Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
CSODÁLATOS BARLANGVILÁG 2017 - Barlangok szerepe az őskortól a távoli jövőig
Kiíró:
Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület
Határidő:
04/24/2017
Érvényes:
04/24/2017
Tárgymutató:
rajzpályázat a barlangok világáról
Pályázhat:
9-14 éves korú általános iskolai diák
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


CSODÁLATOS BARLANGVILÁG 2017
Barlangok szerepe az őskortól a távoli jövőig
A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére.
A pályázaton részt vehetnek: 9-14 éves általános iskolai diákok
Pályázati kategóriák és korcsoportok:
1. korcsoport: 9-10 éves diákok
2. korcsoport: 11-12 éves diákok
3. korcsoport: 13-14 éves diákok
Beérkezési határidő: 2017. április 24.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ez nem azonos a feladási határidővel, a határidőn túl beérkező pályaműveket idő hiányában nem tudjuk elbírálni.
Téma: Milyen szerepet tölthet be egy barlang? Védelem az időjárás és az ellenség elől, temetkezés, kegyhelyek (templom), állattartás, színházi előadások, terápiák, hűtés, barlangkutatás, (pl. denevérszámlálás, új járatok felfedezése, fényképek készítése stb.). Emellett esztétikai élményt nyújt a turistáknak, otthont a természetes állatvilágnak és a mesék vagy fantasztikus történetek képzeletvilágának.
Nézz utána ezeknek, vagy képzelj el más lehetőségeket, melyek a távoli jövőben következhetnek!
Vajon mi lehet majd a barlangok későbbi sorsa és használata?
Engedd el a fantáziád, és készíts egy alkotást!
Technikai követelmények:
- A/4-es méret (álló vagy fekvő kompozíció)
- Tetszőlegesen választott színes, vagy fekete-fehér eszköz (pl., filctoll, színes ceruza, monotípia, zsírkréta, pasztellkréta, akvarell, tempera, grafikai technikák: linómetszet, papírmetszet stb.) vagy vegyes technika.
A rajzlap síkjából jelentősen kidomborodó törékeny vagy lemorzsolódó részekkel rendelkező alkotásokat, fotómontázst, illetve a számítógépes grafikát kérjük mellőzni. A munkák egységes paszpartut kapnak, így keretezésük nem szükséges. Nagyobb méretet nem áll módunkban kiállítani.
A pályaművek beadási módja: Postai úton lezárt borítékban, vagy személyesen.
Cím: MKBT Pusztaszeri út 35, Budapest 1025
A borítékon kérjük feltüntetni: "Csodálatos barlangvilág rajzpályázat"
Kérjük, hogy a pályamű hátlapján szerepeljenek az alábbi információk:
Pályázó neve, pontos életkora (a pályamű készítésekor), az alkotás címe, technikája, szülő vagy felkészítő tanár neve és telefonszáma, e-mail címe, az oktatási intézmény neve és címe.
Ezek hiányában nem tudjuk elfogadni a munkákat. Javasoljuk a csatolt fejléc nyomtatott használatát.
Határidőn túl érkező, vagy más méretben készült rajzot nem áll módunkban elfogadni. Kérjük a korhatár betartását is.
Minden pályázó csak egy pályaművel vehet részt a versenyen. A munkákat alkotóművészekből és barlangászokból álló szakmai zsűri bírálja el.
A legjobb 40 alkotásból és a díjnyertes munkákból eredményhirdetéssel egybekötött kiállítást rendezünk.
A kiállítás helyszíne:
TEMI Fővárosi Művelődési Háza, Budapest,1119, Fehérvári út 47.
Megközelítés: Kelenföld vasútállomásról és a Keleti pályaudvarról a 4-es metróval, a Nyugati pályaudvarról pedig a 4-es villamossal közelíthető meg. Újbuda-Központig kell utazni, ott pedig átszállni a Budafok, illetve Savoya park felé tartó villamosok valamelyikére. Egy megállót kell utazni és a Csonka János térnél leszállni.
A kiállítás megnyitó időpontja: 2017. május 20. (szombat) 14 órakor. A kiállításon 40 rajz szerepel: a 9 helyezett és 31 kiválogatott mű, melyek közül egy közönségdíjas. A helyezetteket és a kiállított művek alkotóit e-mailben értesítjük május 6-ig. A kiállítás június 23-ig tart.
A pályaműveket később lehetőség szerint június 24-én és 25-én a Barlangnap alkalmából Szögligeten megrendezett barlangász találkozón és a novemberben esedékes Barlangászok Szakmai Találkozóján is kiállítjuk. A pontos időpontot és helyszínt az egyesület facebook oldalán fogjuk közzétenni.
Közönségdíj: Egy alkotást jutalmazunk közönségdíjjal, korcsoportra való tekintet nélkül. A 31 kiválogatott rajz, május 11-től tekinthető meg a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület Facebook oldalán. A szavazás május 16-ig tart, bárki részt vehet benne, az eredmény a kapott "like”-ok alapján dől el. Ennek kihirdetése csak a díjátadón történik! (A helyezést elért 9 munka nem szerepel a közönségdíjra jelöltek között, a megnyitó után külön kiemelve kerülnek az internetre.)
Díjazás: Minden helyezett részt vehet egy (ingyenes) szervezett overallos barlangtúrán, melyen képzett, tapasztalt túravezetők nyújtanak szakszerű segítséget. Helyszín: Budapest, Bükk-hegység, vagy Balatonederics. A túrához sisakot, fejlámpát az adott egyesület biztosít. A részleteket, időpontot, egyéb tudnivalókat később (e-mailben) egyeztetjük az érintettekkel. A felkészítő pedagógus vagy tanulónként egy szülő (vagy felnőtt kísérő) szintén részt vehet a barlangtúrán. A közönségdíjas tanuló szintén jogosult a túrára.
Egyéb ajándékok:
-4 db családi tiszteletjegy az Abaligeti barlangba, 10 db Abaligeti barlang és Denevérmúzeum tájékoztató, 10 db Natura kódex gyerekeknek, 10 db Felszín alatti természeti kincseink c. kiadvány Magyarország látogatható barlangjairól, 10 db denevéres Abaligeti Denevérmúzeum hűtőmágnes, 10 db DDNI kitűző a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság felajánlásával
- 3 db családi belépőjegy a Magyar Természettudományi Múzeum állandó és időszaki kiállításaira, valamint tagintézményeibe: a Mátra Múzeumba és Bakonyi Természettudományi Múzeumba
-1 db Felfedezések a föld alatt c. könyv a foldalatt.hu felajánlásával
- 4 db Tér és idő határán - A bükki nemzeti park c. könyv, 20 db matrica, 6 db fejlámpa, 6 db iránytűvel ellátott hőmérős kulcstartó, 10 db Szent István-barlang c., 10 db Anna-barlang c., 10 db Karszt és élővilága c. kiadvány a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának falajánlásával
- 10 db Barangolások Béka Borival a Börzsönyben c. foglalkoztató füzet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság falajánlásával
-10 db A barlang, 10 db A mező, 15 db Gólyamánia c játékos természetismereti foglalkoztató füzet, 1 db Baradla-barlang családi belépő az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság felajánlásával
-2 db egy személyes belépő és egy családi belépő a szilvásváradi Archeoparkba
-1 db természeti értékeket felvonultató bélyegalbum a Karsztvízgazda Bt. felajánlásával
- egyéb meglepetés ajándéktárgyak, kiadványok
Amennyiben a díjkiosztón a helyezett személy vagy hozzátartozója nem tud megjelenni, ajándékait személyesen, egyéni megbeszélés alapján szeptemberig tudjuk átadni.
Jogi feltételek: A pályázat benyújtásával a pályázó, illetve törvényes képviselője elfogadja a pályázati kiírás feltételeit, hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület az általa kiválasztott műveket felhasználja, kiállítsa, közzétegye és internetes felületein feltüntesse a pályázó nevét, korát, helyezését és az alkotás címét. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályamunkákat nem áll módunkban visszajuttatni.
Egyéb információt Lénárt Ibolya nyújt a speleomyotis2@gmail.com e-mail címen.
Jó munkát, eredményes felkészülést kíván a Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület!
Támogatóink:
- Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat
- Magyar Természettudományi Múzeum
- Bükki Nemzeti Park Igazgatósága
- Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
- Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
- Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
- foldalatt.hu
- Explo.hu
- Karsztvízgazda Bt.
- Archeopark
http://speleo.hu

plakat2017.jpg fejlec.xlsIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum