Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pályázat kutatásra, értékleltárra, szakvéleményekre
Kiíró:
Teleki László Alapítvány
Határidő:
02/20/2020
Érvényes:
02/20/2020
Tárgymutató:
kutatás, értékleltár, szakvélemény
Pályázhat:
ingatlanok tulajdonosai
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázat kutatásra, értékleltárra, szakvéleményekre

Nem kell vakon beleugrani a felújításba, állagmegóvásba, veszélyelhárításba. A Népi Építészeti Programban mostantól a szakmai előkészítésre is lehet támogatást igényelni.
Múlt év óta a Teleki László Alapítvány valósítja meg a védett népi építészeti emlékek helyreállítását célzó Népi Építészeti Programot. A program iránt nagy az érdeklődés, a 2019. évi támogatási döntéseknek köszönhetően mintegy 130 értékfeltáró munka és értékmegőrző felújító tevékenység indulhat meg.

A Népi Építészeti Program megvalósításában a Teleki László Alapítvány kiemelt figyelmet tulajdonít az értékazonosítás tevékenységének. Egy értékmegőrző felújítás alapjait biztosítja a gondos előkészítés, mellyel a népi építészeti emlék értékeinek feltárása, felmérése, a műszaki szakvélemények és építésztervek elkészítése valósítható meg. E szakmai előkészítéssel egy későbbi értékmegőrző szemléletű felújítás céljairól és műszaki tartalmáról is pontos képet alkothat a népi építészeti emlék tulajdonosa, gondosabban tervezhető az anyagi ráfordítások igénye.

A Teleki László Alapítvány ezért a Népi Építészeti Program keretén belül elhatározta egy szakmai előkészítésre igényelhető támogatás meghirdetését. A Program céljainak megvalósításában ez az elem egy fontos szakmai megerősítés az értékek azonosítás és fenntartható megőrzése érdekében.
A szakmai előkészítésre 2020. január 6-án 12 órától lehet támogatási kérelmet összeállítani.

A benyújtási véghatáridő 2020. február 20-a, csütörtök 17 óra.
A támogatási kérelemnek köszönhetően az ingatlanok tulajdonosai számára lehetővé válik építéstörténeti dokumentáció, értékleltár, faanyagvédelmi, statikai és szerkezeti-diagnosztikai szakvélemények, valamint falkutatás elkészíttetése, vagy az értékek azonosítása által már célzottan összeállítható szakrestaurátori tervek és komplex építészeti tervdokumentációk összeállítása is.

A pályázati forrás olyan, Magyarország területén álló népi építészeti emlékek veszélyelhárítását, állagmegóvását, valamint részleges vagy teljes helyreállítását megelőző és megalapozó előkészítő dokumentációk, kutatások elkészítéséhez nyújt tehát támogatást, amelyek az épített örökségnek műemléki értéket képviselő, védelem alatt álló egyedi (műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi védelem) elemei. A forrás felhasználása ezen elsődleges célja mellett támogatja a területi védelem alatt álló együttesek meglévő egyedi történeti értéket hordozó (jellemzően külső, homlokzati) elemeinek értékőrző-megújító kezdeményezéseinek előkészítését is.

A szakmai előkészítésre benyújtható támogatási kérelem lehetőségének részleteit a https://nepiprogram.hu/ címen elérhető online felület megnyitását követően elérhető dokumentumok tartalmazzák.

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum