Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Arany János Budapestje
Kiíró:
Petőfi Irodalmi Múzeum
Határidő:
09/26/2017
Érvényes:
09/26/2017
Tárgymutató:
Arany János életének és műveinek helyszíneit bejáró kirándulások támogatása
Pályázhat:
magyarországi és határon túli alap- és középfokú oktatási intézmények, valamint kollégiumok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

"Arany János Budapestje"
Diákutaztatási pályázat az Arany János-emlékévben

FELHÍVÁS
A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alap- és középfokú oktatási intézmények, valamint kollégiumok számára budapesti és nagykőrösi, Arany János életének és műveinek helyszíneit bejáró kirándulások támogatására.
A pályázatban részt vehetnek: magyarországi (kivéve budapesti) és határon túli alap- és középfokú oktatási intézmények és kollégiumok tanulói 12-18 éves korig.

Előnyt élveznek a határon túli pályázók, hátrányos helyzetű családok és nagycsaládosok gyermekei, teljes osztályok és azok a magyarországi diákcsoportok, amelyek határon túli testvériskolájukkal közösen nyújtanak be pályázatot.
Tekintettel arra, hogy a program összes költségét az Arany János Emlékbizottság döntése nyomán Magyarország Kormánya biztosítja, így az nem ró terhet a családokra. Felhívjuk a pedagógus kollégák figyelmét, hogy fokozottan tartsák szem előtt az esélyegyenlőségi szempontokat.
A diákcsoportok létszáma:
A csoportok létszáma 10-35 fő lehet. A pályázatnak nem feltétele, hogy teljes osztályok jelentkezzenek, kisebb, illetve vegyes korosztályú csoportok jelentkezését is várjuk. Csoportonként legfeljebb 3 fő pedagógus és/vagy felnőtt kísérő részvételét téríti meg a múzeum. Amennyiben a csoport összetétele speciális gondoskodást igényel, a kísérő pedagógusok száma ennél magasabb is lehet. Ezt kérjük indokolni az Általános űrlapon.
Az út időtartama: 1-3 nap.
A program időtartama egyenes arányban álljon a Budapesttől számított távolsággal; minél távolabbi helyszínről érkeznek a pályázók, annál hosszabb, de maximum 3 napos útra lehet pályázni.

A program biztosítja a résztvevőknek:
- az útiköltséget (irányadó a vasúti, buszos és budapesti tömegközlekedési szabályozásról szóló tájékoztató a felhívás végén);
- a szállásköltséget egy a múzeum által közvetített budapesti szálláshelyen;
- a napi 3-szori étkezést, ebből az ebédet a Petőfi Irodalmi Múzeum biztosítja, a kertjében lévő Károlyi Étteremben; a reggelit és a vacsorát a szálláshely biztosítja,
- a múzeumi és intézményi belépőket.

Programkínálat:
1. A program során minden csoport megtekinti a PIM Önarckép álarcokban című Arany János-emlékkiállítását egy hagyományos tárlatvezetés, vagy a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás keretében.
2. A csoportoknak ezen kívül
a) egynapos budapesti kirándulás esetén: 1 program választandó,
b) kétnapos út esetén: 2 program választandó,
c) háromnapos út esetén: 3 program választandó.
A programok részletezése a felhívás végén olvasható.

Pályázati dokumentáció beadása:
1. A pályázatok beadása elektronikusan és postai úton történik.

2. Benyújtandó dokumentumok pályázatonként (melyeket egy csatolt melléklet tartalmaz):
a) Adatlap;
b) Programválasztó űrlap;
c) Általános űrlap.
A dokumentumokat lehetőség szerint számítógéppel kérjük kitölteni. Amennyiben erre nincs mód, úgy a pályázókat kérjük, hogy nyomtatott nagy betűket használjanak.
A múzeum a jelentkezőktől csak hiánytalanul (aláírással és pecséttel ellátott) kitöltött jelentkezési lapokat tud elfogadni.

3. A pályázatokat elektronikus úton (pdf. vagy jpg. formátumban), az alábbi címre várjuk: aranyut200@pim.hu. A tárgy rovatban ARANYÚT PÁLYÁZAT szerepeljen.

4. A pályázatok benyújtása postai úton is szükséges a múzeum címére: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi u. 16. A borítékon kérjük feltüntetni: ARANYÚT PÁLYÁZAT. Javasoljuk, hogy ajánlottan adják postára az eredeti dokumentumokat.

További információk:
1. A pályázatok befogadása és elbírálása folyamatos. A támogatás odaítélése beérkezési sorrendben, a keretösszeg erejéig történik. A PIM fenntartja magának a jogot arra nézve, hogy a megpályázott program/út hosszúságát illetően javaslatot tegyen.

2. A kirándulások időpontjára minden esetben hétköznap: hétfőtől péntekig kerülhet sor. A pályázók az Általános űrlapon heti időintervallum megadásával tudnak pályázni. A beosztást a múzeum munkatársai készítik el, a kapacitás függvényében. Ezáltal a kirándulás pontos időpontja a kiértesítést követően válik véglegessé.

3. A nyertes pályázókat elektronikus úton, levélben értesítjük. A részükre - az utazást megelőzően - az Együttműködési megállapodást megküldjük.

4. A nyertes pályázókkal/a jelentkező iskolákkal a PIM Együttműködési megállapodás keretében rögzíti a látogatás részleteit, amely (előzetes egyeztetésnek megfelelően) a benyújtott pályázattól eltérhet. Az Együttműködési megállapodást a múzeum elektronikusan, a látogatást megelőzően legalább 10 naptári nappal megküldi az iskolák/intézmények részére. Az aláírt (és lepecsételt) Együttműködési megállapodás szkennelt változatát a múzeum e-mail címére postafordultával kérjük megküldeni (pdf. vagy jpg. formátumban): aranyut200@pim.hu. A tárgy rovatban ARANYÚT MEGÁLLAPODÁS szerepeljen.
Az Együttműködési megállapodást postai úton is kérjük megküldeni összesen 3 példányban a múzeum részére (Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi u. 16.) az utazás megtételét megelőzően legalább 5 naptári nappal. A borítékon kérjük feltüntetni: ARANYÚT MEGÁLLAPODÁS. Egy példányt a nyertes pályázónak aláírva visszaküldünk.
Javasoljuk, hogy ajánlottan adják postára az eredeti dokumentumokat.

5. Kérjük, hogy amennyiben fogyatékkal élő látogatók is érkeznek, azt a benyújtandó Általános űrlapon jelezze a csoportot képviselő/kapcsolattartó pedagógus.
https://pim.hu/hu/arany-janos-budapestje-utaztatasi-palyazati-felhivas


A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
pályázati csomagIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum