Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Erste Seeds Program
Kiíró:
ERSTE Bank Hungary Nyrt
Határidő:
03/03/2017
Érvényes:
03/03/2017
Tárgymutató:
Erste Seeds Program
Pályázhat:
már bejegyzett nonprofit jellegű szervezetek (pl. nonprofit kft., alapítvány, egyesület, szociális szövetkezet), vállalkozás
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


ERSTE SEEDS PROGRAM - hogy "egyről a kettőre" juthassanak a programba bekerülő társadalmi vállalkozások 1,5 éves inkubációs programunk (Social Enterprise Establishment and Development Support, SEEDS) azoknak a társadalmi vállalkozásoknak a fejlődését szolgálja, amelyek működésükkel az esélyegyenlőtlenséget csökkentik, és a rászorulók életminőségének javítását segítik elő.
A programban résztvevő társadalmi vállalkozások testreszabott, többlépcsős fejlesztést, szakmai segítséget kapnak. Emellett a legígéretesebb vállalkozások vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak, befektetői kapcsolatokat építhetnek, és felkészítést kaphatnak banki hitelből történő finanszírozásra, valamint a program folytatásában - újabb 1,5 év - is részt vehetnek.

KIKET VÁRUNK?
Olyan vállalkozásokat vagy vállalkozási ötleteket, amelyek valamely társadalmi cél iránti elkötelezettségét kiválasztott célcsoportjuk és / vagy termékeik, szolgáltatásaik köre egyértelműen igazolja. Fenntarthatóságuk, életképességük üzleti szempontból is alátámasztható (vagy megvan az esély ennek megteremtésére). A programunk segítségével gazdasági tevékenységüket fejleszteni, és ezáltal társadalmi hatásukat növelni szeretnék.
Szervezeti szempontból a már bejegyzett nonprofit jellegű szervezetek (pl. nonprofit kft., alapítvány, egyesület, szociális szövetkezet) előnyt élveznek. Az ettől eltérő szervezeti forma vagy a még be nem jegyzett szervezet nem kizáró ok, de pénzbeli támogatást csak a 2017 júliusáig bejegyzett, nonprofit jellegű szervezetek kaphatnak.
Ha bizonytalan vagy, hogy társadalmi vállalkozásnak számítasz-e, gyere el valamelyik információs napunkra, vagy írj nekünk! Segítünk.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A RÉSZVÉTELEM?
HOZZÁFÉRÉS GYAKORLAT-ORIENTÁLT TRÉNINGEKHEZ
A programba bekerülő szervezetek szükségleteire szabott, jellemzően 1-1 napos, gyakorlat-orientált képzések a vállalkozások fejlesztéséhez kapcsolódó legfontosabb témákban (pl. üzleti modell, üzleti tervezés, termék- és szolgáltatásfejlesztés, pénzügyi tervezés, üzletvezetés, belső hatékonyság, hatásmérés, befektető-keresés, prezentálás befektetők előtt).

HOZZÁFÉRÉS JELENTŐS NAGYSÁGÚ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSHOZ A legígéretesebb vállalkozások vissza nem térítendő forráshoz juthatnak, amelynek odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt. (A tervezett keretösszeg jelentős: 2 x 100.000 EUR.) Egy-egy résztvevőre akár többmillió Ft-os támogatás is juthat.

TOVÁBBI FORRÁSSZERZÉSI LEHETŐSÉGEK
A 1,5 éves program végén a legjobb vállalkozásoknak lehetőségük van magyar és külföldi társadalmi befektetők előtt bemutatkozni és befektetői prezentációt ("pitch") tartani. A program végeztével a legjobb társadalmi vállalkozások készen állhatnak arra is, hogy további növekedésüket kereskedelmi banki hitelből finanszírozzák.

HOZZÁFÉRÉS TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTŐ SZAKEMBEREK SEGÍTSÉGÉHEZ
Az IFUA Nonprofit Partner és a SIMPACT civil szervezetekre és társadalmi vállalkozások fejlesztésére szakosodott kollégái tartják a képzéseket, és segítik a programban résztvevőket egyéni és kiscsoportos konzultációk keretében.
Az ERSTE Bank Hungary szakemberei és hazánk egyik legnagyobb menedzsment tanácsadó cégének, az IFUA Horváth & Partners kollégái önkéntes mentorokként segítik a programban résztvevő szervezeteket.

HOZZÁFÉRÉS HASONLÓ SZERVEZETEK TAPASZTALATAIHOZ
Más társadalmi vállalkozók tapasztalataival és dilemmáival is megismerkedhetsz, azokból is tanulhatsz, velük közösen gondolkodhatsz.

MILYEN KÖTELEZETTSÉGEIM VANNAK?
Elvárások a résztvevők felé:
- Társadalmi cél és vállalkozási tevékenység sikerre vitele iránti elkötelezettség.
- Fejlődési igény.
- Aktív részvétel a programban (max. 18 hónap).
- A szervezetre szabott fejlesztési feladatok határidőre történő teljesítése.

MELY SZERVEZETEK ÁLLNAK A PROGRAM MÖGÖTT?
A PROGRAM AZ ERSTE GROUP SOCIAL BANKING DEVELOPMENT TERÜLETE, AZ ERSTE STIFTUNG ÉS AZ ERSTE BANK HUNGARY KÖZÖS KEZDEMÉNYEZÉSEKÉNT VALÓSUL MEG.
Erste Group Social Banking Development: azon dolgozik, hogy hozzájuthassanak a pénzügyi szolgáltatások teljes köréhez azok a szegmensek is, amelyek nincsenek a kereskedelmi bankok célkeresztjében - ebbe a körbe tartoznak a társadalmi vállalkozások is. ERSTE Alapítvány (ERSTE Stiftung): célja a Közép-Kelet Európai Régió fejlődésének elősegítése. Projektjeiket három fő programban valósítják meg: "Social Development", "Culture" és "Europe", melyek a közvetlen fejlesztési projektek mellett összekötik egymással a különböző országokban dolgozó érintetteket, segítve a jó ötletek és társadalmi modellek elterjedését.
Erste Bank Hungary: 1997 óta tagja az osztrák Erste Group-nak, amely az első osztrák takarékpénztárként 1819-ben jött létre. A bank hálózata 124 fiókból áll és 400 ATM-et üzemeltet, leányvállalataival együtt lefedi a pénzügyi szolgáltatások és ügyféligények teljes spektrumát. Az Erste Bank Hungary a magyarországi kereskedelmi bankok között TOP 3 szereplő ügyfélszám, fiókszám és ATM szám alapján. Az Erstét 200 évvel ezelőtt azért hozták létre, hogy társadalmi státuszra, nemzetiségre, hitre, nemi hovatartozásra, életkorra való tekintet nélkül mindenki részesülhessen a jólétből, melyek megóvása és terjesztése továbbra is célunk. Jövőképe egyik fontos mondata: "Elkötelezettségünket ügyfeleink és Magyarország iránt banki és befektetési szolgáltatásainkon kívül társadalmi szerepvállalásunkkal is bizonyítjuk."

A PROGRAM SIKERESSÉGÉT TAPASZTALT IMPLEMENTÁCIÓS PARTNEREK ÉS TANÁCSADÓ TESTÜLET BIZTOSÍTJA.
IFUA Nonprofit Partner és SIMPACT
Az IFUA Nonprofit Partner és a SIMPACT munkatársaikkal és szakértő önkénteseikkel a nonprofit szervezetek és társadalmi vállalkozások hatásának növelését segítik. Nemzetközi üzleti és nonprofit módszertanokra építve szervezetfejlesztéssel, képzésekkel és szakmai önkéntes programok szervezésével “segítik a segítőket", így járulva hozzá a társadalmi problémák megoldásához.
Az IFUA Nonprofit Partner - a program koordinátora - 2009 óta közel 50 projektet valósított meg 5 országban, többek között stratégiaalkotás, projektmenedzsment, folyamatok fejlesztése, üzleti modellezés és társadalmi vállalkozások fejlesztése, forrásszerzés és hatásmérés témákban.
A program megvalósítását a SIMPACT is támogatja. A SIMPACT-et az IFUA Nonprofit Partner néhány munkatársa alapította 2016-ban.
További információ: http://www.nonprofitpartner.hu és http://www.simpact.hu

Tanácsadó Testület
A programot segítő Tanácsadó Testület tagjai a társadalmi vállalkozási szektor fő érintettjei közül kerülnek ki:
- Badur Alapítvány (http://www.badurfoundation.org),
- AERA Concept & Communication (http://www.aera.hu),
- Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete (http://www.uni-corvinus.hu),
- IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (http://www.ifka.hu),
- IFUA Horváth & Partners (http://www.horvath-partners.com/hu),
- NIOK Alapítvány (http://www.niok.hu),
- Rajk László Szakkollégium (http://www.rajk.eu),
- Szimbiózis Alapítvány (http://szimbiozis.net/)
- és a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (http://www.thbe.hu).

HOGYAN JELENTKEZHETEK?
1. LÉPÉS: Tájékozódj ezen a honlapon! Gyere el információs alkalmaink (info) egyikére, vagy kérdezz emailben, ha szükséges!
2. LÉPÉS: Jelezd érdeklődésedet egy rövid emaillel (seeds@nonprofitpartner.hu), és mi átküldjük a kitöltendő jelentkezési lapot!
3. LÉPÉS: Töltsd ki a jelentkezési lapot, és küldd el e-mailben a fenti címre 2017. március 3. éjfélig!
4. LÉPÉS: Várd meg, hogy értesítsünk az eredményről! (Ha az értékelés közben további kérdésünk van, kérünk, válaszolj hamar!)
5. LÉPÉS: Ha bekerültél a programba, gyere el a nyitó rendezvényünkre! (A program április-májusi programját a GYIK-be felrakjuk, így előre le tudod foglalni az időpontokat a naptáradban.)
https://www.erstebank.hu/extras/ersteseeds/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum