Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
JAKkendő-díj arculati elemeinek tervezése
Kiíró:
József Attila Kör Irodalmi Egyesület; MrSale Öltönyüzlet
Határidő:
03/07/2016
Érvényes:
03/07/2016
Tárgymutató:
JAKkendő-díj arculati elemeinek tervezése
Pályázhat:
grafikusi képzést nyújtó középiskolák és felsőoktatási intézmények tervezőgrafika szakos vagy a szakterület iránt érdeklődő tanulói, hallgatói
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Pályázat
a JAKkendő-díj arculati elemeinek tervezésére
tervezőgrafikus szakos művészeti középiskolások és felsőoktatási hallgatók számára

Benyújtási határidő: 2016. március 7. éjfél

A József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet pályázatot ír ki a közös alapítású JAKkendő-díj arculati elemeinek megtervezésére.
A pályázat célja
A pályázat célja, hogy a tehetséges fiatal prózaírók számára meghirdetett díj arculatát tehetséges fiatal grafikusművészek bevonásával alakítsuk ki, lehetőséget adva ezzel a pályájuk elején lévő írók mellett fiatal képzőművészeknek is a bemutatkozásra. A fiatal irodalom mellett így egy másik művészeti ágban is támogatva az új művészgeneráció pályaindulását. A pályázat konkrét célja pedig a JAKkendő-díj arculatának kialakítása, a díj szellemiségéhez illeszkedő korszerű kommunikációs látvány kidolgozása, amely alkalmas a díj megjelenítésére és a díjazott művek azonosítására.
Pályázók köre
A pályázatra grafikusi képzést nyújtó középiskolák és felsőoktatási intézmények tervezőgrafika szakos vagy a szakterület iránt érdeklődő tanulói, hallgatói nyújthatnak be pályázatot. A pályázatban megjelölhető az a mentor, művésztanár is, aki érdemben közreműködött a pályamű létrehozásában.
A pályaművek leadásának módja és határideje
A pályázatokat elektronikus úton kérjük elküldeni a jakkendografika@gmail.com címre 2016. március 7-én éjfélig. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton tudjuk elfogadni. Kérjük, hogy a file nevében a beküldő neve is jelenjen meg a könnyebb azonosíthatóság érdekében.
Pályázati feltételek
A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat a saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig a pályázat eredményhirdetése után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
A József Attila Kör Irodalmi Egyesület és a MrSale Öltönyüzlet a pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és az ötletgazda diák és mentora nevét nyilvánosságra hozhatja. A díjazásban részesült pályamunka a kiírók tulajdonába kerül, aki további ellenszolgáltatás nélkül azt fölhasználhatja.
Pályázati anyag
A pályázatnak tartalmaznia kell
- a kitöltött pályázati űrlapot (ld. a pályázati felhívás mellékletét)
- a pályázati anyagokat egy db pdf file-ban, legfeljebb 2 MB méretben
- kiskorú pályázó estén a szülő hozzájárulását a pályázat benyújtásához
Eredményhirdetés és a pályázat díja
A beérkezett pályaműveket a zsűri értékeli, a pályázókat 2016. április 8-ig e-mailben tájékoztatjuk az eredményről. A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsák.
A nyertes pályázó 20 000 Ft értékű ajándékutalványt kap a MrSale Öltönyüzletbe, melynek felhasználásakor a pályázó és mentora ingyenes öltözködési- és stílustanácsadásban részesülnek.
A nyertes pályamunkát a pályázat kiírója megjeleníti a JAKkendő-díj offline és online felületein és a díjazott köteteken, a tervező és mentora nevét föltünteti a kiadvány impresszumában és a díj honlapján.
A pályázat első három helyezettje számára eljuttatjuk az eddig megjelent JAKkendő-díjas köteteket, valamint az Írók öltönyben című kiadványt.

A zsűri
A beérkezett pályaművek közül grafikusokból és marketingszakemberekből álló háromtagú zsűri választja ki a díjazandó alkotásokat.
Brief
A JAKkendő-díjról röviden
"Próza az, amit kinyomtatnak."
(Ottlik Géza)
A JAKkendő-díj Magyarországon ritka és kivételes módon magánalapítású szépirodalmi díjként jött létre 2012-ben.
A JAKkendő-díj alapító támogatója a MrSale Öltönyüzlet, melynek cégvezetője, Békés Zoltán fontos célnak tartja a magyar kultúra és mindenekelőtt a fiatal kortárs magyar irodalom helyzetbe hozását, és hogy az elismerést évről-évre odaítéljék egy pályakezdő magyar prózaírónak. Az alapító szándéka hosszútávon az is, hogy a díj a könyvek eladásából és további támogatásokból önfenntartóvá váljon.
A díjra 40 évesnél fiatalabb, önálló kötettel még nem rendelkező prózaírók pályázhatnak a mű kéziratának benyújtásával. A pályázati anyag lehet novelláskötet, kisregény, regény, vagy egyéb szépirodalmi prózai munka. A beérkezett pályaműveket egy 5 fős, a JAK által felkért szakmai zsűri bírálja el.
A mindenkori JAKkendő-díjas szerző könyve a József Attila Kör Irodalmi Egyesület nagy hagyománnyal rendelkező JAK-füzetek sorozatában lát napvilágot. A díjhoz pénzjutalom is kapcsolódik.
Az elismerést eddig három alkalommal adták át. A díjazott szerzők és műveik:
- Szil Ágnes: Tangram
- Mán-Várhegyi Réka: Boldogtalanság az Auróra-telepen
- Papp-Zakor Ilka: Angyalvacsora
A díjat negyedik alkalommal 2016 áprilisában ünnepélyes díjátadó keretében adják majd át, a díjazott mű a 2016. évi Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.
A pályázati felhívás szövege a JAK honlapján olvasható: http://jozsefattilakor.hu/jakkendo-dij/

Elvárások a tervvel szemben:
- A terv fókuszában a minőség, az igényesség álljon, mely mindkét alapítót a maga területén jellemzi
- A terv izgalmasan utaljon az alapító támogató, minőségi férfiruházatot forgalmazó üzlet alaptevékenységére, de a „JAKkendő” konkrét megjelenítése nem követelmény
- A terv adjon lehetőséget az alapítók logóival való összekapcsolásra, együttes használatra
- A terv kialakításánál előny a sokféle felhasználhatóság, ennek érdekében a tömör, nem közhelyes, friss, kreatív, közérthető, kifejezésmód.
- A tervezett elemeknek színes és szürkeárnyalatos formában is alkalmazhatóaknak kell lenniük és kis méretben is felismerhetőeknek kell maradniuk
- A terv a hosszú távú alkalmazhatóság érdekében nem tartalmazhat évszámot

Tervezendő grafikai elemek
A pályaműnek minimálisan az alábbiakat kell tartalmaznia:
- A JAKkendő-díj logója színes és szürkeárnyalatos verzióban
- Arculati színek meghatározása
- Levélpapír-sablon, fontkészlet meghatározása
- A JAKkendő-díjas könyvön elhelyezendő matrica terve

Pályázat_JAKkendő_dij_grafika.docxIngyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum