Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Mese- és novellaíró pályázat
Kiíró:
Magyar Tolkien Társaság
Határidő:
10/25/2020
Érvényes:
10/25/2020
Tárgymutató:
mese- és novellaírás
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Mese- és novellaíró pályázat

A Lassi Laurië szerkesztősége pályázatot hirdet J. R. R. Tolkien életéhez vagy műveihez kapcsolódó tematikus mese vagy novella írására.
Pályázati határidő: 2020. október 25.

A pályázaton indulhat bárki, aki nem vesz részt a pályázat szervezésében, lebonyolításában, elbírálásában. A pályázat anonim módon kerül elbírálásra, egy pályázó több pályaművet is benyújthat.

A pályaművel kapcsolatos elvárások:
- Terjedelem: kb. 3000-18 000 leütés
- Tematika: A pályamű egyértelműen, lényegét tekintve kapcsolódjon akár Középfölde történetéhez, akár J. R. R. Tolkien más fikciós műveihez, akár J. R. R. Tolkien életéhez, és tartsa tiszteletben ezek ismert elemeit.
- A pályamű legyen a pályázó korábban nem publikált saját szellemi terméke.
- A pályázatra magyar nyelvű alkotásokat várunk, fordítással a szerző és a fordító közös munkaként nevezhet.

A pályázás módja:
A pályaműveket e-mailben kell elküldeni lassi.szerkesztoseg@tolkien.hu e-mailcímre legkésőbb a pályázati határidő napján (2020. 10. 25.) éjfélig. Az e-mailhez a pályaművet szöveges dokumentum (doc, docx, odt, rtf, txt) fájlként kell csatolni. A fájlban csak maga a pályamű szerepeljen (címmel együtt), egyéb megjegyzés, az alkotó neve/művészneve ne! Az e-mail szövegében tüntesd fel azt a nevet, amelyet az eredményhirdetésnél, illetve az alkotás publikálásakor használjunk az alkotó megnevezéseként (ez lehet becenév vagy művésznév is, nem kötelező a hivatalos név: a szokásos forma a teljes név és becenév). Ha több alkotással is indulsz, akkor minden pályaművedet ugyanarról az e-mailcímről, ugyanazzal az alkotói névvel küldd be! (14-18 év közötti pályázók esetén a pályamű beküldéséhez szükséges a törvényes képviselő hozzájárulása, 14 év alatti pályázó esetén pedig kérjük, hogy a törvényes képviselő küldje be a pályaművet a pályázó nevében.)

A résztvevő (illetve törvényes képviselője) a pályamű beküldésével elfogadja a pályázati kiírásban foglaltakat, és hozzájárul, hogy a Magyar Tolkien Társaság a beküldött pályaművet térbeli és időbeli korlátozás nélkül térítésmentesen felhasználja termékein és kiadványaiban. A pályázat lezárása után az e-mailben megadott nevet vagy művésznevet az alkotóként való megnevezés jogának biztosítása céljából időbeli korlátozás nélkül megőrizzük az alkotások mellett.
Kérjük, hogy a pályamű beküldésekor az e-mailben egyértelműen nyilatkozz arról, hogy az e-mailcímedet a neved és az alkotásod mellett megőrizhetjük-e a mű esetleges későbbi publikálásával kapcsolatos kommunikáció céljából! (Amennyiben nem járulsz hozzá az e-mailcím megőrzéséhez, nem tudunk tájékoztatni a mű publikálása esetén.)

Határidő: 2020. október 25. (vasárnap)

A pályázat értékelése:
A pályaműveket a szerkesztőség által felkért zsűri anonim módon fogja elbírálni, és legjobb belátása szerint első, második, harmadik helyezést, illetve különdíjat ítélhet oda. Eredményt várhatóan a Lassi Laurië következő számában hirdetünk, a díjak átadására a következő Tolkien Napon vagy más hasonló rendezvényen kerülhet sor.
A pályázat első (vagy első három) helyezettjének díja a Magyar Tolkien Társaság kiadványait tartalmazó ajándékcsomag. A zsűri fenntartja a jogot, hogy ne hirdessen első helyezettet. A legjobb pályaműveket publikáljuk a Lassi Laurië magazinban és/vagy a Tolkien.hu portálon.
A pályázat eredményéről a pályamű beküldésekor használt e-mailre válaszolva küldünk tájékoztatást.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel nyugodtan keressetek meg minket a lassi.szerkesztoseg@tolkien.hu e-mailcímen.
https://www.tolkien.hu/mtt/item/3268-mese-novella-palyazat

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum