Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A fény mestere - master of light 2017
Kiíró:
Lisys-Project Kft.
Határidő:
02/18/2018
Érvényes:
02/18/2018
Tárgymutató:
nívódíj, A fény mestere
Pályázhat:
minden Magyarországon életvitel-szerűen dolgozó személy vagy alkotóközösség
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"A FÉNY MESTERE - MASTER OF LIGHT 2017”
A Nívódíjat a Fény Nemzetközi Éve alkalmából 2015-ben alapította és támogatja
a LISYS-PROJECT Kft..

A Különdíjak támogatói a Provim Kft., a Magyar Belsőépítész Egyesület
és a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más, kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, és a legkiemelkedőbbnek A Fény Mestere - Master of Light díj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a magyarországi világítási kultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdították
- integráló gondolkodásmóddal,
- újfajta, magasabb minőséget célzó tervezési módszerekkel,
- világítástervezéssel kapcsolatos kutatási eredménnyel,
- új szakmai szemlélettel,
- új, saját fejlesztésű világítási eszközzel vagy világításban használható tárggyal, technológiával
- vagy egy komplex tervezési folyamat akár egy kis részletében a fentiek bármelyikének létrehozásával
- meghatározó tényezővé teszik a világítást az épített környezet részeként vagy
- alkotásuknak élménynövelő ereje van.

A PÁLYÁZÓK KÖRE
- A pályázaton minden Magyarországon életvitel-szerűen dolgozó személy vagy alkotóközösség részt vehet. A Pályázók bármely 2015-ben, 2016-ban vagy 2017-ben Magyarországon megépült, nívós kialakítású világítási berendezést is magába foglaló munkával, képzőművészeti alkotással, tárggyal, munkamódszer projekten keresztüli bemutatásával elindulhatnak, függetlenül attól, hogy annak tervei korábban mikor készültek el.
- A díj alapítója, annak munkatársai, továbbá a zsűri tagjai a pályázaton nem vehetnek részt.
- Egy Pályázó vagy alkotóközösség egy munkával pályázhat a díjra az adott évben. Ugyanakkor lehetőség van rá, hogy a Pályázó vagy az alkotóközösség ugyanazt a pályaművet egymást követő években is nevezze.

BEADANDÓ PÁLYÁZATI ANYAG
Ha a díjra világítási tervvel vagy beépülő alkotással, eszközzel kívánnak pályázni, akkor koncepciótervet és annak megvalósulását bemutató anyagot kell benyújtani. Fontos, hogy a tervezett objektum 2015-ben, 2016-ban vagy 2017-ben a tervezett világítási berendezéssel együtt dokumentálhatóan elkészüljön.
A pályázati anyagnak minden esetben az alábbiakat kell minimálisan tartalmaznia:
- kitöltött nevezési lap és mellékelt fényképek VAGY
- külön lapon a pályaműnek a pályázat célkitűzése szempontjából való összefoglalása legfeljebb 100 szóban
- nyilatkozat arról, hogy a beadott pályázati anyag a Pályázó szellemi terméke
- a megvalósult világítási berendezésről készült fotókjpeg-ben, vagy ha a műfaja úgy kívánja meg, más digitális formátumok (pl. video vagy panoráma)
Ha a pályaművekből kiállítást rendezünk, azok a pályaművek vesznek részt a kiállításon, amelyekről a Pályázó kivonatot készít erre a célra, és POSTER.PDF filenévvel feltölt a pályázással egy időben. A kivonat az alábbiaknak megfelelő anyag:
- 1 vagy 2 oldal A2 méretű pdf formátumú fekvő elrendezésű lap
- benne szereplő vonalas rajzok vektoros formátumúak
- benne szereplő raszterképek legalább 300 dpi felbontásúak
- nincs benne kifutó kép

KIÍRÓ, NEVEZÉSI DÍJ
2017-ben a Nívódíj kiírója a díj alapítója és támogatója, a LISYS-PROJECT Kft. Idén szakmai Támogatók és partnerek is csatlakoztak a díjhoz, amely partnerek Különdíjak odaítélését támogatják az alábbiak szerint:
- A Fény Mestere 2017 - Provim Mesterdíj a Provim Kft. támogatásával
- A Fény Mestere 2017 - Design Különdíj a Magyar Belsőépítész Egyesület támogatásával
- A Fény Mestere 2017 - Fénytechnikai tervezés, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának Különdíja, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának támogatásával
A pályázatra bruttó 10 000 Ft nevezési díjjal lehet benevezni (akár önálló tervező, akár alkotóközösség pályázik), amelyet a pályázó az alapító 10403758-50526684-75691000 számú bankszámla számára utal el (akár önálló tervező, akár alkotóközösség pályázik). A nevezési díj egyben feljogosítja a Pályázót, hogy 3 fővel részt vegyen az ünnepélyes díjátadón és az azt követő fogadáson. A nevezési díjat a pályázat benyújtásával egy időben kell a Pályázónak a kiíró számlájára átutalnia. A kiíró a pályázati díj befizetéséről számlát küld a Pályázónak.
A benyújtott pályaművek automatikusan indulnak a Nívódíj mellett a meghirdetett Provim Mesterdíjért, a Design Különdíj és a Fénytechnikai Tervezés Különdíjért, nincsen szükség külön jelölésre vagy a pályázati anyag többszöri feltöltésére. Egy pályázat több díjat is nyerhet (pl. Nívódíjat és bármely Különdíjat is egy adott évben).

A GYŐZTES PÁLYAMŰ DÍJAZÁSA
A Nívódíjat egy pályamű kaphatja meg. A győztes pályaművet benyújtó Pályázó összetett díjazásban részesül, mely az alábbiakból áll:
- 600 000 Ft pénzjutalom
- Szakmai utazás a világhírű mulhouse-i Musée de l’Impression sur Etoffes textilminta-múzeumba, valamint ismerkedés a világelső Barrisol fólia-rendszereinek gyártási titkaival
- "A FÉNY MESTERE 2017” elismerő oklevél
- "A FÉNY MESTERE 2017” felirattal ellátott emlékdíj
- Minden kommunikációjában jogosult használni A Fény Mestere - Master of Light 2017elnevezést

A DÖNTŐBE (SHORTLIST) KERÜLT PÁLYAMŰVEK DÍJAZÁSA
A döntőbe (shortlist) került pályázók mindegyike meghívást kap egy szakmai utazásra, mely a világhírű mulhouse-i Musée de l’Impression sur Etoffes textilminta-múzeumba szól, továbbá az utazás alatt lehetőség lesz megismerkedni a világelső Barrisol fólia-rendszereinek gyártási titkaival is.
Ezen felül minden kommunikációjában jogosult használni A Fény Mestere - Master of Light 2017 shortlisted elnevezést.

A PÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSA
A pályázat lebonyolításának folyamata az alábbi:
- a Pályázó a afenymestere.hu oldalon található pályázati leírás alapján tud pályázni a honlapról letölthető, kitöltött nevezési lap és fényképek egyidejű feltöltésével
- a Pályázó a honlap "Pályázok” menü pontja alatt megadja személyes adatait és a számlázáshoz szükséges információkat, majd ugyanezen a felületen feltölti nevezési lapját és a pályázathoz kapcsolódó képeket, videókat
- a Pályázat feltöltését követően annak módosítására nincs lehetőség. A pályázatok feltöltésének határideje február 18.
- a pályázat sikeres feltöltéséről Pályázó megerősítő visszajelzést kap
- a Pályázó befizeti a pályázati díjat a 10403758-50526684-75691000 bankszámlaszámra, amelyről a Lisys-Project Kft. számlát állít ki
- a pályázatok számának függvényében a zsűri shortlist-et (válogatást) készít február 28-ig, és ezt követően a listát a díj honlapján, a díj Facebook oldalán és a médiatámogatók felületein közzéteszi. A Fény Mestere - Master of Light 2017 nívódíj győztese a shortlistre kiválasztott pályaművek közül kerül ki.
- döntést a zsűri a tavaszán megrendezésre kerülő díjátadón hozza meg, miután meghallgatta a shortlistre került pályaművek benyújtóinak maximum 5 perces prezentációját.

A ZSŰRI ÖSSZETÉTELE
A díj odaítélése kizárólag szakmai alapon történik, minden üzleti érdektől mentesen. A pályázatokat széles szakmai elismertségnek örvendő zsűri bírálja el. A díj alapítójaként a LISYS-PROJECT Kft. a díj odaítélésében, a zsűrizésben nem képviselteti magát, ugyanakkor az előző év nyertes Pályázóját a kiíró felkéri a zsűriben való részvételre.
A szakmai zsűri tagjai:
- Timóczki-Nagy Márton, Healium Decoration alapítója, a tavalyi győztes pályamű egyik megalkotója
- Kádár Bálint, építész, a KÉK alapítvány elnöke
- Csontos Balázs, a Vígszínház világítástervezője
- Haász Ferenc, a Madebylight alapítója
- Somogyi Krisztina, vizuális intelligencia-kutató
- Szemerey Samu, építész
A zsűri a tagjaiból Elnököt választ, aki a zsűrit és annak döntését képviseli, valamint a díjátadó gálán a nyertes Pályázót bejelenti, a pályázatokat általánosan értékeli. A zsűri a pályázatok értékelésének pontrendszerét maga határozza meg oly módon, hogy a kiírás céljait és szellemiségét magába foglaló értékelési szempontrendszert állít fel, és annak mentén bírálja el a pályázatokat.

A PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE
- a pályázat tárgya (a prezentált terv, koncepció, tárgy, berendezés, ötlet) mennyire innovatív, milyen újdonságot mutat be
- a pályázó mennyire járta körül a témát, mennyire mélyült el a kérdésben, hogy a benyújtott megoldással álljon elő
- a pályázat tárgya (a bemutatott terv, koncepció, tárgy, berendezés, ötlet) milyen kulturális értéket képvisel, hogyan és mennyiben járul hozzá a hazai világítási kultúra fejlődéséhez
- a pályázat tárgya mennyire értékteremtő és értékálló
- a pályázat tárgya (a prezentált terv, koncepció, tárgy, berendezés, ötlet) lehet-e alapja új szakmai sztenderdeknek, mennyire példaértékű
- a pályázat tárgya a saját területén mennyire hiánypótló
- a benyújtott pályázat és annak tárgya mennyire kidolgozott, milyen részletességgel kerül bemutatásra

- A DÍJ ÁTADÁSA
- Az alapító szándéka, hogy a díj átadására 2018. tavaszán ünnepélyes keretek között kerüljön sor.
- Az alapító célja, hogy a díj átadására a lehető legszélesebb szakmai kör részvételével, valamint a lehető legnagyobb sajtónyilvánossággal övezve kerüljön sor.
- A nyertes pályázatot a zsűri Elnöke nevezi meg, a díjat a díj alapítójának képviselője adja át.
http://afenymestere.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum