Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
CEEPUS ösztöndíj kötelező az oktatási tevékenységgel, amelyhez társulhat kutatás, konferencián való részvétel is
Kiíró:
CEEPUS Magyarországi Iroda; Tempus Közalapítvány
Határidő:
10/31/2015, 11/30/2015
Érvényes:
11/30/2015
Tárgymutató:
CEEPUS ösztöndíj kötelező az oktatási tevékenységgel
Pályázhat:
- egyetemi vagy főiskolai oktatói, tanári főállású munkaviszony
- CEEPUS országbeli állampolgárság - ez alól kivételt jelentenek a CEEPUS hálózatok működésében részt vevő vendégoktatók, akik állampolgárságuktól függetlenül részt vehetnek az oktatói mobilitásban Equal Status dokumentum csatolásával (olyan dokumentum - letelepedési engedély, tartózkodási engedély, munkavállalási engedély, hivatalos bejelentett lakcímigazoló lap stb. - amely azt hivatott igazolni, hogy a pályázó jogszerűen és hosszú távon tartózkodik abban az országban, ahol pályázik)
- az adott hálózat intézményi koordinátorának vagy hálózati koordinátorának/partnerének támogatása.
- a minimum 5 munkanap alatt minimum 6 tanítási óra megtartása, és az ehhez kapcsolódó oktatási terv bemutatása a pályázatban
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

CEEPUS mobilitási pályázat kötelező az oktatási tevékenységgel,
amelyhez társulhat kutatás, konferencián való részvétel is.

Oktatóként egyéni mobilitási pályázat benyújtása kétféleképpen lehetséges:
1. Hálózati együttműködések keretén belüli mobilitások
A küldő intézmény által kiírt pályázati felhívásnak megfelelően a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását a hálózat helyi koordinátora végzi.
2. Hálózaton kívüli, freemover mobilitások
Ha az oktató a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemoverként van lehetősége bekapcsolódni a programba, amennyiben a hálózatok nem használták fel a rendelkezésükre álló kereteiket. Freemover pályázat beadására így kizárólag a második szemeszterre van lehetőség.

Az oktatói mobilitás célja
- kötelezően oktatási tevékenység, melyhez társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez kizárólagos cél nem lehet
- 5 munkanap alatt minimum 6 tanítási óra megtartása kötelező.

A megpályázható időszak
Az oktatói kiutazás időtartama minimum 5 munkanap (technikailag 1 hónap), maximum 10 hónap.

Az ösztöndíj elnyerésének feltételei
- egyetemi vagy főiskolai oktatói, tanári főállású munkaviszony
- CEEPUS országbeli állampolgárság - ez alól kivételt jelentenek a CEEPUS hálózatok működésében részt vevő vendégoktatók, akik állampolgárságuktól függetlenül részt vehetnek az oktatói mobilitásban Equal Status dokumentum csatolásával (olyan dokumentum - letelepedési engedély, tartózkodási engedély, munkavállalási engedély, hivatalos bejelentett lakcímigazoló lap stb. - amely azt hivatott igazolni, hogy a pályázó jogszerűen és hosszú távon tartózkodik abban az országban, ahol pályázik)
- az adott hálózat intézményi koordinátorának vagy hálózati koordinátorának/partnerének támogatása.
- a minimum 5 munkanap alatt minimum 6 tanítási óra megtartása, és az ehhez kapcsolódó oktatási terv bemutatása a pályázatban

Az oktatói mobilitási pályázatok beadásának határideje
- a tavaszi szemeszterre: október 31.
- freemoverként a tavaszi szemeszterre: november 30.

Az ösztöndíj mértéke
Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. Az aktuális összegekről bővebben a Központi CEEPUS Iroda honlapján (http://www.ceepus.info) tájékozódhat, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

A mobilitási pályázatok benyújtásának menete
A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapjára (http://www.ceepus.info), melynek lépései a következők:
1) Regisztráció: http://www.ceepus.info / Sign in / Click here to register / 2 oldalas regisztrációs lap kitöltése (személyes és intézméyi adatok) / email címre érkezett linkkel érvényesíteni a regisztrációt / Mobility opció
FONTOS! Regisztrálni csak egyszer kell, újbóli pályázás esetén is ugyanezt a logint kell használni!
Azon oktatóknak, akik hálózati pályáztok kapcsán már egyszer regisztráltak, a korábban kapott felhasználónevükkel és jelszavukkal bejelentkezve kiválasztaniuk a "register for mobility" opciót.
2) A pályázati űrlap kitöltése: felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezve: Mobility Desktop felület / Your mobility application / Academic year (legördülő menü) /Action / pályázati űrlap kitöltése
3) Dokumentumok feltöltése:
- Freemover: 1 db Teacher’s Letter fogadólevél
- nem CEEPUS ország állampolgára: Equal Status dokumentum
3) A pályázat véglegesítése: check & submit gomb

Online support: A központi iroda honlapján (jobb felső sarok) online chat helpdesk szolgáltatás működik angol és német nyelven. Kérjük, hogy technikai problémáikkal ezt a szolgáltatást vegyék igénybe!
A pályázat útja a pályázati felületre belépve nyomon követhető:
1. a jelentkező véglegesíti a pályázatát (státusz: submitted, waiting fot the nomination from the home PPU)
2. a küldő intézmény CEEPUS koordinátora nominálja a küldő ország Nemzeti CEEPUS Irodája felé (státusz: waiting for the nomination from the home NCO)
3. a küldő ország Nemzeti CEEPUS Irodája nominálja a fogadó intézmény CEEPUS koordinátora felé (státusz: waiting for the nomination from the host PPU)
4. a fogadó intézmény CEEPUS koordinátora nominálja a fogadó ország Nemzeti CEEPUS Irodája (státusz: waiting for the award from the host NCO)
5. a fogadó ország Nemzeti CEEPUS Irodája - végső döntés a pályázatról (státusz: awarded by host NCO/ rejected by host NCO)
6. Nyertes pályázat esetén a pályázónak az ösztöndíjat elfogadását online vissza kell igazolnia, az ösztöndíj csak ekkor lesz kifizethető (státusz: accepted by applicant)
A pályázat elfogadásának menete: Mobility desktop / Manage your mobility applications / Academic year (legördülő menü) / Name of network - open / Accept

Pályázati eredmények
A CEEPUS programban az ösztöndíjakról a végső döntést a fogadó ország nemzeti irodája hozza meg. A pályázók pályázatuk aktuális állapotát ellenőrizhetik a jelentkezési felületen. A pályázók az ösztöndíj megítéléséről (status: awarded by host NCO) vagy a pályázat elutasításáról (status: rejected by host NCO) rendszerüzenet kapnak a regisztrációkor megadott email-címre.

Beszámolási kötelezettség
Online Mobility Report kitöltése:
Az ösztöndíjasok kötelezettsége a hazaérkezéstől számított 2 héten belül a Központi CEEPUS Iroda honlapján (http://www.ceepus.info) elérhető elektronikus beszámolót kitölteni.
A Mobility report csak az online is elfogadott - Accepted by applicant státuszú - pályázatok esetében válik elérhetővé!
A Mobility Report kitöltésének menete: Manage your mobility applications / Academic year (legördülő menü)/ Name of network - open / Mobility Report - edit
Letter of Confirmation beszerzése:
Az ösztöndíjas külföldi egyetemen való tartózkodását igazoló dokumentum. A fogadó koordinátor tölti ki az online igazolást a pályázati felületen, és egy nyomtatott és aláírt példányt az ösztöndíjas oktató részére átad. A küldő hazai intézmény kérheti az igazolás bemutatását.

Freemover pályázatokra vonatkozó speciális szabályok
Freemoverként kizárólag a tavaszi félévre van mód pályázni, mivel a Nemzeti Irodák a freemover pályázóknak csak a hálózatokban korábban fel nem használt hónapkeret terhére osztanak ösztöndíjat. A szétosztható hónapok számát az adott fogadó ország tudja, és nem előbb, mint a második hálózati forduló elbírálását követően november végén.
A freemover oktatókra ugyanazok az ösztöndíjösszegek vonatkoznak, mint a hálózati mobilitásra.
A pályázati űrlap pontos kitöltését követően a pályázati anyaghoz feltöltendő dokumentum:
- Freemover Teacher’s Letter - 1 db fogadólevél a fogadóintézménytől
A formanyomtatvány letölthető a http://www.ceepus.info oldalról. Más dokumentummal nem helyettesíthető. A dokumentumot aláírással és intézményi pecséttel kell hitelesíttetni.
Ausztriába pályázók a dokumentumok feltöltése nélkül véglegesítik pályázatukat az online rendszerben. Ezt követően az osztrák Nemzeti Iroda meghatározza a rendelkezésükre álló szabad kvóták alapján a Freemover jelöltek körét, majd egy további státuszba ("upload documents”) továbbítja őket a ceepus.info-n. Az ilyen pályázóknak csak ezután kell feltölteni a szükséges fogadólevelet a fogadóegyetemtől.
Freemoverek esetében online Letter of Confirmation nem érhető el. Kérjük, hogy a TKA honlapjáról letölthető sablont használják.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum