Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Könyvadomány elnyerése, Sári Edina MeNŐpauza
Kiíró:
Nézőpontváltó Egyesület
Határidő:
11/15/2017
Érvényes:
11/15/2017
Tárgymutató:
könyvadomány elnyerése - Sári Edina MeNŐpauza
Pályázhat:
budapesti könyvtárak, művelődési házak, nőklubok, cukrászdák, fodrászatok, ezen kívül háziorvosi-, nőgyógyászati-, pszichiáteri (pszichoginekológiai) és pszichológiai szakrendelések
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázat Könyvstaféta elnyerésére!

A Nézőpontváltó Egyesület, amely az országos Nézőpontváltó rákellenes színházi staféta programot szervezi, pályázatot ír ki budapesti könyvtárak, művelődési házak, nőklubok, cukrászdák, fodrászatok, ezen kívül háziorvosi-, nőgyógyászati-, pszichiáteri (pszichoginekológiai) és pszichológiai szakrendelések részére.

Az egyesület kiadásában 2017. október végén megjelent a Sári Edina MeNŐpauza című szórakoztató edukációs műfajú kötete a női menopauza (klimax) témájában.

A kötet két részből áll: az első rész egy izgalmas regény a minden nőt érintő, erős tabutéma feldolgozásával a menopauza tárgykörében.
A romantikus, Rómában és Párizsban játszódó dráma megpróbálja átkonvertálni az egyén fejében élő, ám évezredes össztársadalmi előítéleteket, ami tabuvá emeli a negyvenpluszos nők egy életszakaszát.

A kötet második felében elismert orvosokkal - pszichiáter, szexuálpszichológus, onkológus, belgyógyász - készített, praktikus "életszakasz-vezető" tippekkel teli interjúk olvashatók.

A nehéz téma feldolgozását könnyed, igazi nyári, strandon, vagy otthon, egy borongós, őszi, esős napon a fotelbe kucorodva egy illatos teával kikapcsolódásként lehet olvasni. A történet meglepő csavarokkal teletűzdelt mese, tele humorral, olasz életigenléssel, jókora traktákkal, a főhős nőiségét visszaállító flörttel, az élethelyzetéből (hormoningadozás) adódó kis szentimentális rezgéssel.
Az írás folyamatát véleményükkel 20 és 70 év közötti női tesztolvasók (pszichológus, tanár, újságíró, nyelviskola vezető, étteremtulajdonos, kereskedelmi vezető) segítették.

Konkrét célcsoport:
Niko történetét ajánljuk annak, aki próbálta már a panaszait olyan furcsa nevű szerrel enyhíteni, mint a poloskavész. Aki érezte már azt, hogy kívánja ő a férjét, de leginkább a háta közepére. Aki igyekszik feltűnés nélkül hunyorogni a drogériában a kisbetűs szövegre, nehogy véletlenül hajfestékkel szőrtelenítsen.

Aki próbált már megszökni a saját életéből, hogy azután önmaga javított változatára rátalálva visszatérjen, és azt mondja: oké, elmúltam negyven. Akkor innentől kezdve felfelé fogok haladni!

A Nézőpontváltó Egyesület vállalja, hogy a pályázatra jelentkezőknek igénylés után ingyenesen eljuttatja a kötetet. "Elvesztés” esetén november 20. és december 20. között pótolja azt, hogy várakozás közben folyamatosan olvasgatni lehessen.
Az első példány pótlása "elvesztés” esetén ingyenes, a továbbiak az ár 50%-ának, 1995 forint megfizetése ellenében történnek.

Pályázni a megjelenés napjától november 15-ig folyamatosan lehet.
A pályázatokat a nezopontvalto@gmail.com címen várjuk.
Nézőpontváltó Egyesület honlapja: http://www.nezopontvalto.hu

Szakértők:
Prof. Dr. habil. Dank Magdolna Ph.D. klinikai onkológus, Semmelweis Egyetem
Dr. Hevesi Kriszta, szexuálpszichológus
Dr. Ohár Andrea, pszichiáter, pszichoginekológus; Nyírő Gyula Kórház
Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoterapeuta, pszichoonkológus; Nyírő Gyula Kórház
Dr. Tóth Csaba, orvos, kutató; Paleomedicina Hungary

A regény főhőse, Niko, egy családját és munkáját szerető, ízig-vérig XXI. századi nő, aki negyvenkét évesen a változókorba ér. Önmagában kételkedő, és a világgal vívódó asszony, akinek felvállaltan vannak hibái. Sokszor megbotlik az élet rögös útján, hiszen gyarló, de nem bukik el, hanem folyamatosan küzd a testi-lelki talpon maradásért, ezért végül mindig megtalálja a helyes utat.

A klimaxszal megspékelt, divatosan élet-közepi válságnak nevezett útkeresésben segítik őt gyermekei, barátai, saját józan esze, és humora, no meg a szerencse és a véletlenek is kísérőtársul szegődnek hozzá. Niko nemcsak fizikailag utazik el Rómába egy szusszanásnyi időre kiszállva a mókuskerékből, hanem egy belső, lelki utat is megtesz, aminek a végén rátalál önmagára és visszatalál a családjához.

Ez a regény nem való annak, aki az élet asztalánál eltartott kisujjal ül, és finnyásan válogat a feltálalt fogások között, azoknak viszont bátorítást ad, akik mernek nagykanállal a sűrűjéből és elfogadják, bármit is halásszanak ki onnan. Aki megtesz saját magáért annyit, hogy a jó és rossz döntésekkel tarkított önismereti utat felvállalja, azt az élet nevű séf fantasztikus desszerttel jutalmazhatja. Jó létvágyat az utazáshoz!

Szinopszis
Komoróczy-Gál Nikoletta egy 42 éves, igazi XXI. századi nő, aki egy 23 éves orvosi egyetemista fiú (Miki), egy 16 éves gimnazista lány (Lilikém), és egy 14 éves általánost végző fiú (Kisbandi) édesanyja. Férje, Bandi 3 évvel fiatalabb nála, aki csak a két kisebb gyerek édesapja. Zuglóban laknak egy családi házban. A család tagjai sikeresek, jól élnek, szeretik egymást, bizalmas a kapcsolatuk.

A Nikonak becézett főhős barátnőjével trendi "mindenmentes” cukrászdát vezet Zuglóban, és igényes művészeti rendezvényeket szervez. A regény elején szerzi meg oklevelét egy divatos budapesti akadémián művészeti menedzser szakon, amelybe azért kezdett bele, mert elméletileg is érdekli, amit a mindennapi gyakorlatban csinál.

Ebbe a hétköznapi idillbe egyszer csak beüt a krach. Niko egyik napról a másikra kedvetlenné, életunttá, fáradékonnyá válik. Migrénnel küzd, alvászavarai lesznek, menstruációja rendezetlenné válik, kajakómákba esik, zugivó lesz, visszaszokik a cigarettára. Munkája mellett hanyagolja a családját is, mert szinte fizikai fájdalmat okoz a velük való törődés.

Az intim házastársi kapcsolat is kárát látja az ő főként pszichés lerobbanásának, szexmegvonásban részesíti a férjét, aki eleinte megértően fogadja ezt, de a későbbiekben máshol keres vigaszt, ami még inkább elkeseríti az önmagát (is) nehezen elviselő nőt.

A bomba a Dolce Vital nevű cukrászdában robban, amikor Niko egy jól fizető, ám gusztustalan kuncsaftot kirúg az irodájából. Hazamegy, az ájultságig leissza magát, miközben férje és barátnő-kollégája már a rendőrséggel keresteti. Ez kissé észre téríti, és elmegy a háziorvoshoz, aki a tünetek alapján menopauzára gyanakodva elküldi őt laborvizsgálatra és javasolja nőgyógyász felkeresését.

Niko felkeres egy ismerős pszichiátert is, akivel való beszélgetés során felmerül benne a menekülés, a kilépés lehetősége ebből az élethelyzetből.
Hova menne máshova, mint fiához, Mikihez, aki Rómában ösztöndíjas orvostanhallgató. Mivel Niko nem akarja a családja és a vállalkozása pénzét költeni az "elvonulásán”, ahogyan nevezi, ezért beáll főzőnőnek a Trastevere egyik XVIII. században épült villájába a fia professzorának apjához, Bernardo Bianchihoz, akinél kosztot, kvártélyt kap a munkájáért cserébe.

Niko izgalmas és sorsfordító tíz hetet tölt Rómában, ahonnan egy kis párizsi kitérő után kívül-belül megújulva, megtalált, új életcéllal és egy babával a hasában tér vissza a családjához. A humorosan, nagy empátiával és emberismerettel, jó jellemábrázolással megírt történetben az olvasó átélheti a romantikus álmaiban megjelenő Róma hétköznapjait.

Nyár, erotika, latin életérzés, remek ételek, fieszta, barátságok szövődése, válaszok az élet nagy kérdéseire: mind-mind a kiútkeresésben segítik a főhősnőt.

A könyv első része maga a romantikus történetbe ágyazott női életszakasz bemutatása, a második részben edukációs céllal (mivel az előítélet a tudatlanságból fakad) szakemberek beszélnek a tabutémának számító klimaktériumról.

A MeNŐpauza másik érdekessége, hogy a regényen belül a főhősnő blogot ír, és ezektől a külső történésektől és belső narrációtól lesz egész és kerek annak története. A könyv bemutatója után a főhősnő által megálmodott Facebook csoport is szerveződik: http://www.facebook.hu/MeNŐpauza
Így lesz élő, mai, trendi és közösségi, tehát menő, a tabutémának számító, nők millióit sújtó banyakórnak csúfolt, de a változás lehetőségének kincses ládikáját magában rejtő menopauza.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum