pályázó nevét nyilvánosságra hozhatja. A beküldött 1-3. helyezést elért pályamunkákat tovább alakíthatja, azokat kombinálhatja, átdolgozhatja, felhasználhatja.
A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy tudomásul veszi: a kiíró döntésével kapcsolatban kifogást, ellenvéleményt nem terjeszthet elő.
Nyilatkozat
A pályázó továbbá a pályamunka beadása során saját felelősségére nyilatkozik arról, hogy az általa megadott adatok (lakóhely, életkor, név) a valóságnak megfelelnek.


Pályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu

File Attachment Icon
mi otthonunk pályázati felhívás.docx