Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pályára álltunk - elindultak a kizárólag Magyarországnak szánt űripari pályázatok
Kiíró:
Európai Űrügynökség
Határidő:
11/04/2015
Érvényes:
11/04/2015
Tárgymutató:
űripari pályázatok, Pályára álltunk
Pályázhat:
űrtevékenységet végző hazai vállalkozások és szervezetek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályára álltunk - elindultak a kizárólag Magyarországnak szánt űripari pályázatok

Magyarország idén novemberben válik teljes jogú tagjává a 21 tagországot számláló Európai Űrügynökségnek (ESA). A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közreműködésével az ESA azonban már kiírta a hazai űripari szektort ösztönző felzárkóztató pályázatokat. A kifejezetten magyar vállalkozásoknak szóló első kiírásnál a pályázatok benyújtási határideje 2015. november 4.
Új lehetőségek egész sora nyílik meg az űrtevékenységet végző hazai vállalkozások és szervezetek előtt, amikor Magyarország idén novemberben, a ratifikálási folyamat végén teljes jogú tagként csatlakozik az Európai Űrügynökséghez. A csatlakozási megállapodást idén februárban, Budapesten írta alá Jean-Jacques Dordain, az ESA akkori főigazgatója és Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.
Az ESA-tagság egyik nagy előnye, hogy az űrtevékenységben érdekelt kutató és a csúcstechnológiát előállító ipari szereplők pályázati úton részt vehetnek az országhatárokon átívelő, összeurópai űripari programokban.
A hazai vállalkozások minél hatékonyabb ösztönzésére az ESA és Magyarország kidolgozott egy Felzárkóztatási Programot. Hazánk tagságának első 6 évében, a "felzárkóztatási időszakban” az ESA külön pályázatokkal segíti a magyar kis- és középvállalkozásokat, kutatóhelyeket, hogy a magyar űripari szereplők számára zökkenőmentessé tegye az átmenetet a korábbi ESA együttműködési programok és a teljes jogú tagsággal járó előnyök között. 2015. szeptember 17-től a kizárólag magyarországi pályázókat célzó ESA kiírások regisztrációt követően folyamatosan elérhetők lesznek a következő weboldalon: http://emits.esa.int. Emellett természetesen a minden tagállam számára hozzáférhető pályázatok is megnyílnak a magyar űripari szereplők előtt.
A felzárkóztatási időszakban, szeptember elején az NFM ESA információs napot szervezett, amelyen az űrszektor szereplői számára elérhető pályázati lehetőségeket, a pályázás folyamatát és az ahhoz szükséges feltételeket ismertették a hazai űripari vállalkozások megjelent képviselőivel.
http://www.kormany.hu/hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum