Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum
Kiíró:
Pénziránytű - Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért
Határidő:
09/30/2020
Érvényes:
09/30/2020
Tárgymutató:
pénzügyi tudatosság országos verseny és diákfórum
Pályázhat:
a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum

a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói számára

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Jelentkezz most!
A verseny fővédnöke: Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos - a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke

Az első 100 jelentkező csapat részt vesz egy sorsoláson, amelynek nyertese egy 5 fős parlamenti látogatáson vehet részt Budapesten. Az utazás és a belépőjegyek költségét a szervezők állják.

Mit nyerhetek?
Ezen a versenyen tényleg mindenki nyer - ha elég szorgalmas vagy és jól figyelsz, akkor az elengedhetetlen pénzügyi alapismeretek mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatsz.
Ízelítőül: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 200 000 forint összegű ajándékutalványt ajánlott fel az országos verseny győztes csapatának, továbbá ajándékcsomagot a csapattagoknak és a felkészítő tanárnak. A budapesti verseny első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre 2021 január - június közötti időszakban kerül sor. További nyeremények és részletek hamarosan :)

Miről szól a verseny?
Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Hogy lehet CSOK-ból lakást venni? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni?
Ha tudod ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudod, akkor pedig azért jelentkezz a Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyére és Diákfórumára!
Felkészítünk az életre a legfontosabb pénzügyi alapismeretekkel, és összemérheted tudásodat az ország többi diákjával. A versenyen négyfős csapatok indulhatnak - válasszatok egy csapatnevet, egy csapatkapitányt és jelentkezzetek!

Hogyan készülhetek fel?
A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolás korosztálynak szóló oktatási anyagokkal készülhetsz fel. Valós élethelyzetek alapján, a ti nyelveteken íródott tudásbázist kap tőlünk minden jelentkező az alábbi témákban:
Alapismeretek az élethez - Családi költségvetés és takarékoskodás - A munka és a pénz - Tanulás, továbbtanulás - A lakhatás pénzügyei - Fizetési módok - Áru, hitel, részletfizetés - Mindent a biztosításokról - Speciális élethelyzetek, kedvezmények, támogatások - A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás - Adózási ismeretek - Befektetési lehetőségek - A pénzügyi csalások elkerülése - Zöld pénzügyek

Mikor lesz a verseny?
A verseny 3 fordulós, ebből az első kettőt online rendezzük meg, az országos döntőn pedig személyesen vehetnek részt a megyei forduló győztesei Budapesten.

Az első, online forduló időpontja: 2020. október 1. Az első fordulóban online verseny során alakul ki a második forduló, az online megyei versenyek mezőnye. Megyénként 10 csapat juthat tovább.

A második forduló időpontja: 2020. október 8.-október 20. Az első forduló megyei legjobbjai (megyénként 10 csapat) 4 ütemben ismételten megméretkeznek online módon. A megyék négy csoportra osztva szerepelnek, egy-egy napon 4- 5 megye csapatai versenyeznek párhuzamosan. Megyénként 1 csapat jut be az országos döntőbe.

A harmadik forduló (a döntő) időpontja: 2020. november 4. A megyei döntők győztesei (összesen 19 csapat) megmérkőznek Budapesten, élőben.
Hogyan kell jelentkezni?
A versenyen a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói vehetnek részt, ha kitöltik az alább található jelentkezési lapot. Amire mindenképp szükség lesz:
- négy csapattagra
- egy csapatnévre
- egy csapatkapitányra
- telefonszámra és e-mailes elérhetőségre
- személyi igazolvány számára/diákigazolványon található oktatási azonosítóra
- az iskola nevére, címére

A versenyre jelentkezni 2020. szeptember 30-ig lehet!

https://diakforum.hu/konferencia/penzugyi-tudatossag-orszagos-verseny-es-diakforum.html

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum