Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Egyedül nem megy! filmpályázat - szelektív hulladékgyűjtés
Kiíró:
Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség
Határidő:
02/01/2015
Érvényes:
02/01/2015
Tárgymutató:
filmkészítés, szelektív hulladékgyűjtés
Pályázhat:
fiatal, tehetséges filmkészítők
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) meghosszabbította Filmpályázata jelentkezési határidejét: 2015. február 1-ig várja a kisfilmeket a megmérettetésre.
A legjobb fiatal alkotókat majd kétmillió forinttal díjazzák
Újra meghirdeti Filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). Az immár második alkalommal megvalósuló megmérettetés, amelynek mottója: "Egyedül nem megy!", célja, hogy fiatal, tehetséges filmkészítők segítségével vigye közelebb az emberekhez a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat. A beérkező pályamunkákat idén is neves szakemberekből - többek között, mint Vadon János és Novák Péter - álló zsűri értékeli majd, a legjobb filmek készítői között összesen majd kétmillió forintot osztanak szét. A korábbinál jóval nagyobb volumenű filmpályázatra bevezetésként a Halálos hulladék 3. című filmtrailer toborozza az alkotókat.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) egyik alapfeladata a társadalmi szemléletformálás, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése hazánkban. Mivel azonban ez egy nagyon lassú, csak hosszú távon eredményt hozó folyamat, az OHÜ a lehető legtöbb módon és a legtöbb embert mozgósítva - jelen esetben népszerű médiaszemélyiségeket és fiatalokat bevonva - igyekszik gyorsítani a folyamaton. Az ő szerepük azért kiemelkedően fontos, mert egyrészt a tevékenységükkel formálják a közvéleményt, másrészt a környezettudatos életvitel fiatalok körében való elterjesztése vezethet igazi eredményre a szemléletformálás és a fenntartható fejlődés terén.

Az OHÜ két kategóriában várja az eredeti, kreatív alkotásokat az idei Filmpályázatára. A LOL - Sírva nevettess! kategóriában vicces, "rekeszizomrángást" előidéző, míg az OMG - Ezdedurva! kategóriában megdöbbentő, "szemelkerekedést" okozó filmekkel jelentkezhet bárki, aki fiatalnak érzi magát.
A készülő alkotások bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhatnak, az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig. A legfontosabb figyelembe veendő szempont a készítők számára, hogy az alkotásuk újszerű és lendületes legyen. A cél az, hogy a filmek segítsenek abban, hogy hazánkban minél többen felismerjék szerepüket környezetünk megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében.

A beérkező pályamunkákat neves szakemberekből - mint Vadon János rádiós műsorvezető, és Novák Péter színész, műsorvezető, zeneszerző - álló zsűri értékeli majd. A legfeljebb 2 perc hosszúságú alkotásokat 2015. február 1-ig lehet beküldeni a filmpalyazat@ohukft.hu e-mail címre.
A zsűri mindkét kategóriában a három legjobb filmet jutalmazza: az első helyezett 500 000 Ft, a második helyezett 250 000 Ft, a harmadik pedig 100 000 Ft értékű díjat kap, ill. egy 50 000 Ft értékű Különdíjat is odaítélnek majd.

Az OHÜ idei Filmpályázatát az első, tavalyi megmérettetés egyik nyertes stábja segít népszerűsíteni. Vadon János bevonásával Barbalics Máté és Polhodzik Ádám elkészítette a Halálos hulladék 3. című filmtrailert, amelyben a PET-palackok által leigázott bolygón a lázadók, azaz az emberek, megpróbálják visszaszerezni otthonukat, a Földet.
Beadási határidő: 2015. február 1.
http://szelektalok.hu/filmpalyazat2014/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum