Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Film Up! - Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet!
Kiíró:
Eötvös Loránd Tudományegyetem - Egyetemi Hallgatói Önkormányzat
Határidő:
02/15/2015
Érvényes:
02/15/2015
Tárgymutató:
filmkészítés kutatásról - Film Up!
Pályázhat:
ELTE mester- vagy doktori képzésében résztvevő hallgatói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Film Up!
Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék?
Készíts filmet!
Filmpályázati felhívás PhD- és MSc/MA-hallgatók számára

Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja - az InfoPark Alapítvány korábbi évekbeli sikeres kisfilmkészítési pályázati felhívásait követően - idén közös pályázatot hirdet az ELTE doktori, és mesterképzésében részt vevő hallgatói számára.

A FELHÍVÁS CÉLJA
Minél szélesebb körben megismertetni az egyetemen folyó tudományos munkát, azt a tudományterületi sokszínűséget, amely az ELTE-t mint nyolc karral rendelkező tudományegyetemet jellemzi.
A közzétett, széles körben népszerűsített filmekkel szorgalmazni a különböző tudományterületeken kutató hallgatók gyümölcsöző együttműködésének kibontakozását, közös projektek keletkezését.
A kisfilmek a pályázók kutatási forrásainak bővülését is eredményezhetik.

A PÁLYÁZÓK KÖRE
Pályázatot az ELTE mester- vagy doktori képzésében résztvevő hallgatói nyújthatnak be.
Pályázhatnak még a 2014-ben doktori fokozatot szerzettek is. A pályázati felhíváson hallgatói csoportok is részt vehetnek, amennyiben a csoportlétszám nem haladja meg a három főt. A csoport tagjaival szemben is elvárás, hogy az ELTE hallgatói legyenek. A csoportban társpályázóként alapképzésben részt vevő hallgatók is részt vehetnek.
Egy személy vagy csoport legfeljebb három pályaművet adhat be.

A PÁLYÁZATOKKAL KAPCSOLATOS ELVÁRÁSOK
Tartalmi követelmények
Pályázni legfeljebb 8 perc időtartamú, a hallgató(k) tudományos tevékenységét vagy annak bármely izgalmas részletét, aspektusát bemutató kisfilmmel lehet, amely közérthető, a széles publikum számára is érdekesen ragadja meg a kutatás tárgyát, célját, lényegét, és ezzel fel tudja kelteni a jó képességű fiatalok érdeklődését a tudományos pálya iránt. Fontos az újszerűség, a tudományközi megközelítés, játékos, szórakoztató módon történő ismeretátadás képessége, a látványos bemutatás. Kifejezetten közérthető tartalmakat várunk, ezért a kutatások esetlegesen iparjogvédelmi oltalom alá eső részletei semmi esetre se szerepeljenek a kisfilmben. Amennyiben az oltalomszerzéssel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne föl, forduljanak bizalommal az ELTE Tudás- és Technológiatranszfer Irodáján Varga Attilához (varga.attila@rekthiv.elte.hu).
Formai követelmények
A filmek időtartama: legfeljebb 8 perc
Mérete: legfeljebb 2 Gbyte, a felbontása legalább 720 p, vagy 1080 p
Formátuma: MPEG 4, AVI, FLV, MOV, WMV
A benyújtott pályaművön fel kell tüntetni, hogy az az InfoPark Alapítvány és az ELTE RH Pályázati és Innovációs Központjának támogatásával jött létre.
A filmkésztéssel kapcsolatos technikai segítség kérhető az InfoPark Alapítványon keresztül (kapcsolattartó: Antoni József, infoparkalapitvany@gmail.com) az ELTE Természettudományi Kar Kommunikáció és UNESCO Multimédiapedagógia Központ munkatársaitól.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSÁNAK SZEMPONTJAI
A filmeket szakmai zsűri bírálja el.
Az ELTE RH Pályázati és Innovációs Központ, illetve az InfoPark Alapítvány közösen díjazza a beérkezett pályaműveket. A bírálók kiemelt szempontként veszik figyelembe, ha a társadalomban és/vagy a gazdaságban elérhető pozitív hatásokra is kitér a pályázó a filmjében, valamint ha a pályamű több tudományterületet foglal magába ezzel is hozzájárulva a tudomány népszerűsítéséhez.

A PÁLYÁZATOK DÍJAZÁSA
A pályázat nyerteseit az ELTE Innovációs Napján, 2015. február végén az alábbiak szerint tárgy-, illetve pénzjutalommal díjazzuk:
Az ELTE RH Pályázati és Innovációs Központjának díja: konferencia-részvétel támogatása az első 3 helyezett csapat számára bruttó 125 000, 75 000 és 50 000 forint értékben az Evopro Holding Zrt. és az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásával.
Az InfoPark Alapítvány díja: az első 3 helyezett számára 1-1 laptop a Discount Laptop Shop LLC támogatásával.
Az InfoPark Alapítvány az általa legsikeresebbnek tartott kisfilm készítőjét bruttó 500 000 Ft pénzjutalommal is díjazhatja.
A kisfilmeknek az ELTE és az InfoPark Alapítvány honlapján keresztül, valamint médiapartnereink segítségével nyilvánosságot biztosítunk, és azokat az Innovációs Nap szüneteiben folyamatosan vetítjük majd.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE, MÓDJA ÉS HELYE
A pályázatok benyújtása 2015. február 15-ig lehetséges.
A pályázatot (a hiánytalanul kitöltött és aláírt Pályázati adatlapot, valamint a pályaműveket tartalmazó CD-t vagy DVD-t tartalmazó borítékot) egy példányban kell benyújtani. Kérjük, hogy a borítékon jól láthatóan tüntessék fel, hogy "Film Up”, valamint a pályázó nevét és a kisfilm címét.
A pályázatok benyújtására postai úton vagy személyesen 2015. január 5-től van lehetőség munkanapokon (hétfőtől csütörtökig) 9 és 16.30., pénteken 9 és 14.00. óra között az ELTE RH Pályázati és Innovációs Központban (Jokán Anita, ELTE PIK, 1056 Budapest, Szerb u. 21-23., fszt. 17.).

ADMINISZTRATÍV INFORMÁCIÓK
Csoportos pályázás esetén a Pályázati adatlapon szereplő adatokat mind a pályázónak, mind a társpályázó(k)nak meg kell adniuk, továbbá a hallgatói csoport valamennyi tagjának nyilatkozatnia kell, miszerint hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaművet a bírálók megismerjék.
A Tudás- és Technológiatranszfer Iroda bizalmasan kezel minden technikai, üzleti és személyes adatot, amely a pályázat részét képezi.
A kisfilmekhez aláfestő zene vehető igénybe az InfoPark Alapítvány megállapodásán keresztül a SONOTON Zenei Könyvtár segítségével (aláfestő zenetár http://www.sonoton.com, kapcsolattartó: Bakó Mária sonoton@clmusic.hu).
A pályázati felhívás letölthető: http://www.pik.elte.hu, http://www.infoparkalapitvany.hu
Kapcsolattartó: Jokán Anita, jokan.anita@rekthiv.elte.hu, +36 30 548 7190
Antoni József, infoparkalapitvany.gmail.com, + 36 30 256 9592

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomagIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum