Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
8. Ifjúsági Bolyai Pályázat
Kiíró:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Határidő:
10/24/2016
Érvényes:
10/24/2016
Tárgymutató:
hazai tudományos élet utánpótlásának biztosítása
Pályázhat:
2015/2016. tanévben hazai középiskolák nappali tagozatos képzésének utolsó három évfolyamán tanuló diák, továbbá a hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos, bármilyen szakirányú BSc képzésben és osztatlan orvos- és kétszakos tanárképzésben résztvevő magyar állampolgárságú hallgató
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Emberi Erőforrások
Minisztériuma
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghirdeti a 8. Ifjúsági Bolyai Pályázatot.

A meghirdetett pályázat a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban tanuló, a tudomány művelése iránt elkötelezett és meghatározott témában elmélyedni képes tehetséges tanulók és hallgatók támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázattal elő kívánja segíteni a hazai tudományos élet utánpótlásának biztosítását. A pályamunkák készítésekor tapasztalt, sikeres kutatók és a diákok új típusú kapcsolatával új alternatívák nyílnak meg a kutatásban az utánpótlás nevelésére.

Pályázók köre
Pályázhat a 2015/2016. tanévben hazai középiskolák nappali tagozatos képzésének utolsó három évfolyamán tanuló diák, továbbá a hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos, bármilyen szakirányú BSc képzésben és osztatlan orvos- és kétszakos tanárképzésben résztvevő magyar állampolgárságú hallgató. Pályázhat továbbá a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény 1.§ (1) bekezdésében megjelölt országokban magyar tannyelvű oktatásban részt vevő 10-12. évfolyamos tanuló, valamint a 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló, a felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező beiratkozott hallgató a képzés nyelvétől függetlenül.

2016. évi pályázat témáját Pál Csaba a Szegedi Biológiai Kutatóközpont biológusa, a 2015. évi Bolyai Díj kitüntetettje határozta meg.

Téma
Az evolúció elmélete és gyakorlati alkalmazásai
vagy
Mesterséges evolúció: Új baktériumok létrehozása és felhasználása az emberi életminőség javítására

A pályázat terjedelme
Az esszédolgozat terjedelme maximum 20 oldal lehet.(Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-szeres sortávolság). A dolgozat tartalmazzon címoldalt (jeligével), egy maximum egy oldalas rövid összefoglalót, tartalomjegyzéket és forrásmegjelölést (nem számítanak a 20 oldalas terjedelembe).

Tematikai követelmények:
A dolgozat tartalmazzon egy általános összefoglalást a vizsgált területről (maximum 5 oldalban). Az írásmű további része lehet egy életmű bemutatása, a téma aktuális problémái közül egynek vagy többnek a jellemzése, párhuzamba állítása. Továbbá a dolgozat témája vagy annak része is lehet egy kutatási terv elkészítése, esetleg saját vizsgálatok, avagy statisztikai elemzések bemutatása. A dolgozat mindenképp tartalmazzon saját ötleteket, esetleg kísérleti terveket a megjelölt témával kapcsolatosan.

A pályázat beküldésének határideje: 2016. október 24. (hétfő) (postabélyegző kelte).
A pályázat egy nyomtatott példányát és pdf fájlban mentett CD-n kell küldeni.
Kérjük, ne felejtse el mellékelni a kitöltött pályázati adatlapot!

Cím: Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-igazgatási Főosztály
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
A borítékon kérjük feltüntetni, hogy "Ifjúsági Bolyai Pályázat” és választott jeligéjét.

Az Ifjúsági Bolyai Pályázat díjazása
Az Ifjúsági Bolyai Pályázat középfokú nevelési-oktatási kategóriájának nyertese bruttó 500 ezer Ft pénzjutalomban részesül, továbbá a Bolyai-díjas tudós szakmai irányításával folytathatja kutatómunkáját.

Az Ifjúsági Bolyai Pályázat felsőoktatási kategóriájának nyertes pályázója egyrészt bruttó 500 ezer Ft pénzjutalomban részesül, továbbá a győztes hallgató a Bolyai Díjas tudós irányításával folytathatja kutatómunkáját.

Az Ifjúsági Bolyai Pályázat két nyertesének felkészülését, pályázatának elkészítését segítő tanár, oktató kiemelkedő munkája is elismerésben részesül. A két felkészítő a díjazott tanulóval, hallgatóval együtt kapja kézhez a jutalmát, amely mindkét kategóriához kapcsoltan egyrészt egy elismerő oklevél, másrészt bruttó 500-500 ezer Ft.

A pályamunkák értékelését bírálóbizottság végzi, melynek tagjait a hazai tudományos élet neves személyiségei közül az Oktatásért Felelős Államtitkár kéri fel, tagjai között helyet kapnak a kiválasztott téma szakértői is. Különösen indokolt esetben a bizottság a díjat megosztva is kiadhatja.

A benyújtott pályázatok az alábbi szempontok alapján kerülnek elbírálásra:
- a dolgozatban szereplő ötletek újszerűsége, eredetisége,
- az irodalmi adatgyűjtés eredményessége, alapossága,
- az eredmények érthető, tömör, világos ismertetése,
- a pályamunka esztétikai értéke.
A bírálóbizottság tagjai egyenként értékelik a pályázatokat, és 2016 novemberében nyilvános beszélgetésre (a pályamunka megvédésére) hívják meg a legreményteljesebb pályázatok készítőit.

Az ünnepélyes eredményhirdetés tervezett időpontja 2016. december

A pályázat elkészítéséhez minden segédeszköz használható.

A pályázóknak segítséget nyújt a Kutató Diákok Országos Szövetsége.
A http://www.kutdiak.hu/ honlapon elérhető a hazai felsőoktatásban dolgozó, a kutatásra vállalkozó középiskolások, hallgatók támogatását segítő oktatók névsora.

A pályázatról további információ kérhető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-igazgatási Főosztályán. (telefon: 06-1-795-4380).

Bolyai pályázat.zipIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum