Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Stipendium Hungaricum ösztöndíj
Kiíró:
Tempus Közalapítvány
Határidő:
04/30/2015
Érvényes:
04/30/2015
Tárgymutató:
ösztöndíj, Stipendium Hungaricum
Pályázhat:
hallgatók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


Stipendium Hungaricum ösztöndíj

A Stipendium Hungaricum Magyarország Kormánya által, a "keleti és déli nyitás” külpolitikája jegyében alapított ösztöndíjprogram. A programot a 81/2015. (III. 31.) Kormányrendelettel módosított 285/2013. (VII. 26.) Kormányrendelet hívta életre.

A Stipendium Hungaricum program célja
A Stipendium Hungaricum program oktatáspolitikai célja, hogy az Európai Unió valamint az Európai Felsőoktatási Térség irányelveivel összhangban elősegítse a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését, minőségfejlesztését, erősítse a magyar tudományos elit nemzetközi kapcsolatait, növelje a felsőoktatási intézménynek kulturális sokszínűségét és népszerűsítse a világban a versenyképes magyar felsőoktatást.
A program külpolitikai és gazdasági céljai, hogy megalapozza a hazánkban végzett külföldi hallgatók személyes és szakmai kötődését Magyarországhoz, potenciálisan elősegítve a magyar sajátosságok és érdekek hazájuk elitjének körében történő megismertetését/megértetését, megalapozva ezáltal az adott országban hazánk gazdasági kapcsolatai fejlesztéséhez, piacra jutási törekvései támogatásához szükséges kapcsolati tőkét. Nem elhanyagolható tényező, hogy a külföldi hallgatók jelenléte az adott város és régió gazdasági fejlődését is pozitívan befolyásolja.
A program mindemellett hozzájárul a magyar kultúra, a magyar nyelv népszerűsítéséhez is, mivel a hallgatók egy része egyéves előképzést követően magyar nyelven kezdi meg tanulmányait.

Kiknek szól a Stipendium Hungaricum program?

A program két részből áll:
1. Egyéni pályázatok: Stipendium Hungaricum Ösztöndíjak
Magyarország és a partnerországok oktatásért felelős minisztériumai közötti nemzetközi megállapodások alapján az egyes partnerországok meghatározott számú kvótára jelölhetnek leendő hallgatókat Stipendium Hungaricum ösztöndíjra. A hallgatók a megállapodásban rögzített tudományterületeken, rész- vagy teljes képzésen vehetnek részt alap-, mester- vagy doktori szinten és felsőoktatási előkészítő tanulmányokon, ha felvételt nyernek az adott intézmény képzésére.
A jelenlegi pályázati kiírásban szereplő partnerországok listája letölthető innen.
További információ: www.stipendiumhungaricum.hu
2. Intézményi pályázatok: Képzések és felsőoktatási előkészítő tanulmányok
A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjra jelentkező hallgatók csak olyan alap-, mester- vagy doktori képzésekre és felsőoktatási előkészítő tanulmányokra nyerhetnek felvételt, amelyekre vonatkozóan a felsőoktatási intézmények sikeres pályázatot nyújtottak be Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok fogadására.
A Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok fogadására sikeresen pályázó intézmények képzésenként meghatározott hallgatói kapacitással pályáznak. A kapacitás szerinti hallgatói allokációról a hallgatói jelentkezések, a küldő partnerország jelölési rangsora, valamint az intézmény felvételi rangsora szerint, a hallgatói sokszínűség elvét figyelembe véve, a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma dönt.
A Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok fogadására sikeresen pályázó intézmények a fogadott ösztöndíjasok után önköltség-térítésben részesülnek. Egy-egy képzés önköltségét az intézmény a képzési pályázatban sávosan adja meg.
A Stipendium Hungaricum programban kizárólag Magyarországon akkreditált állami vagy egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények képzései vehetnek részt.
A képzési pályázatokat tekintve olyan, a magyar képzési rendszerbe tartozó alap-, mester- (osztatlan) és doktori képzéssel lehet pályázni
- amelynek magyarországi akkreditációja megtörtént
- és amely képzés idegen nyelven történő indítását az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vette (a képzés idegen nyelven történő indításának regisztrációját legkésőbb 2015. szeptember 1-jéig be kell mutatnia az intézménynek),
- amennyiben az intézmény az idegen nyelven indítandó képzésre a működési engedélye alapján elegendő kapacitással rendelkezik.
A felsőoktatási előkészítő pályázatok esetében a Balassi Intézet mellett a felsőoktatási intézmények is részt vehetnek.
A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást tett közzé a felsőoktatási intézmények részére a programban való részvételre a 2015/16-os és a 2016/17-es tanévben.

A pályázati felhívás teljes szövege letölthető.
A pályázati űrlap mintája letölthető. Az űrlapminta csak tájékoztatási célt szolgál, a pályázatot online kell benyújtani a http://www.stipendiumhungaricum.hu/intezmenyipalyazat oldalon.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. április 30. 12:00.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a shkepzes@tpf.hu e-mail címen tehetik fel.
http://www.tpf.hu/palyazatok/2962/stipendium-hungaricum

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum