Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pályázat a 2009. év II. félévére a továbbképzési jegyzékben szereplő, indítási engedéllyel rendelkező 30 órás akkreditált magyarországi pedagógus-továbbképzéseken való részvételre
Kiíró:
Oktatási és Kulturális Minisztérium; Balassi Bálint Intézet
Határidő:
04/30/2009
Érvényes:
04/30/2009
Tárgymutató:
pedagógus-továbbképzéseken való részvétel
Pályázhat:
a. azok a határon túli magyar pedagógusok, akiknek a pedagóguskedvezmények igénybevételére vonatkozó jogosultságát az érvényesítő matricával ellátott magyar igazolvány igazolja,
b. nemzetközi szerződés alapján a szomszédos állam alap-középfokú intézményében magyar nyelven vagy a magyar kultúra tárgyában oktató pedagógusok, akiknek jogosultságát a külképviselet által kiállított igazolás, valamint a személyazonosításukra alkalmas okmány együttesen igazolja,
c. a titkárság támogatása alapján a Kedvezménytörvény hatálya alá tartozó országok azon határon túli magyar pedagógusai, akik kettős állampolgárságuk miatt nem jogosultak a Magyar igazolvány vagy a Magyar hozzátartozói igazolvány és a pedagógus kedvezményekre való jogosultság hatósági igazolására, amennyiben igazolják, hogy pedagógus munkakörben dolgoznak
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériumának Határon Túli Magyarok Titkársága
a Balassi Intézet közreműködésével
a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény 11.§-a értelmében
2009. év II. félévére a továbbképzési jegyzékben szereplő, indítási engedéllyel rendelkező 30 órás akkreditált magyarországi pedagógus-továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget

A jelentkezéseket a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma által működtetett szakmai tanácsadó testület, az Oktatási Tanács megbízásából Romániában a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Szlovákiában a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Horvátországban a Horvátországi Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma közösen, Ukrajnában a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Szlovéniában a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, Szerbiában a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete gyűjti össze.

Általános tudnivalók:
- Jelentkezhetnek:
a. azok a határon túli magyar pedagógusok, akiknek a pedagóguskedvezmények igénybevételére vonatkozó jogosultságát az érvényesítő matricával ellátott magyar igazolvány igazolja, b. nemzetközi szerződés alapján a szomszédos állam alap-középfokú intézményében magyar nyelven vagy a magyar kultúra tárgyában oktató pedagógusok, akiknek jogosultságát a külképviselet által kiállított igazolás, valamint a személyazonosításukra alkalmas okmány együttesen igazolja,
c. a titkárság támogatása alapján a Kedvezménytörvény hatálya alá tartozó országok azon határon túli magyar pedagógusai, akik kettős állampolgárságuk miatt nem jogosultak a Magyar igazolvány vagy a Magyar hozzátartozói igazolvány és a pedagógus kedvezményekre való jogosultság hatósági igazolására, amennyiben igazolják, hogy pedagógus munkakörben dolgoznak.
- A továbbképzések jegyzéke megtalálható a http://www.oh.gov.hu honlapon. (Közoktatás/Hatósági nyilvántartások/Pedagógus-továbbképzés jegyzéke/Továbbképzési jegyzék.)
- A magyarországi továbbképzés beiratkozási költségének legfeljebb 10%-a a jelentkezőt terheli, a kötelezettség vállalásáról a pályázó a jelentkezési lapon aláírásával nyilatkozik. A beiratkozási költség előreláthatólag a 2000-3000 forint közötti összeget nem haladja meg.
- A 30 órás magyarországi továbbképzés egyéb költségei (szállás, étkezés) nem terhelik a résztvevőt. Amennyiben a jelentkező igényli, úgy a továbbképzés szervezője, a Balassi Intézet megtéríti részére a továbbképzés során felmerült utazási költségét, mely nem lehet több az adott viszonylatra vonatkozó vasúti 2. osztályú teljes árú menetjegy áránál.
- A pályázatokat kizárólag az Oktatási és Kulturális Minisztérium Határon Túli Magyarok Titkársága adatlapján (letölthető a http://www.okm.gov.hu oldalról) lehet benyújtani; a több képzésre történő jelentkezés külön-külön jelentkezési lapon történik.
- A jelentkezés benyújtásának határideje 2009. április 30. A jelentkezéseket a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Szövetségéhez, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumához, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséghez, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösséghez, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületéhez, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületéhez kell eljuttatni.
- Az oktatási és kulturális miniszter által meghatározott, a határon túli magyar pedagógusok továbbképzésére rendelkezésre álló éves keretszám elosztása a beérkezett kérelmek számának ismeretében, a rangsorolás elveinek figyelembe vételével az Oktatási Tanács javaslata alapján történik 2009 májusában.
- Az a) b) pont alapján jelentkezésre jogosultak közül az elbírálásnál a továbbképzés szervezője előnyben részesíti azt, aki
a. még nem vett részt magyarországi továbbképzésben, de a hazai továbbképzéseknek résztvevője volt,
b. aki régebben vett részt magyarországi pedagógus továbbképzésben.
- A részvételből való kizáró általános feltételek:
a. a határidőn túl benyújtott, valamint a tartalmilag hiányos jelentkezések érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerülnek,
b. nem támogatja az Oktatási Tanács és a továbbképzés szervezője annak a pedagógusnak a jelentkezését, aki a 2008. évi magyarországi továbbképzésen várható távolmaradásáról semmilyen tájékoztatást nem küldött a szervező intézetnek, illetve a képző intézménynek, s ezzel a várólistán szereplő pedagógusokat megfosztotta a részvétel lehetőségétől.
- A jelentkezések elbírálásáról a továbbképzések szervezője, a Balassi Intézet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Horvátországi Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete közreműködésével 2009. május 31-ig értesíti a jelentkezőt.
- A továbbképzés elvégzéséről a képző intézet igazoló iratot ad ki, amennyiben a résztvevő eleget tesz a részvételi és tartalmi követelményeknek: részvétel az előadások legalább 90%-án, a képzés végén egy rövid dolgozat megírása a továbbképzésen elhangzottaknak a saját tanítási gyakorlatban történő felhasználásáról, hasznosításáról.

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési lapIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum