Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot! - Európai Bűnmegelőzési Díj / ECPA 2016
Kiíró:
Európai Bűnmegelőzési Hálózat
Határidő:
09/18/2016
Érvényes:
09/18/2016
Tárgymutató:
Európai Bűnmegelőzési Díj / ECPA 2016
Pályázhat:
szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok)
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot!
ECPA 2016 (Európai Bűnmegelőzési Díj) pályázati felhívás

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2016-ban az "Idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése" témában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA).
A győztes 10 000 euró, két további díjazott 5000-5000 euró összegű pénzjutalomban részesül. A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából ezúton felhívást hirdetünk, amelyre 2016. szeptember 18-ig várjuk a szervezetek (pl. önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, közösségi csoportok, gazdasági társaságok) jelentkezését.

Az Európai Bűnmegelőzési Díjjal minden évben a soros elnökség által meghatározott témában legjobbnak ítélt európai bűnmegelőzési projektet jutalmazzák. 2016-ben az "Idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése" témájába illeszkedő jó gyakorlatok közül kerülhet ki a díjazott. Minden tagállam egy projektet jelölhet a díjra. A projekt jelöléséről a tagállam EUCPN nemzeti képviselője dönt, Magyarország részéről a Belügyminisztérium Európai Együttműködési Főosztálya. A díj átadására ünnepélyes keretek között, a Legjobb Gyakorlatok Nemzetközi Konferenciáján kerül sor 2016. december 15-16-án Szlovákiában, Pozsonyban.

Jelentkezni a mellékelt angol és magyar nyelven kitöltött adatlap elektronikus elküldésével lehet. Az adatlap egyes pontjai alatt található szövegdobozok mérete kiterjeszthető. Videók, fényképek és elektronikus kiadványok nem mellékelhetőek az adatlaphoz, azok majd csak a Legjobb Gyakorlatok Konferencia keretében mutathatóak be.

Az angol és magyar nyelven kitöltött jelentkezési lapokat a franciska.kovari@bm.gov.hu elektronikus címre szükséges elküldeni legkésőbb 2016. szeptember 18-án 24:00 óráig.
A pályázati felhívásra jelentkezhetnek többek között helyi önkormányzatok, rendőrség, oktatási intézmények, civil szervezetek, ifjúsági szervezetek, gazdasági társaságok, pártfogó felügyelői szolgálatok, egyházi szervezetek illetve egyéb önkéntesen létrejött szervezetek.

Bírálati szempontok az EUCPN által meghatározottak alapján:
- a projekt a hagyományos bűnözés megelőzésére és/vagy csökkentésére irányul az éves felhívásban megjelölt témán belül,
- a projekt eredményeiről hatásvizsgálat készült, és a projekt megvalósította legtöbb vagy valamennyi célkitűzését,
- a projekt a lehetőségekhez mérten innovatív, új módszereket vagy megközelítéseket alkalmaz,
- a projekt partnerek együttműködésén alapul,
- a projekt alkalmas arra, hogy más tagállamokban működő szervezetek/csoportok reprodukálják. Ennek kapcsán a pályázat tartalmazza a projekt költségvetésére vonatkozó információkat, a forrást, a végrehajtás menetét,
- a pályázónak megfelelő tudással, jó kommunikációs készséggel kell rendelkeznie a témával kapcsolatban angol nyelven, a pályázatát a Szlovákiában, Pozsonyban megrendezésre kerülő konferencián angol nyelven, magas szakmai színvonalon be kell mutatnia.

Az EUCPN nemzeti képviselő fenntartja a jogot arra, hogy ne állítson magyar nemzeti jelöltet abban az esetben, ha a jelentkező projektek közül a bírálat alapján szakmailag egyik projekt jelölése sem támogatható. További kérdés esetén a franciska.kovari@bm.gov.hu e-mail címen vagy a 441-1149-es telefonszámon állunk rendelkezésre.
http://www.kormany.hu/hu/

Letöltés.zipIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum