Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Galileo Rajzpályázat
Kiíró:
Európai Bizottság
Határidő:
11/15/2011
Érvényes:
11/15/2011
Tárgymutató:
rajzpályázat, Galileo műholdprogram
Pályázhat:
Magyarországon élő 9-11 éves korú gyermekek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Galileo Rajzpályázat


Európai gyerekek nevei hódítják meg a világűrt!

Európa saját műholdas navigációs rendszert épít ki, melynek neve Galileo program. Ez lesz az Európai Unió első globális lefedettséget biztosító, polgári felügyelet alatt álló helymeghatározó rendszere. A program során legalább 27 műholdat lőnek fel a világűrbe, ami lehetővé teszi, hogy Európa továbbra is az űrtechnológia élvonalában maradjon, illetve biztosítani fogja az amerikai GPS rendszertől független hozzáférést a műholdas navigációhoz. A műholdas rendszer számos alkalmazással fog rendelkezni, a szállítmányozási logisztikától a mobiltelefonos alkalmazásokig.

Ebből az alkalomból az Európai Bizottság 2011. szeptember 1. és november 15. között rajzpályázatot hirdet a Magyarországon élő 9-11 éves korú gyermekek számára. A pályázat nyerteséről a Galileo műholdprogram keretében felbocsátandó 27 műhold egyikét nevezik el.

Galileo Rajzpályázat

A Galileo rajzpályázat lebonyolítására 2011-ben kerül sor az Európai Unió 27 tagállamában. A rajzverseny során mind a 27 EU tagállamból kiválasztanak egy rajzot, amelynek alkotójáról a program keretében felbocsátandó 27 műhold egyikét nevezik el.

A részvételhez a gyerekeknek egy, a "világűr és az űrrepülés" témájához kapcsolódó alkotást kell beküldeniük. A beküldött kép ábrázolhatja például a Földet más bolygókkal és műholdakkal együtt, vagy a Galileo műhold rakétáinak kilövését. Az elkészült képeket be kell szkennelni vagy le kell fényképezni, és fel kell tölteni a pályázat hivatalos weboldalára: http://www.galileocontest.eu/hu/registration. Minden gyermek csak egyetlen képet tölthet fel.

A pályázat 2011. szeptember 1-jétől november 15-ig tart. A nyertest egy közismert személyiségekből álló országos zsűri választja ki, amelynek Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós is tagja lesz.

A nyertes pályázat kihirdetésére egy díjkiosztó ünnepségen kerül sor, ahol a gyermek egy oklevelet és a róla elnevezendő valódi műholdat jelképező ajándékot kap.

A pályázattal kapcsolatos további részletekért látogasson el verseny hivatalos weboldalára: http://www.galileocontest.eu

További információ:
Prime Time Marketing Ltd.
H-1022 Budapest, Eszter u. 18.
(1) 336-0840
dialog@prime-time.hu
http://www.prime-time.hu
Bogádi Judit
Prime Time Communications
06-1-336-0840
bogadi.judit@prime-time.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum