Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása / 2020-3.1.4-ZFR-EKM
Kiíró:
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Határidő:
09/30/2020
Érvényes:
09/30/2020
Tárgymutató:
energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása / 2020-3.1.4-ZFR-EKM
Pályázhat:
költségvetési szerv, vállalkozás, nonprofit szervezet
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása
2020-3.1.4-ZFR-EKM

Elektronikus benyújtás határideje: 2020. szeptember 30. 16:00
Postára adás határideje: 2020.09.30. 16:00; az elektronikus benyújtást követően legkésőbb 3 naptári napon belül a nyilatkozatot postára kell adni vagy személyesen az NKFIH ügyfélszolgálatán benyújtani

A 2020-as évek végére olyan energiaszektor kialakítása a cél, amely egyszerre képes magas szintű ellátásbiztonságot biztosítani fogyasztó- és klímabarát módon, valamint folyamatosan képes innovatív megoldások integrálására, azaz a megújuló energia alapú decentralizált villamosenergia-termelés és -ellátás előtérbe helyezése.

Pályázat benyújtója:
Költségvetési szerv, Vállalkozás, Non-profit szervezet

Támogatásra jogosultak köre:
Felsőoktatási intézmény, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Egyéb nonprofit szervezet (nem kutató jellegű)
Ehhez kapcsolódik a közösségi energiával kapcsolatos kezdeményezések, amelyek a profit helyett arra helyezik a hangsúlyt, hogy egy adott megújulóenergia-forrásból megfizethető energiát biztosítsanak tagjaik vagy érdekelt feleik számára. A fogyasztók ilyen irányú bevonásával ezek a közösségek elősegítik új technológiák és fogyasztási minták elterjedését.

A már sikeresen végrehajtott kezdeményezések az energetikai szolgáltatásnyújtás puszta előnyein túlmutató gazdasági, társadalmi és környezeti előnyöket teremtettek az adott közösség számára.

A 2020-3.1.4_ZFR-EKM kódjelű pályázati konstrukció esetében a pályázati felhívás 8. és 9.3 pontja alapján a szakmai támogató vélemény előfeltételként jelenik meg a pályázat benyújtásához. Az NKFI Hivatal kizárólag a kfivelemeny.nkfih.gov.hu felületen benyújtott kérelem és annak Előzetes megvalósíthatósági tanulmány melléklete alapján állít ki szakmai véleményt.

Regisztráció
Szakmai vélemény iránti kérelem benyújtására a felületen történt regisztrációt követően van lehetőség. A "Regisztrálok" funkció kiválasztása után megnyílik egy rövid regisztrációs felület, ahol az adatok kitöltését követően a "Szakpolitikai véleménykérő vagyok" checkbox kipipálását követően aktiválható a regisztráció a visszaigazoló e-mail üzenetben küldött link elfogadásával. A kérelem kitöltésére a felület bal oldalán található menüsor "Kérelmek→Új kérelem" menüpontban van lehetőség, amellyel kapcsolatban bővebb információt a felületen elérhető kitöltési útmutatóban találnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelmek csak a letölthető dokumentumok között található Előzetes Megvalósíthatósági tanulmány az Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása című pályázati felhívás előminősítéséhez mellékletben leírt tartalmi és formai követelményeknek megfelelő melléklettel együtt érvényesek.
https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/egyeb-tamogatas/energiakozossegek-kialakitasat-mukodeset-tamogato-mintaprojekt-megvalositasa-2020-314-zfr-ekm/palyazati-felhivas

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum