Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Oktatási Program
Kiíró:
Liget Műhely Alapítvány
Határidő:
Folyamatos
Érvényes:
12/31/2018
Tárgymutató:
oktatási program
Pályázhat:
határon túli pedagógusok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Oktatási Program

A közhasznú Liget Műhely Alapítvány a Liget folyóirat és könyvek megjelentetése, valamint előadássorozatok szervezése mellett 2008 márciusától adja ki a Szitakötő című negyedévi gyereklapot, mely az integrált ökológiai program alapja.
A programhoz csatlakozó hazai és határon túli általános iskolákban egy kiválasztott osztály diákjai és a kapcsolattartó pedagógus számára ingyen példányt (max. 35 db) biztosítunk a negyedévi Szitakötő gyereklapból.

A 48 színes oldalon megjelenő lapban különböző műfajú és tematikájú írások teszik lehetővé a sokirányú alkalmazást. A kortárs irodalmi művek (vers, mese, kispróza) és az ismeretterjesztő cikkek mellett a korosztálynak megfelelő, kreatív foglalkoztató feladatok segítik a befogadást. A honlapon hetente újuló kvizjátékok, a lapban kreatív pályázatok várják a gyerekeket és a tanárokat, amelyeken könyveket, tárgynyereményeket, és az együttműködő intézmények által biztosított belépőjegyeket nyerhetik el egyénileg vagy csoportosan.

A magas színvonalú nyomdatechnikai kivitelezésben készülő kiadvány színes fotó- és reprodukció-anyaga a harsány vizuális környezethez szokott gyerekek számára is újdonságot jelent, finomítja látásmódjukat és vonzó alternatívát kínál. A lapban nincs reklám, csupán a cikkekhez kapcsolódóan hívjuk fel a figyelmet egyes tudományos és kulturális intézmények munkájára.

Az újság külső megjelenésével is az “eldobós társadalom” hazánkban még uralkodó szemlélete ellen hat, az elolvasott számokat érdemes megőrizni. Javasoljuk, hogy a példányok maradjanak az iskola tulajdonában, így a gyerekek is jobban vigyáznak rá, és a pedagógus több osztályban, több éven át hasznosíthatja a folyóiratot.

A programhoz csatlakozó hazai intézményekben tanévente egyszer 90 perces pedagógus-továbbképzést tartunk, ahol metodikai segítséget nyújtunk az anyagok felhasználásához, és 60 perces interaktív foglalkozást tartunk a kiválasztott osztály diákjainak. A képzések minden érdeklődő számára ingyenesen látogathatóak, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A tanév során folyamatos mentorálást biztosítunk a segtíséget igénylő kollégáknak.

A határon túli pedagógusok számára a képzést úgy alakítottuk át, hogy a költséges utazás helyett a honlapon elhelyezett anyagok segítségével kapcsolódhassanak a programba. Ennek érdekében számos írásos, képes anyagot és a továbbképzések jegyzetanyagát szabadon elérhetővé tesszük.
A lapszám kézhezvétele után a pedagógusnak két és fél hónap áll rendelkezésére, hogy valamilyen formában hasznosítsa a cikkeket, és erről rövid beszámolót küldjön elektronikus formában vagy postán. A határidőkről, információkról e-mailben emlékeztetőt küldünk.

A felhasználás pontos módját, tartalmát és időtartamát a pedagógus döntésére bízzuk, a honlapon található segédanyagok csupán szabadon alkalmazható javaslatok.

Az integrált ökológiai oktatási programban nem csupán környezet vagy más természettudományi szakos tanárok jelentkezésére számítunk, várjuk magyar, történelem, idegen nyelv, informatika, művészeti és egyéb tárgyak oktatóit is.
http://ligetmuhely.com/oktatasi-program/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum