Pályázatfigyelő
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu
Pályázatok Pályázatok
Vissza
Cím:
Támogatott "Tréner - felnőttképzési oktató", valamint "Szakmai mérnökoktató" online, távoktatás formában / TÁVI-40-20-20
Kiíró:
Távoktatási Intézet
Határidő:
11/10/2020
Érvényes:
11/10/2020
Tárgymutató:
Támogatott "Tréner - felnőttképzési oktató", valamint "Szakmai mérnökoktató" online, távoktatás formában / TÁVI-40-20-20
Pályázhat:
a. Természetes személyek,
b. Legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek, a szakmai mérnökoktató program esetében valamely mérnöki képzési területen szerzett főiskolai, egyetemi oklevél, vagy BsC, MsC fokozat.
c. Motiváltak a személyes, szakmai fejlődés tekintetében
Támogatott „Tréner - felnőttképzési oktató”,
valamint „Szakmai mérnökoktató” online, távoktatás formában

TÁVI-40-20-20 sz. Pályázat
A Távoktatási és Továbbképzési Intézet (székhely: 2100 Gödöllő, Rét út 58.) pályázatot hirdet szakmai felnőttképzési programokon való támogatott (kedvezményes) részvételre, az alábbiak szerint. A Távoktatási és Továbbképzési Intézet saját hatáskörben, térítésmentes, azaz képzési díjmentes részvételi lehetőséget biztosít egyes képzési programjain. Az intézmény felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/003164.

1. Pályázók köre:
a. Természetes személyek,
b. Legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek, a szakmai mérnökoktató program esetében valamely mérnöki képzési területen szerzett főiskolai, egyetemi oklevél, vagy BsC, MsC fokozat.
c. Motiváltak a személyes, szakmai fejlődés tekintetében

2. Pályázat célja:
A pályázat célja az esélyteremtés a tanulásra. Elsődlegesen kompetenciafejlesztések megvalósítása a felnőttképzési programok segítségével, ezáltal a munkaerő értékek optimalizálása, elsődlegesen a felnőtt lakosság körében. A pályázat kiemelt célja a hátrányos helyzetű pályázók tanulási lehetőségének biztosítása.

3. A pályázat tárgya:
A pályázat keretein belül a Távoktatási és Továbbképzési Intézet által gondozott programokra lehet pályázati jelentkezéseket benyújtani.
3.1. Meghirdetett távoktatásos, online program:
- Tréner, vállalati - felnőttképzési oktató
- Szakmai mérnökoktató

Tájékoztatók:
Tréner, vállalati - felnőttképzési oktató
(Bemenet: min. középfokú végzettség, Képzési idő: 1 tanulmányi félév + 1 félév szakmai gyakorlat, Tagozat: Távoktatás, Besorolás: szakirányú, szakmódszertani, Gyakorlati fókusz: 80% gyakorlat, 20% elmélet. A szakmai gyakorlat a hallgató által preferált szervezetnél valósul meg.)

Szakmai mérnökoktató
(Bemenet: mérnök végzettség, Képzési idő: 1 tanulmányi félév + 1 félév szakmai gyakorlat, Tagozat: Távoktatás, Besorolás: szakirányú, szakmódszertani, Gyakorlati fókusz: 80% gyakorlat, 20% elmélet. A szakmai gyakorlat a hallgató által preferált szervezetnél valósul meg.)
3.2. Választható konzultációs központ:
Budapest, Fővárási Konzultációs Központ, Budapest IV. kerület
A konzultációs központban mindösszesen két alkalommal szükséges megjelenni - a programindító konzultáció alkalmával és a záróvizsgán. A program teljes egészében távoktatásban valósul meg.
3.3. A pályázható képzési programok felvételi tájékoztatója, kurzusprogramja:
http://www.tavintezet.hu/kepzesi-kinalat/
Rendelkezésre álló státuszok (támogatott) száma: 16 fő/ kurzus/konzultációs központ.

4. A képzési programok lebonyolítása
A program indulása: 2020. november hónap.
A program zárása: 2021. május hónap.
A programok két féléves képzési programok, amelyből egy félév tanulmányi félév, egy pedig szakmai gyakorlati félév, amely keretein belül 120 órás szakmai gyakorlat teljesítendő. A programok általános szakmai leírását a Távoktatási és Továbbképzési Intézet Kft. hivatalos weboldala tartalmazza. A honlap a http://www.tavintezet.hu címen érhető el. A képzési programokra pályázat útján lehet jelentkezni. A pályázati programok automatikus pályázatok, azaz, ha a pályázó a feltételeknek megfelel és van még rendelkezésre álló férőhely (státusz), akkor a pályázó felvételt nyer a programba. A pályázati időszakot követően, a pályázati határidő lejárta után a Távoktatási és Továbbképzési Intézet Tanulmányi Osztálya e-mailben kiértesíti a pályázót a felvételi döntésről. Sikeres pályázás esetén a program egy szakmai (programindító) konzultációval indul, amely keretében történik a beiratkozás, valamint a programhoz szükséges segédletek közreadása, a tanulmányi rend meghatározása, a számonkérések és követelmények deklarálása. A záróvizsgára történő félkészülést az esetleges szakmai konzultációk mellett távoktatás biztosítja. A Távoktatási és Továbbképzési Intézet központi weboldalán érhető el a távoktatási felület, amely jelszóval védett. A beiratkozás alkalmával a résztvevő hallgatók a szükséges hozzáférési kódokat megkapják, így már a beiratkozás napján elkezdődik a szakmai munka. A távoktatás szakaszában beadandók, dolgozatok, vizsgák, időközi számonkérések nincsenek, a programok záróvizsgával zárulnak. Az egyes programok záróvizsgáját az un. kurzusprogramok tartalmazzák, ezek elérhetők a Távoktatási és Továbbképzési Intézet weboldalán. A záróvizsgák időpontját a Távoktatási és Továbbképzési Intézet Tanulmányi Osztálya határozza meg. A záróvizsgák lebonyolítását a Távoktatási és Továbbképzési Intézet Tanulmányi- és Vizsgaszabályzata szabályozza, amely szintén letölthető a Távoktatási és Továbbképzési Intézet hivatalos weboldaláról. A pályázó vállalja, hogy a záróvizsgát megkísérli és arra a legjobb tudása szerint felkészül. A záróvizsgát legalább egyszer meg kell kísérelni.

5. Pályázathoz kapcsolódó költségek:
A képzési programok kedvezményes formában valósulnak meg, így a Távoktatási és Továbbképzési Intézet listaárán szereplő képzési díjak nem kerülnek felszámításra, így a résztvevő hallgató sikeres pályázat esetén 0, azaz Nulla Ft. képzési díj ellenében vehet részt a programban. A Távoktatási és Továbbképzési Intézet, mint pályázatkezelő saját hatáskörben biztosítja a program megvalósításhoz szükséges feltételeket. A pályázati támogatás a képzési díj 100%-át tartalmazza, így a sikeresen pályázók térítésmentesen vehetnek részt a pályázati programban. A Távoktatási és Továbbképzési Intézet, mint pályázatkezelő által biztosított programrészvételhez vizsgadíj kapcsolódik, amely a pályázó költsége, azt a pályázat már nem tartalmazza. Jelen pályázathoz kapcsolódó vizsgadíj mértéke a központilag szabályozott mindenkori minimálbér 20%-nak megfelelő összeg, 2020-ban az idevonatkozó 367/2019. (XII. 30.) Korm. rendelet értelmében 32.200 Ft./fő. vizsgadíj. A programhoz a vizsgadíjon kívül más költség nem társul. A pályázat nem tartalmazza az esetleges utazási- és étkezési költségeket, ezen kiadások a pályázót terheli.

6. Pályázati jelentkezés:
Elektronikus jelentkezését WORD formátumban kérjük megküldeni a tavintezet@gmail.com
címre.
Tárgy mező: TÁVI-40-20-20 pályázat
(A pdf, jpg vagy más nem szerkeszthető fájltípus nem megfelelő. Az így megküldött jelentkezéseket nem fogadjuk! )

Pályázati jelentkezési határidő: 2020. november 10.
(Telefonos ügyfélszolgálatot a szerteágazó tevékenységünk következtében nem üzemeltetünk - kérdéseit e-mailben tegyék fel. Köszönjük!)

Pályázatkezelő:
TÁVOKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZETPályázatok Pályázatok
Vissza
Szerkesztőség: Budapest I. ker. Corvin tér 12., Tel: 30-659-63-88, E-mail: info@pafi.hu

File Attachment Icon
TÁVI 40-2020-Pályázati-kiírás.docx
File Attachment Icon
TÁVI 40-2020-Pályázati-lap.docx