Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj
Kiíró:
Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület
Határidő:
02/28/2013
Érvényes:
02/28/2013
Tárgymutató:
innovációs díj
Pályázhat:
egyének, csoportok, cégek, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj
Pályázati kiírás
2013.
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület
2012.december 12-én hivatalosan megalapította
a Gran Prize díjalapot.

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évi egy alkalommal.
A Testület tekintetbe vette azt a körülményt, hogy a 30 évnél fiatalabb egyének, hallgatói csoportok általában nem rendelkeznek hivatalos publikációkkal,melyek alapján a Gran Prize díjbizottság ajánlást kérő leveleire a felkért szakmai szervezetek jelöléseket, ajánlásokat tehetnének.
Ennek a körülménynek figyelembe vételével, szoros együttműködésben a Gran Prize díjbizottság által felkért szervezetekkel és szaktekintélyekkel, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület ezennel meghirdeti Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj pályázatát az alábbi feltételekkel:
A benyújtott pályaművek a Gran Prize díjbizottság által felkért szakmai szervezetek jelöltjeivel együtt kerülnek elbírálásra.
A pályázat benyújtásának határideje : 2013. február 28.
A pályázat tartalmi követelményei:
- személyes szakmai önéletrajz
- a pályamű pontos leírása, előnyeivel, különös tekintettel annak újdonságtartalmára
- maximum 10 oldal, csatolt dokumentumok nélkül
- kiegészítő dokumentumok, amelyek kapcsolódnak a pályamű és a pályázat megítéléséhez
A pályázati anyagot elektronikus adathordozón (CD-én) és nyomtatott formában kérjük benyújtani személyesen vagy postai küldeményként, zárt borítékban, amelyen szerepel „Gran Prize 2013” feli rat! A CD–n Word, Excel, pdf és jpg file-okat várunk!
A pályázat benyújtásának helye :
Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület
1121 Budapest,Ágnes út 21. A.
További információ:
Tel: : +36 309/708/433
Email: swechamb@hu.inter.net
Web: www.swedishchamber.hu
A MAGYARORSZÁGI SVÉD KERESKEDELMI TESTÜLET által meghirdetett
GRAN PRIZE interdiszciplináris innovatív díj alapításának előzményei és célja
A Svéd Kereskedelmi Testület 2012 októberében elhatározta, hogy az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére díjat hoz létre.
A Testület a díj logójául egy Svédországban népszerű jelképet a Fenyőfát választotta, amely bolygónk nagy részén a Karácsony és a Természet metaforája. A boldog élet, a Természettel való összhangban élés már több ókori filozófus tanításaiban is megjelenik, míg ez a szándékkör mára szinte létszükségletté vált.
A„ gran svéd nyelven lucfenyőt jelent, utalva a díj fenntarthatósági és környezettudatos aspektusaira. A Testület szándéka kettős, egyrészről támogatni és díjazni a kimagasló innovatív szellemi teljesítményt, másrészről előmozdítani a kultúrák közötti dialógust.
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület felkínálja a GRAN PRIZE kezdeményezéshez való csatlakozás lehetőségét minden Magyarországon tevékenykedő, felelős gondolkodású vállalat és magánember számára, a svéd társadalomra jellemző konszenzus-alapú gondolkodás és a svéd-magyar együttműködés jegyében.
A csatlakozás feltételeiről a megújult honlapon 2013. január 31.-től részletesebb tájékoztatást adunk.
A GRAN PRIZE LEÍRÁSA
A díj egyének, csoportok, cégek, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára adható a GRAN PRIZE díjbizottság döntése alapján. A 30 éven aluliak számára a részvétel lehetőségét tematikus pályázatok segítik, a 30 évnél idősebb, publikációkkal rendelkező jelölteket a bizottsági tagok terjesztik jelölésre.
A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal.
A GRAN PRIZE díjbizottság tagjai évről évre változhatnak, állandó tagjai a Testület három igazgatósági tagja és Svédország Nagykövetségének képviselője.
Meghívott bizottsági tagok 2013. évben a felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek küldöttei. A Testület bejelentette a sajtó és a nyilvánosság számára, hogy alaptőkéjéből 5 millió Ft-ot elkülönített az innovatív díj létre hozására és annak kamatait felajánlja a díj finanszírozása céljából, egyúttal csatlakozásra kér más felelős gondolkodású, támogatni kész döntéshozót, magánszemélyt.
A GRAN PRIZE díjátadóra minden év májusában kerül sor ünnepélyes GRAN Gála keretében. A fenyőfát ábrázoló GRAN PRIZE díj Ann Lundin svéd képzőművésznő tervei alapján készül. A GRAN Gála és a GRAN PRIZE átadását követő héten GRAN WEEK kerül megrendezésre, ahol az aktuális évi díjazott bemutatja nyertes munkáját, valamint a Testület tagvállalatainak vezetői szakmai előadásokat tartanak a felsőoktatási intézmények hallgatói számára.
A SVÉD KERESKEDELMI TESTÜLET MISSZIÓJA
- Tagvállalatok magyarországi üzleti tevékenységének elősegítése
- Magyarország és a Svéd Királyság közötti kereskedelmi, gazdasági és akadémiai kapcsolatok ápolása
- Tudás transzfer elősegítése
- Az üzleti kezdeményezések támogatása
- A tagság érdekképviselete
- A szakmai fejlődéshez való folyamatos hozzájárulás
A TESTÜLET STRATÉGIÁJA
A két ország vállalatai és vállalkozói közötti gazdasági, kutatási és kulturális kapcsolatok ápolása az alábbi események és tevékenységek alkalmazásával:
- Szakmai utazások, sport események létrehozása
- Magyarországi beszállítói fórumok szervezése
- A svéd alapértékek népszerűsítése, Gran Prize működtetése
- Programok, konferenciák, szemináriumok, gyárlátogatások és egyéb olyan társadalmi események szervezése és támogatása, amelyek elősegítik a két ország közötti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok fejlesztését
- Hasonló szervezetekkel való együttműködés a közös érdekterületeken
- Stratégiai partnerség kialakítása, média, környezetvédelem, fenntarthatóság , design, innováció, oktatás és gazdaság témakörökben
- Magyarországon működő északi és skandináv vállalatok közös fórumának létrehozása
- Gazdasági és egyéb információk összegyűjtése és továbbítása a tagok számára
http://www.swedishchamber.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum