Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Keressük 2018 legjobb diétás közétkeztetőit!
Kiíró:
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
Határidő:
06/15/2018
Érvényes:
06/15/2018
Tárgymutató:
legjobb diétás közétkeztető
Pályázhat:
Minden hazai közétkeztetésben részt vevő főzőkonyha, amely részt vesz a 4-14 éves korú gyermekek közétkeztetésben
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Fókuszban a speciális diétás étkezés és az ehhez kapcsolódó étlaptervezés.
Keressük 2018 legjobb diétás közétkeztetőit!

A közétkeztetés minőségét javító kampányt hirdet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a gyermekek iskolai étkezését biztosító cégektől olyan recepteket várunk, melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport, a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek étkezési igényeire kínálnak megoldást.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2016-ban útjára indította az "Élj könnyebben” közétkeztetői kampányát, amely keretében kerestük az "Ország Legjobb Közétkeztetőjét”, valamint a "TOP 50 menzaételt”. Ezen kategóriák nyerteseinek kiválasztásához a diákok segítségét kértük. Ebben az évben, 2018-ban a kampány tovább folytatódik, a jelenleg meghirdetett pályázat során a speciális diétás étkezésre és az ehhez kapcsolódó étlaptervezésre fókuszálunk.

A pályázat célja:
Az OGYÉI kiemelt figyelmet szentel a közétkeztetés kapcsán arra, hogy folyamatosan megismerje és megismertesse a lakossággal a hazai közétkeztetői jó gyakorlatokat. Azért, hogy ezen módszerek tárházát bővítsük és mindenki számára elérhetővé tegyük, ebben az évben keressük azokat a közétkeztetőket, akik kiemelt figyelmet szentelnek a speciális diétára szoruló (tejfehérje-, gluténérzékeny, cukorbeteg) gyermekek étkezési igényeinek kielégítésére.

A pályázat tárgya:
Az OGYÉI három különböző diétában (vagylagosan) várja az étlapokat, nyersanyagkiszabatokat és a hozzájuk kapcsolódó receptleírásokat, fényképekkel együtt,az alábbi követelményeknek megfelelve:
- a beküldött pályázat tejfehérje-allergiásoknak vagy gluténérzékenyeknek, vagy cukorbetegeknek szánt diétás étkezésre vonatkozik;
- megfelelnek a diétára vonatkozó diétás étrendtervezés szabályainak;
- megfelelnek a közétkeztetésre vonatkozó 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírásainak;
- az étlap 10 napos háromszori étkezésre tervezett étrendet tartalmaz, 10 fős nyersanyag-kiszabattal;
- a cukorbetegeknek szánt ételsor esetében a tízórai 25 gramm, az ebéd 60 gramm, az uzsonna 25 gramm szénhidrátot tartalmazzon;
- az étlapon feltüntetett ételek lehetőség szerint korszerű konyhatechnológiával készíthetők;
- az ételek alapanyagaikban változatosak;
- a tervezésnél figyelembe veszik az idényszerűséget;
- a tervezésnél figyelembe veszik a napi nyersanyagnormát (a háromszori étkezésre max. 500 Ft/fő)

Pályázók köre:
Minden hazai közétkeztetésben részt vevő főzőkonyha, amely részt vesz a 4-14 éves korú gyermekek közétkeztetésben. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. (Pl. külön készít tejallergiára vonatkozó étrendet és recepteket, és külön nyújt be pályázatot a cukorbeteg gyermekek diétás étrendjére vonatkozóan.)
Benyújtandó dokumentumok:
A pályázathoz a következő dokumentumokat kell csatolni a kiválasztott diétás étkezéshez kapcsolódóan:
- kitöltött pályázati adatlap (sablon szerint)
- 10 napos háromszori étkezésre tervezett étrendet tartalmazó, a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben előírtaknak megfelelő étlap a kiválasztott speciális diétára vonatkozóan korosztályi és évszakmegjelöléssel (word/pdf formátum, sablon szerint)
- a 10 napos háromszori étkezésre tervezett étrendben szereplő ételek receptje, 10 fős nyersanyag-kiszabattal (word/pdf formátum, sablon szerint)
- a fenti receptekből készült ételek saját, jogdíjmentes fényképei (minimum 1600×900 pixel, jpg fájlformátum)

A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje:
A pályázat magyar nyelven a következő e-mail címre nyújtható be: info@merokanal.hu
A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 2.-2018. június 15.
Személyes benyújtásra nincs lehetőség. Hiányos vagy nem megfelelő formátumban vagy tartalommal küldött pályázat esetén egyszeri hiánypótlásra van lehetőség.

Pályázatok értékelése:
A szakemberekből álló zsűri a recepteket beküldők közül diétás étkezésenként 3-3 pályázót, csapatot választ ki pontozással, meghatározott értékelési szempontrendszer alapján. A továbbjutó pályázók listáját a http://www.merokanal.hu oldalon közzétesszük. A zsűri a továbbjutó pályázók által beküldött étlapról kiválaszt egy-egy főétkezésre (ebéd) felszolgálandó receptet, melyet a csapatok egy sajtónyilvános főzőverseny keretén belül készítenek el. A főzőversenybe kerülő csapatok létszáma maximum 3-3 fő lehet.
A főzőverseny és egyben fődíj nyertesei (diétatípusonként 1 nyertes) a szakmai zsűri, illetve a lakosság köréből meghívott, adott diétára szoruló gyermekek és szüleik által adott pontszámok alapján kerülnek kiválasztásra a következő kritériumok alapján: íz, illat, állag, szín, a tálalás módja, az étel összbenyomása. A főzőverseny és díjátadás tervezett időpontja: 2018. október

Díjazás:
- A 3 kategóriában 1-1-1 nyertes csapat részére odaítéljük a "2018 legjobb diétás közétkeztetője” címet
- A 3 nyertes csapat számára csapatépítő tréninget szervezünk
- A 3 nyertes csapattal interjút készítünk, amelyet publikálunk a http://www.merokanal.hu oldalon

Egyéb információ:
A pályázat során beérkezett, a szakmai zsűri által kiválasztott recepteket az OGYÉI elérhetővé teszi a http://www.merokanal.hu weboldalán, ezzel is segítve a közétkeztető cégeket abban, hogy kínálatukat bővítve, minél többféle speciális táplálkozási igényt kielégítő ételt tudjanak étlapjaikon felvonultatni. Ily módon a nyersanyagokat, konyhatechnológiai műveleteket, tálalási módszereket is magába foglaló pályázat eredményeképp a jó gyakorlatok más közétkeztető számára is elérhetővé válnak.
Fontos! A pályázó a pályázatának benyújtásával egyidejűleg hozzájárul a beküldött receptek és kapcsolódó fényképek http://www.merokanal.hu oldalon való közzétételéhez.
További felvilágosítás:
Kontakt: Márta Melinda, OGYÉI Kommunikációs Iroda
E-mail: info@merokanal.hu
Telefon: (06 1) 886-9300/218 mellék
https://merokanal.hu/fokuszban-a-specialis-dietas-etkezes-es-az-ehhez-kapcsolodo-etlaptervezes-keressuk-2018-legjobb-dietas-kozetkeztetoit/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum